Neteř má nadváhu - mohu jí pomoci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.1.20 17:13

Ona chodí do 8.třídy na Hrozenkov. Jsem od její sestry kamarádka. Nechci ji tady nějak urážet nebo něco ale to je prostě strašné takhle vypadat ve 13 letech. Zkuzte ji to třeba nějak vysvětlit že může mít spoustu nemoci jako např. Vysoký cholesterol, tlak, oslabené svalstvo, bolest noh, problémy s dýcháním je toho celá řada. Vím jak jsem chodila na základku tak vždycky děcka měli o přestávkách na svačinu chipsy, koblihy, sladkosti a nabízely druhým tak třeba řekněte jejím děcka že třídy aby ji to ne nabízely já vím že je to těžké ale ať si uvědomí že to dělají pro její zdraví, ne proto že proti ní něco mají. Nevím jak bych ti mohla ještě pomoct ale ještě mě napadly lázně tam by ji hodně pomohli. Jinak držím palce :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2427
2.1.20 18:03
@Anonymní píše:
Ona chodí do 8.třídy na Hrozenkov. Jsem od její sestry kamarádka. Nechci ji tady nějak urážet nebo něco ale to je prostě strašné takhle vypadat ve 13 letech. Zkuzte ji to třeba nějak vysvětlit že může mít spoustu nemoci jako např. Vysoký cholesterol, tlak, oslabené svalstvo, bolest noh, problémy s dýcháním je toho celá řada. Vím jak jsem chodila na základku tak vždycky děcka měli o přestávkách na svačinu chipsy, koblihy, sladkosti a nabízely druhým tak třeba řekněte jejím děcka že třídy aby ji to ne nabízely já vím že je to těžké ale ať si uvědomí že to dělají pro její zdraví, ne proto že proti ní něco mají. Nevím jak bych ti mohla ještě pomoct ale ještě mě napadly lázně tam by ji hodně pomohli. Jinak držím palce :mavam:

Tlusty neznamena nemocny, stejne jako hubeny neznamena zdravy. Starejte se o sebe a ne o druhe. Navic neni ani tlusta, jen silnejsi.
Kazdyho zajima zdravi lidi, co nemaji 50 kg, ale ze sami vyhuli krabku denne nebo chlastaj, to uz jim je jedno. Kdyby jedla same sra*ky, ale byla hubena, tak by to taky nikdo nepovazoval za spatne.
Akorat muze propadnout anorexii z takovych kecu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
2.1.20 18:09
@KimL píše:
Tlusty neznamena nemocny, stejne jako hubeny neznamena zdravy. Starejte se o sebe a ne o druhe. Navic neni ani tlusta, jen silnejsi.
Kazdyho zajima zdravi lidi, co nemaji 50 kg, ale ze sami vyhuli krabku denne nebo chlastaj, to uz jim je jedno. Kdyby jedla same sra*ky, ale byla hubena, tak by to taky nikdo nepovazoval za spatne.
Akorat muze propadnout anorexii z takovych kecu.

Ta holka na obrázku že není tlustá?? Na 13 let? Tady u slečny to smrdí průserem… kolik bude mít holka ve 20ti letech 120kilo? tohle už je bohužel opravdu o zdraví. A je to to hlavně o přístupu rodiču. Jak hlídají co dítko jí, jaké má návyky atd. a pokud se k tomu rodiče postaví a začnou to řešit anorexii mít nebude, ale pokud ji nechají tak jak je… a budou se ji okolí posmívat, tak jak bude mít 14-15-16 let a bude chtít zhubnout tak potom opravdu hrozí ta anorexie, protože v takovém věku to nebude umět jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
2.1.20 18:24

@Veru1987 v tom pripade to maji resit jeji rodice - tim, ze s ni budou chodit cvicit, ze budou doma zdrave varit. Ne, ze ji nekdo jinej, nebo dokonce cizi, bude rikat, ze je tlusta a z toho bude nemocna a muze umrit 8o. At se staraji o sebe radsi.
Nebo jeste lepsi (zazila jsem) kdyz i rodice rikaji diteti, ze je tlusty a melo by se sebou neco delat, ale doma sedi cely den na zadku a vari jenom gulasky, rizky a podobne a sami jsou hubeni jen diky tomu, ze vyzahnou dve krabky za den.
Proste plest se do toho nekdo „cizi“ a jeste davat jeji fotky na net, to je proste hnus. Ta holka s tim nic neudela. To musi jeji rodice zmenit pristup (ale ne tim, ze si s ni promluvi nebo ji poslou do lecebny).
Jinak opakuju - nikomu nevadi, co kdo ji a jestli sportuje. Jen jim vadi, kdyz je nekdo „tlusty“. Kdyby se nehybala a jedla jenom samy mekac, ale byla hubena (trebaze kvuli tomu, ze ma z toho jidla neustale prujmy), tak nikdo ani necekne. Jakmile je tlusta, tak i kdyby jedla samy salaty a podobne, tak je spatna a urcite lze a potajmu ji strasne moc cukrovinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
2.1.20 18:36
@KimL píše:
@Veru1987 v tom pripade to maji resit jeji rodice - tim, ze s ni budou chodit cvicit, ze budou doma zdrave varit. Ne, ze ji nekdo jinej, nebo dokonce cizi, bude rikat, ze je tlusta a z toho bude nemocna a muze umrit 8o. At se staraji o sebe radsi.
Nebo jeste lepsi (zazila jsem) kdyz i rodice rikaji diteti, ze je tlusty a melo by se sebou neco delat, ale doma sedi cely den na zadku a vari jenom gulasky, rizky a podobne a sami jsou hubeni jen diky tomu, ze vyzahnou dve krabky za den.
Proste plest se do toho nekdo „cizi“ a jeste davat jeji fotky na net, to je proste hnus. Ta holka s tim nic neudela. To musi jeji rodice zmenit pristup (ale ne tim, ze si s ni promluvi nebo ji poslou do lecebny).
Jinak opakuju - nikomu nevadi, co kdo ji a jestli sportuje. Jen jim vadi, kdyz je nekdo „tlusty“. Kdyby se nehybala a jedla jenom samy mekac, ale byla hubena (trebaze kvuli tomu, ze ma z toho jidla neustale prujmy), tak nikdo ani necekne. Jakmile je tlusta, tak i kdyby jedla samy salaty a podobne, tak je spatna a urcite lze a potajmu ji strasne moc cukrovinek.

Ano svatá pravda. Cizí se o to starat nemají. A je to o přístupu rodiču! Lázněmi by to mohlo začít, znám holku co tam byla a nastartovalo se to tím. Ale rodiče ji potom hlídali, nebo hlavně matka. Holka má už tři roky od lázní a je s ní šikovná slečna už 14ti letá. Bohužel máme i v rodině přímo silnější slečnu. A může za to jen a jen její matka. Holka se nebýhe, sedí doma na zadku. Jí třikrát denně chleba s paštikou. Večeře hranolky, sladké pití atd atd. Holce je 12 let, měří 154cm a váži asi 68kg. A to dítě za to nemůže. Já dceři 3,5let taky jídlo hlídám. Ale dá si i čokoládu, džus. Ale večeře nesladké, vyvážený oběd atd. a má pohybu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
4.1.20 08:42

Pohyb, pohyb, pohyb…moje 13 letá dcera je schopna sníst ke svačině i 4 rohlíky na posezení, ji opravdu hodně, ale denně sportuje a je štíhlá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi