Jak prát spodní prádlo?

Anonymní
17.8.19 14:40

Jak všetrně prát spodní prádlo?

Ahojky, můžete mi někdo poradi jak správně prát spodní prádlo? Jestli máte nějaké přípravky proti zabarvení nebo program na pračce?. Skoro vždy když peru, tak se mi seperou kalhotky, neudrží svou barvu, není to tím že bych neuměla prát :D nic neobarvím, jen spodní prádlo, nebo spíše uplně vyblednou :? A ja nevím co dělám špatně, něco asi jo :think: různě zkouším stupně nebo prádlo více rozdělit, a nic nepomáhá, snad jen praní v ruce :zed: předem děkuji za typy a rady:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21644
17.8.19 14:52

Já peru na 30 na jemné praní. Problém s odbarvením nemám. Ono ale hodně záleží na materiálech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35857
17.8.19 14:57

No a z čeho to prádlo máš a jak to pereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
17.8.19 15:01

@pikola na vyvářku a z čeho, Řekla bych že nějaký polyester nebo bavlna :D Obyčejné spodní prádlo z H&M apod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21644
17.8.19 15:11

No jo, tak když to pereš na vyvářku, tak se nediv, že to ztrácí barvy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
17.8.19 15:14

No tak polyester na vyvarku je špatně. Na vyvarku jen ručníky, ložní, uterky. Běžné i jemnější kalhotky peru v šetrném prostředku na 40. Podprsenky ve speciálních ochranných kosiccich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35857
17.8.19 15:18
@nickanonym píše:
@pikola na vyvářku a z čeho, Řekla bych že nějaký polyester nebo bavlna :D Obyčejné spodní prádlo z H&M apod :nevim:

Tak si občas zkus přečíst etikety na tom prádle, vyváří se snad jen utěrky na nádobí a pleny, ne silonové prádélko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
17.8.19 15:18

Na nizsi stupne a ted peru i barvy společné s ubrouskem proti zaprani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
17.8.19 15:50
@Anonymní píše:
Ahojky, můžete mi někdo poradi jak správně prát spodní prádlo? Jestli máte nějaké přípravky proti zabarvení nebo program na pračce?. Skoro vždy když peru, tak se mi seperou kalhotky, neudrží svou barvu, není to tím že bych neuměla prát :D nic neobarvím, jen spodní prádlo, nebo spíše uplně vyblednou :? A ja nevím co dělám špatně, něco asi jo :think: různě zkouším stupně nebo prádlo více rozdělit, a nic nepomáhá, snad jen praní v ruce :zed: předem děkuji za typy a rady:)

V naší zemi celkově je zvykem prát na vyšší teploty, např. ručníky někdo pere na 60 nebo 90 st. Vyvářka jistě působí jako dezinfekce, ale není to vůbec nutné. Ale i praní prádla jde na nižší teploty. Na choulostivé věci spíš šetrné gely než prášky, chce to ozkoušet, co je agresivní vůči barvám a co naopak je šetrné. Třetí věc je asi kvalita samotného prádla, nejen kvalita látky, ale i z hlediska stálobarevnosti. Jsou asi tři typy barevného, něco stálobarevné, vydrží i agresivnější prášek, potom běžné barevné, kde to něco pustí první praní dost, při druhém malinko a pak už ne. Jen to chce dodržet teplotu a neprat v něčem, co je vůči barvám agresivní. Třetí typ je, že to pouští trochu vždycky, při šetrném prostředku i teplotě to pustí ovšem o dost méně. Pokud někdo u spodního prádla trvá na důkladném vyprání, tak asi bílé. Taky světlejší barvy bývají odolnější než např černá nebo nějaká tmavá barva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
17.8.19 16:18

Pises ze zkoušíš ruzny stupně, ze to neni tim, ze neumis prat a pak napises, ze peres spodni pradlo na vyvarku? No za me prat neumis teda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
17.8.19 16:29

@Elishka1 A nikdy ubrousek nezklamal? Vždy v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
17.8.19 18:38

@nickanonym jo, jsem spokojena, chyta to pripadne obarveni hezky

prodávají ještě další druhy, tuším, ze na rozjasnení bílé, ty jsem nezkousela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...