Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, včera nám na schůzkách v Mš sdělili, že SRPŠ bude 1500,– na celý rok plus 800,– na kulturní akce.. přijde mi to docela dost, tak mě zajímá, kolik se tak platí v jiných školkách? ![]()
U nás se neplatilo teda nic
platilo se školné (krom předškoláků), obědy, 700 na kulturu, ale tam nám většinou na konci roku ještě vraceli a to bylo vše ![]()
V předchozí školce jsme platili 750 na pololetí. V současné se platí každá akce zvlášť, takže žádný srps není.
700 Kč a o půl roce se nemluvilo, tak asi na rok. 2300Kč mi teda přijde hodně.
Žádné SRPŠ neplatíme, školné je 200 Kč a na různá divadélka apod. dáváme jednotně 40 Kč, zbytek doplácí obec. Nechtějí po nás ani žádné hygienické pomůcky nebo materiály na tvoření a každoročně jedou děti za 50 Kč na výlet do zoo. Takže máme asi dost luxus a taky si toho ceníme ![]()
No, to nejde obecně rict, zda je to malo nebo moc, záleží jake aktivity jsou z toho placeny, treba u nas bylo plavani, lyzak a anglictina, takze v souctu se platilo jeste vic.
1000 do fondu na různé věci včetně trika na výlety, fotky se platily zvlášť, školkovné (to se vracelo při daních). Navíc jsme mohli donést balík papíru, euroobaly na portfolio, pastelky a barevné papíry.
@Lunamama píše:
Ahoj holky, včera nám na schůzkách v Mš sdělili, že SRPŠ bude 1500,– na celý rok plus 800,– na kulturní akce.. přijde mi to docela dost, tak mě zajímá, kolik se tak platí v jiných školkách?
U nás SRPŠ neplatíme, ale platíme si plavání 1300kč na půl roku sami. Platíme jen školkovné 400 + cca 800stravné (dle délky měsíce).
A proč se ti to zdá moc? Řekla bych, že platíš ještě málo, u nás je to o dost víc, ale i tak mi to přijde téměř zadarmo.
Celkově jsou státní školky oproti soukromým v podstatě za pusu. ![]()
U nás srpš není platíme momentálně 500 na akce na pololetí a kupujeme krabici papírových kapesníků a vlhčený toal. papír…jo a docela velké školné na státní školku
U nas to je 1000/rok. Divadla a pripadne dalsi akce se budou platit, az kdyz neco bude, vzdy zvlast - ted netusime, co bude nebo nebude. Z te tisicovky se plati balicky k Mikulasi, Vanocum, Velikonocum dni deti, kyticka ke dni matek atd.
No a co ten srpš za 1500 má pokrýt? to mi přijde důležitejší než je to 1500
@Lunamama
počkat, ja si vždycky myslela, že srpš je ten příspěvek na různý pomůcky a tak…to je ofiko název školkovnýho? těď jsem ztracená ![]()
Příspěvek upraven 07.09.21 v 19:41
My žádné skolkovne neplatime, jen 1000,– na rok a občas divadlo zvlášť
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.