Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@blumen
tak jsem zkoušela dát spát dřív…no usnula o asi dvacet minut dříve, jinak ani za boha. Prostě se jí nechce a ne a ne zabrat. Dneska jsem teda zkusila ráno dříve budit a malinký řev byl, nechtěla odemne ani pohladit, takže ranní mazlení nepřipadá v úvahu
Vyháněla mě z pokoje a at ani nemluvím
Já teda zachovala klid a šla si něco dělat do kuchyně (schválně jsem dělala kravál) že pak na mě sama zavolala at ji vezmu k sobě
uvidíme ještě zítra… Budu doufat že si na nový režim zvykne a já hlavně musím zachovat chladnou hlavu i když by nás tlačil čas ![]()
@kruel tak 20 minut k dobru vecer je dobrych
treba nekdy usne i drive, treba u nas ve stredu odpada driv ![]()
@blumen
Ted usíná kolem té deváté…až se změní čas bude s náma večer oxidovat do desíti
pecka!
@kruel píše:
@blumen
Ted usíná kolem té deváté…až se změní čas bude s náma večer oxidovat do desítipecka!
No a davas ji do postele az v tech 9? Ja zahanim uz v 8, jsem tam s ni (domu chodim pozde, vyhovuje mi to vecerni potuleni, rodice to s nami delali stejne). Ja bych ji teda v 8 zahnala do postele a pak ji precetla pohadku, zklidnila, rozhodne nenechala vzhuru do 10-ti v obyvaku
v kolik jsi ji budila? Slo to?
U nas se v noci probudila a hledala cesnek, cela zmatena, tak jsme chodily po byte
no rano byla nevyspala a vstavami trvalo dele, ale zminila jsem, ze odpo pro ni dojdi driv a pak pojedeme na trikolce, tak vystartovala s nadsenim (bohuzel ma teda odpo asi prset, jsem pak zjistila) ???? Dneska pujde zase do postele kolem 8-8:30 a o vikendu se dospi pocitam. A ja snad taky ![]()
@kruel jinak jak to je, to se vyspime o hodinu dyl? Pokazde se mi to plete
jestli bude tma driv, bude usinat driv
@blumen V posteli byla už dokonce před 8…četly jsme si knížku, mazlila se s plyšáčky. Pak jsem zhasla a zůstala u ní ale ona se vrtí a sedá si a přelehává, urovnává plyšáčky, trvá fakt i další půlhodinu než usne a to už leží dávno po tmě a v klidečku. No ale dnešní ráno jsem budila o 15 minut dříve teda
a nejdřív ječela ale během chvilky (což je nezvyk) si sedla a chtěla si číst u baterky něco z knížky a u toho se pěkně probudila a až pak jsme šli na mlíčko a do obýváku. Takže to bylo po celém tydnu nejlepší vstávání ![]()
Jinak ano budeme spát o hodinu déle…tak aspoň něco po ránu
Čas se vrátí ze 3 hodin na dvě. Takže když ted vstáváme v 5:30 tak pak bude sice taky 5:30 ale ona bude mít pocitově už 6:30 tak doufám že se jí bude vstávat lépe ![]()
@kruel píše:
Myslíte že by bylo lepší ji budit třeba ještě o deset minut dřív aby se probrala? Vstáváme tak, že pak za 35 minut jdeme do školky…možná je to málo pro ni
Chce si ráno ještě hrát, což si vždycky ještě chvíli hrajeme…ale nechci na ni ráno křičet, vyprovokuje mě že šíleně křičí ona![]()
Mám na vypravení s osmiletým 50 minut. Když byl mladší tak i hodinu. 35 minut mi na takového prcka přijde málo. Pak na ni spěcháš a seš nercní.
Dceři je už 6, ale problém to teď ve škole je..do školky jsme mohly přijíždět až na 8:30, ale škola jim nyní začíná už v 7:45..Pomáhá především a hlavně jít den předtím brzy spát (ideálně ve 20:00 už v pelechu) a na buzení zabírá Mickey
mouse na Déčku - vždycky řeknu, když se jí nechce vstávat, že nestihne Mickeyho a to zabere vždy. Ale ono jí trván dlouho i oblékání a snídání, potřebuje ráno delší rozjezdy, takže, přestože vyjíždíme v 7:15 z domova, budím jí už po šesté hodině. Z postele vstane těsně před Mickeym, tzn. kolem 6:30 a pak, než se oblékne a nají, je to na těch 7:15 tip ťop.
@jdukolem
Jojo je to tak…posunula jsem čas že máme 50 minut a je to opravdu lepší. Teda aspoň ted ty dva dny
ale věřím že to horší už nebude…
@kruel píše:
@blumen
Ted usíná kolem té deváté…až se změní čas bude s náma večer oxidovat do desítipecka!
Prave ze by mela usinat uz v 8 po zmene casu, kdyz se cas posunuje zpet. V 8 bude pro ni pocitove tech 9.
@hani28 píše:
Prave ze by mela usinat uz v 8 po zmene casu, kdyz se cas posunuje zpet. V 8 bude pro ni pocitove tech 9.
Jo máš pravdu, jak sem to pak psala taky mi to došlo…:-) No aspoň to ráno se vyspíme o tu hodinku navíc ![]()