Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, uz je to přes 2 týdny co se nám v domácnosti objevily blechy, vypada to ze je to zatím vpohode, ale dela mi jediný problém je dostat z koberce. At dělám co dělám, vysavam jak blázen, strikam na to clean kill tak proste nic. Uz si nevim rady jak na ně
.
No nad tím uvazuju, ale první jsem se chtěla zeptat jestli nemáte nějaké rady
No zabere dát zvířeti (předpokládám ze je dotahl nejaky mazlíček) tabletu - bravecto a nechat ho chodit na ten koberec. Ony se ty blechy se dřív nebo později všechny přijdou napít a jakmile se napijou, tak je po nich. Blecha vždy půjde na zvíře než na člověka, pokud ma tu možnost. Nemusí se nic prat ani stříkat.
@Erinne píše: Více
Já to tak vyřešila, nic jiného nepomohlo. Od té doby nemám koberce.
Myslím, že koberec nemusíš vyhazovat. Blechy mají různá vývojová stádia a líhnou se postupně. Stačí každý den vysát a sáček vyhodit ven do popelnice (jinak ti tam naběhnout zpět
. Musíš to opakovat každý den a v průběhu měsíce by měl být klid. Pokud je odblešené zvíře a další prostory, samozřejmě. Jo, a do toho vysavače (sáčku) je dobré stříknout ten sprej na blechy nebo tam dát kousek protiblechoveho obojku pro zvířata. Musíš mít prostě trpělivost.
Dýmovnice nebo ještě lépe deratizátor. Finančně je to tak nastejno. Biokill už se nevyrábí a Cleankill moc nefunguje. Je tam té účinné látky málo a blechy si můžou snadno udělat rezistenci a pak je vše ještě horší. V koberci jsou proto, že ony se v textilu rády schovávají a jen vyhozením koberce si nepomůžete, protože stačí jedna blecha, která zůstane a velmi rychle se namnoží znova. Nejdřív je ale třeba odblešit zvíře a důkladně zkontrolovat, jestli odblešení funguje, protože na spoustu přípravků jsou blechy už rezistentní.