Jak je to s mateřskou v novém zaměstnání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9793
21.3.18 19:18

@MadammeLu Pokud otěhotníš ve zkušebce a ukončí s tebou ten prac. poměr během zkušebky, tak se do ochranné lhůty nevejdeš. Ta je jen tak dlouhá jako trvalo to zaměstnání, které skončilo během těhotenství, max. 180 dní. Takže z hlediska nároku na mateřskou je lepší počkat až po zkušebce, zvlášť, když víš, že bys šla hned na neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
21.3.18 19:20

@radkka To nevím. Ale já bych to brala tak, že když jeden měsíc skončíš, a potom hned nastoupíš do nového zaměstnání, tak je to pořád jak jedno.
Když budeš mít v souhrnu odpracováno těch 270 dní ve 2 letech a poslední zaměstnání ti skončí třeba 31. srpna, tak od toho se počítá těch 180, bez ohledu na to, jak dlouho si v tom poseldním byla, ale nvm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.3.18 19:21
@P4ja píše:
@radkka To nevím. Ale já bych to brala tak, že když jeden měsíc skončíš, a potom hned nastoupíš do nového zaměstnání, tak je to pořád jak jedno.
Když budeš mít v souhrnu odpracováno těch 270 dní ve 2 letech a poslední zaměstnání ti skončí třeba 31. srpna, tak od toho se počítá těch 180, bez ohledu na to, jak dlouho si v tom poseldním byla, ale nvm.

No, to tak právě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
21.3.18 19:24

@radkka Aha, a ani v případě, že třeba 3 roky pracuju v jedné práci. A hned nastoupím do druhé bez dne volna?? To taky tak nejde??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.3.18 19:31
@P4ja píše:
@radkka Aha, a ani v případě, že třeba 3 roky pracuju v jedné práci. A hned nastoupím do druhé bez dne volna?? To taky tak nejde??

No jde, ale budeš mít ochrannou lhůtu jenom tak dlouhou, jakou doby tam odpracuješ, když to bude míň jak 180 dnů. Takhle si to pamatuji já, koukni na stránky socialky, tam bude aktuální info :nevim:
V praxi jsem to nikdy neřešila, jestli se něco změnilo nevím, ale myslím, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
21.3.18 19:36

@radkka Jj, já jsem v suchu, protože pracuju na stejném místě. Ale trošku mě zaskočilo i to, že to nejde v případě, že práce navazují :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.3.18 19:42
@P4ja píše:
@radkka Jj, já jsem v suchu, protože pracuju na stejném místě. Ale trošku mě zaskočilo i to, že to nejde v případě, že práce navazují :?

Tak stačí o práci nepřijít, když nedostaneš výpověď, je to jedno, nárok máš… Ale kdyby se mě to týkalo, nastudovala bych podrobněji, všechno je k dispozici na webu sociálky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
21.3.18 19:45

@radkka Jj, ono se to meni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32933
21.3.18 19:59

@P4ja ne,stejně se ta ochranná lhůta bude počítat podle toho jak dlouho trvalo poslední zaměstnání. Kamarádku teď vyhodili před koncem zkušebky, takže ochrannou lhůtu měla 3 měsíce. I když zaměstnání navazovaly na sebe. Naštěstí jí to vyšlo, v době nástupu do nové práce už těhotná byla několik týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
21.3.18 20:16
@andelka83 píše:
@P4ja ne,stejně se ta ochranná lhůta bude počítat podle toho jak dlouho trvalo poslední zaměstnání. Kamarádku teď vyhodili před koncem zkušebky, takže ochrannou lhůtu měla 3 měsíce. I když zaměstnání navazovaly na sebe. Naštěstí jí to vyšlo, v době nástupu do nové práce už těhotná byla několik týdnů.

Tak to ta kamarádka byla těhotná už i v tom předchozím zaměstnání a tam by běžela ochranná lhůta i z něj. Ale když někdo otěhotní v novém, tak je jedno, že práce navazovaly, ochranná lhůta je jen z toho zaměstnání, které skončilo v době těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32933
21.3.18 20:46

@Lendeš no,v podstatě. Když měla k prvnímu nastoupit tak pár dní předtím to zjistila, takže to bylo čerstvé. Ale jinak to tuším vychází že u jiného zaměstnání než kde se řeší zkušebka by člověk měl být na konci smlouvy v 8 -9tt aspoň, aby těch 180 dní vyšlo. Též se to snažím dopočítat, konci mi smlouva 30.9., tak dokdy se asi můžeme snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí