Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice píše:
@Kakika Ať si zařídí papír od doktora, PPP, případně sociálky a ohání se dítětem ze znevýhodněného prostředí/speciální potřebou.
U nás je v kritériích, že tyto děti by měly být brány přednostně, případně je ředitel může protlačit imo klasický pořadník.
Ale ani takové dítě nemusí nikde vzít, pokud nebylo na zápise.
@Svistice píše:
@Kakika A A´t mají všechno písemně. Ne že někam zavolají a tam jim položí telefon nebo jim něco per hba řeknou.
Můj táta dnes vzal kluka za ruku, došli do nejbližší školky a myslel si, že ho vezmou
Myslím, že tím jeho snaha shánět vnukovi místo, asi skončila. Takže písemný styk bude beztak nejspíš na mně a mamce.
Standartní cestou je šance minimální ono i kdyby bylo dítě na zápisu nemuselo by se dostat dítětí co se hlásilo na státní školky bylo víc než mohli přijmout. V tom HK celkem našlapáno. Každopádně i kdyby se uvolnilo místo tak mají náhradníky ty co se nevešli.
Spíše to zkusit jak psali holky přes ty papíry, doktora sociálku, třeba se někde místo uvolní a takové děti by mohly mít přednost.
Ve státních školkách je orpavdu plno všude v HK je docela dost soukromých školek
Co jsm koukala cenově přijatelná je tato https://www.sion.cz/materska-skola/ a vypadá pěkně. Ale tam to taky si myslím bude plné. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Ale ani takové dítě nemusí nikde vzít, pokud nebylo na zápise.
No nemusí, ale třeba se smilují. Zas jako v tomto případě by bylo určitě užitečnější vzít tohle dítě, než dítě matky na RD z pořadníku.
Napadla mě Speciální školka Slunečnice https://ms-slunecnice.estranky.cz/, mrkněte na stránky, zabývají se dětmi s různými druhy a stupni postižení. Doporučení z PPP, dětského lékaře.
@lachtanice86 píše:
@Svistice a logopedicka školka?!
Já mám pocit, že pro tento rok je téměř jedno, jaká školka to bude. Logopedické bývají také obsazené. Ale je-li šance, že ho tam ještě letos vezmou, tak to zkusíme také. A v řádném termínu do běžné MŠ a uvidí se. To mu budou téměř čtyři roky, tak již šance bude. Ne jistota, ale šance.
Já jen doufám, že si neupíchnou další dítě ![]()
Všem moc děkuji za rady a podněty. Jsem vážně potěšena, že jste byly všechny hodné, protože otázky „proč jste to neřešili včas“ by byly oprávněné.
Jdu zasednout k PC, najít kontakty, vytáhnout z rodičů dokumenty a přes víkend se pokusit o zázrak.
@Lisa19 píše:
Napadla mě Speciální školka Slunečnice https://ms-slunecnice.estranky.cz/, mrkněte na stránky, zabývají se dětmi s různými druhy a stupni postižení. Doporučení z PPP, dětského lékaře.
Super, tady přijímají i během roku
![]()
@Kakika píše:
Něco takového existuje? Super, píšu si.@Lucie_Sx Když se malý narodil, chtěla jim mamka sehnat chráněné bydlení, protože u dědy jsou podmínky nevyhovující. Než se ale začlo něco dít, klukovi byl půlrok a sociální pracovniceto smetly ze stolu s tím, že o dítě se dokáží starat, takže není důvod k nějaké dopomoci. To, že se dítě dožilo brzy již tří let ale není zásluhou jeho rodičů nýbrž těch našich.Ale dost se zlepšili, už spoustu věcí zvládnou sami (i díky zvyšující se soběstačnosti dítěte).
Nemyslim Ospod, ale socialni odbor.
Pro info všem, které mi věnovaly čas se snahou pomoci. Synovec nastupuje od listopadu do běžné MŠ
Všem moc díky za rady, nakonec se povedlo najít školku relativně blízko bydliště.
Ještě jednou děkuji ![]()
@Kakika To je super informace. ![]()
Tak ať se hlavně chlapečkovi ve školce líbí a ať mu to pomůže s tím deficitem, který si nese z rodiny. ![]()
@Kakika píše:
Pro info všem, které mi věnovaly čas se snahou pomoci. Synovec nastupuje od listopadu do běžné MŠVšem moc díky za rady, nakonec se povedlo najít školku relativně blízko bydliště.Ještě jednou děkuji
Tak to je skvělé snad mu to pomůže ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.