Jak dostat dítě do školky v hk?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101920
10.9.21 13:50
@Svistice píše:
@Kakika Ať si zařídí papír od doktora, PPP, případně sociálky a ohání se dítětem ze znevýhodněného prostředí/speciální potřebou.
U nás je v kritériích, že tyto děti by měly být brány přednostně, případně je ředitel může protlačit imo klasický pořadník.

Ale ani takové dítě nemusí nikde vzít, pokud nebylo na zápise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
10.9.21 13:51
@Svistice píše:
@Kakika A A´t mají všechno písemně. Ne že někam zavolají a tam jim položí telefon nebo jim něco per hba řeknou.

Můj táta dnes vzal kluka za ruku, došli do nejbližší školky a myslel si, že ho vezmou :lol: Myslím, že tím jeho snaha shánět vnukovi místo, asi skončila. Takže písemný styk bude beztak nejspíš na mně a mamce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19984
10.9.21 13:53

@Svistice a logopedicka školka?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.9.21 14:02

Standartní cestou je šance minimální ono i kdyby bylo dítě na zápisu nemuselo by se dostat dítětí co se hlásilo na státní školky bylo víc než mohli přijmout. V tom HK celkem našlapáno. Každopádně i kdyby se uvolnilo místo tak mají náhradníky ty co se nevešli.
Spíše to zkusit jak psali holky přes ty papíry, doktora sociálku, třeba se někde místo uvolní a takové děti by mohly mít přednost.
Ve státních školkách je orpavdu plno všude v HK je docela dost soukromých školek
Co jsm koukala cenově přijatelná je tato https://www.sion.cz/materska-skola/ a vypadá pěkně. Ale tam to taky si myslím bude plné. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33005
10.9.21 14:08
@j.a.n.i1 píše:
Ale ani takové dítě nemusí nikde vzít, pokud nebylo na zápise.

No nemusí, ale třeba se smilují. Zas jako v tomto případě by bylo určitě užitečnější vzít tohle dítě, než dítě matky na RD z pořadníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
10.9.21 14:17

Školka Hk

Napadla mě Speciální školka Slunečnice https://ms-slunecnice.estranky.cz/, mrkněte na stránky, zabývají se dětmi s různými druhy a stupni postižení. Doporučení z PPP, dětského lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
10.9.21 14:39
@lachtanice86 píše:
@Svistice a logopedicka školka?!

Já mám pocit, že pro tento rok je téměř jedno, jaká školka to bude. Logopedické bývají také obsazené. Ale je-li šance, že ho tam ještě letos vezmou, tak to zkusíme také. A v řádném termínu do běžné MŠ a uvidí se. To mu budou téměř čtyři roky, tak již šance bude. Ne jistota, ale šance.
Já jen doufám, že si neupíchnou další dítě :zed:

Všem moc děkuji za rady a podněty. Jsem vážně potěšena, že jste byly všechny hodné, protože otázky „proč jste to neřešili včas“ by byly oprávněné.

Jdu zasednout k PC, najít kontakty, vytáhnout z rodičů dokumenty a přes víkend se pokusit o zázrak.

@Lisa19 píše:
Napadla mě Speciální školka Slunečnice https://ms-slunecnice.estranky.cz/, mrkněte na stránky, zabývají se dětmi s různými druhy a stupni postižení. Doporučení z PPP, dětského lékaře.

Super, tady přijímají i během roku :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.9.21 17:42
@Kakika píše:
Něco takového existuje? Super, píšu si.@Lucie_Sx Když se malý narodil, chtěla jim mamka sehnat chráněné bydlení, protože u dědy jsou podmínky nevyhovující. Než se ale začlo něco dít, klukovi byl půlrok a sociální pracovniceto smetly ze stolu s tím, že o dítě se dokáží starat, takže není důvod k nějaké dopomoci. To, že se dítě dožilo brzy již tří let ale není zásluhou jeho rodičů nýbrž těch našich. :? Ale dost se zlepšili, už spoustu věcí zvládnou sami (i díky zvyšující se soběstačnosti dítěte).

Nemyslim Ospod, ale socialni odbor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
19.9.21 21:19

Pro info všem, které mi věnovaly čas se snahou pomoci. Synovec nastupuje od listopadu do běžné MŠ :dance: Všem moc díky za rady, nakonec se povedlo najít školku relativně blízko bydliště.

Ještě jednou děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.9.21 21:29

@Kakika To je super informace. :potlesk:
Tak ať se hlavně chlapečkovi ve školce líbí a ať mu to pomůže s tím deficitem, který si nese z rodiny. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
19.9.21 22:18
@Kakika píše:
Pro info všem, které mi věnovaly čas se snahou pomoci. Synovec nastupuje od listopadu do běžné MŠ :dance: Všem moc díky za rady, nakonec se povedlo najít školku relativně blízko bydliště.Ještě jednou děkuji :kytka:

Tak to je skvělé snad mu to pomůže :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin