Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den všem,
s manželem jsme si říkali, že bysme možná šli do klasického krytého bazénu na zahradu, vel. cca 6×3 m.
Jen se nemůžeme dohodnut na hloubce. Manžel chce 150 cm. Já, vzhledem k tomu že máme malý děti (9, 6 a 5 let), chci 120 m.
Přijde mi, že v tom 150 m bazénu dosáhnu sotva já. A byla bych akorát léto co léto přikovaná u bazénu, strachy bez sebe, aby se tam děcka neutopily. I ten nejstarší, skoro desetiletej, ještě plavat neumí.
Manžel argumentuje tím, že je to dlouhodobá investice a děcka za chvilku budou umět plavat. A navíc tam nebudou moct skákat, když bude jen 120 cm.
Co si myslíte vy? A hlavně vy, co bazény máte. Jaké jsou vaše zkušenosti?
Díky moc.
Že jsi moc úzkostlivá. Spíš řešte, jak moc vám to prožere vody a jestli jste s tím finančně ok.
Ale raději 150 cm než 120 a argumentovat utopením. Jestli bojuješ se svým problémem - strachem z utopení, tak si bazén ale nepořizujte timpadem vůbec, nedává to pak smysl.
A jinak manžel má pravdu, pokud to není nafukovací bazén z Tesca, tak stojí nemalé peníze a pravděpodobně vám má vydržet x let, že, tak je potřeba zhodnotit využití i do budoucna, když budou děti větší. Stejně asi předpokládám, že beztak pokud jsou děti menší, budeš je mít pod kontrolou tak jako tak ne?
![]()
@Sunnysmile19
A jak víte, že tohle vyřešený nemáme? A na to jsem se ani neptala. Ale tak vyloženě pro vás… Vodu máme přes čističku ze studny, takže náklady 0.
Finance vyřešené máme.
Vy máte bazén? 150 cm?
No u bazénu budeš přikovaná i při 120, nebo ty bys tam děcka nechala samotné?
@CerveneVino ano, máme bazén s postupnou hloubkou… 120 je navíc i pro moji druhou polovičku málo, když už ho máme, tak ať si zaplavou všichni. Sousedi mají bazén se 180 cm a vystřídají se tam i ty nejmenší 3 letý vnoučata.
Bazén budete využívat snad taky všichni ne? Navíc děti nejsou zas tak malé a do výšky 120 cm doroste za chvíli i ten nejmenší - pokud je teda budete učit plavat.
Bez dozoru je tam snad nemůžeš nechat tak jako tak, ne? Navíc předpokládám, že budou mít rukávky a pomocný kruh ještě. Takže za mě odpověď jednoduchá ![]()
Příspěvek upraven 30.03.24 v 17:00
Šla bych do 150 cm. Je to na zaplavání lepší. Prarodiče mají bazén 150 cm. Stejně tam být někdo musí a oba kluci se tam naučili plavat. Mělčí máme v rodině taky a ten je tolik nebaví. Nemají sice styl, ale neutopi se ani jeden.
Proč si manžel myslí, že budou děti brzy plavat, když to nejstarší to ve skoro 10 letech neumí? Podle mě je pro malé děti ideální bazén, kde stačí, což je ale ve vašem případě nejspíš max metr.
Rozhodně 150+
Bazén kam si stoupnu a mám vodu po pas bych nechtěl. Pokud se bojíš o děti, což je přirozený, nauč je plavat. U bazénu bys měla být tak či tak.
Brala bych 150, pokud nejste extra malí. Dospělí (i náctiletí) si tam můžou stoupnout a blbnout s míčem apod., malé děti tam stejně stačit nebudou a dá se tam normálně plavat.
@CerveneVino píše: Více
Ber 150 určitě. Utopit se ti můžou i v malé vířivce.
150m nebo 120m je uplne jedno, dite se muze utopit i v pul metru preci. Tak jako tak ho musis hlidat, takze 150m kdyz uz..
My taky zvažovali, zda 150 nebo 120. Chtěli jsme se sportovním protiproudem, aby se dalo opravdu „plavat“. Bylo nám řečeno, že při 120 bude manžel při kraulu „sahat“ na dno. Ono 120 není výška hladiny vody, ale bazénu. Pokud budete mít skimmerový bazén, tak ta hladina bude určitě o 10 cm níž. U 120 se více ohřívá voda a bude se více kazit. Pokud dítě neumí plavat, tak bych ho bez dozoru nenechala ani v půl metru. Pokud umí, tak je 150 ideální. Může se i potápět. Ve 120 to je brouzdání. ![]()
@CerveneVino píše: Více
Hele, 150 stejně nenapustite po okraj. Máme 140 a děti se tam fakt netopily. máme protiproud a nižší už by nebyl na plavání. Dokud neuměli mladší dítě plavat, chodilo do vody s vestou, neustále.
Asi takhle, máme 150 s protiproudem, ale reálná výška hladiny je tak 120cm. Když budeš mít 120, nebudeš tam mít vody ani metr.