Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja kdyby se mi maly nebudil v noci 10krat tak bych ho k sobe do postele nedavala, ale to kdyz sem k nemu k postylce musela sem pak nespala celou noc, tak mi nic jineho nezbyva, doted se budi 6krat za noc, proste takovy je a nic s tim neudelam. vzbudi ho kazde klepnuti. tak hlavne odnaucit to skakani, ja uspavani pomalu skakanim dobre znam. prala bych kazdemu na noc naseho maleho a mluvil by kazdy jinak.
@Renatuška píše:
@Ali-Alipřesně, můj názor je ten že postel má být jen naše s manžou a malým yorkem
a malá by měla hajkat ve svém pokojíčku
no tak miminko tak male semi zda az divne nechat spinkat samotne v pokojicku, odtoho roku a půl to chapu, ale zase bude aspon naucene
@Renatuška Právě přítel okomentoval ty dřepy slovy…Tak oni taky?
Také se synem dřepoval
. Dopol syn usíná jedině v kočáře, to chodíme se psem ven cca 10-12,15 odpoledne zase kočár ale to bývá jen na terase 15-17 a večer už dostává kaše, takže je napucnutý a usíná tak okolo 20.h. Má v postýlce plyšového mazlíka a s tím se ňuňá do usnutí.
Taky jsem měla takové ideály, že dítě patří do postýlky
Dnes jsem si ideály poupravila a říkám si dítě patří k mámě a je u mě v posteli.
Však ono to jednou přejde ![]()
Ona už víc vnímá, může se prostě bát, potřebuje tě víc…
Dobry vecer prosim poradte!!! Mam 5 mesicni holcicku ted je nachlazena ma rymu a kasel a ted jsem zjistila ze se ji v pusince na boku udelala nejaka cerna tecka. Co to prosim muze byt???
@pavlinenenka píše:
no tak miminko tak male semi zda az divne nechat spinkat samotne v pokojicku, odtoho roku a půl to chapu, ale zase bude aspon naucene
Náš malej spí sám v pokojíčku od 2 měsíců a spí krásně celou noc. Nikdo ho nebudí chrápáním nebo převalováním a krásně se vyspinká.
@pavlinenenka píše:
tak ja jsem taky maleho zatim nevysoupla z loznice, ale uprimne jsem presvedcena, ze mu je uplne fuk, jestli tam spim s nim nebo ne. usina sam a probouzi se taky vetsinou sam. akorat ja to mam v noci bliz, kdyz je treba. ale myslim, ze nevnima jestli prijdu z druhe strany pokoje nebo z vedlejsich dveri.
rekla bych, ze problem s ditetem v jinem pokoji maji spis mamy nez ty deti ![]()
@Shellyss píše:
Náš malej spí sám v pokojíčku od 2 měsíců a spí krásně celou noc. Nikdo ho nebudí chrápáním nebo převalováním a krásně se vyspinká.
tak to vam zavidim ze tak spinka.on se budi iddyz je klid-teda bydlime na byte a nekdo na chodbe s necim tukne a stejne by ho vzbudil-kdyby spal hezky tak bych ho do postele nevzala.od mala byl urvanek
@Ali-Ali píše:
tak ja jsem taky maleho zatim nevysoupla z loznice, ale uprimne jsem presvedcena, ze mu je uplne fuk, jestli tam spim s nim nebo ne. usina sam a probouzi se taky vetsinou sam. akorat ja to mam v noci bliz, kdyz je treba. ale myslim, ze nevnima jestli prijdu z druhe strany pokoje nebo z vedlejsich dveri.
rekla bych, ze problem s ditetem v jinem pokoji maji spis mamy nez ty deti
tak ja sem k malemu hodne fixovana v noci se ke me tuli, takze asi to chapete, ale sam jit nechce spat do pokojiku a kdyz se pres den vzbudi v pokojiku tak rev a rev
Mám tři děti, každé usínalo a usíná jinak. To nejde říct obecně. Nejstarší byl schopen při vyřvávání se pozvracet, zvracel, jen když se jeho nohy dotkly postýlky. Ten spal v naší posteli, pak měl přiraženou postýlku u mé a drželi jsme se. Holka lehne a spí, když byla mimino, vyváděla. Kluk vyřvává, pak v houpacím křesílky, v noci by nejraději k nám do postele. Na každého platí něco jiného. Možná tvému dítěti chybí blízkost, anebo ji rušíte. Kamarádčiny děti spaly až od roka, kdy je přestěhovali do vlastního pokoje.
U nas to bylo od samotneho usnuti, k tomu, ze potrebovala k usinani plinu, pak chtela moji ruku, z ruky se stalo hlazeni, zuzlani, az to byly neskutecne divadylka kvuli spanku. Pak jsem ji vzala do velke postele a behem par minut vzdy vytuhla. Az byla uplne odpadnuta, tak jsem ji prendala do postylky…
Ale pamatuju, ze okolo 7m mela separacku a to nepomahalo nic
@Renatuška, souhlasim, kdybysme nemeli s manzelem pro sebe ani tu nasi postel, tak si to muzeme jit hodit. Jako pro deti udelam vse, ale vsechno ma sve meze. Kazdy si to udela jak chce, taky synovci usinaji s rodici ( 5 a 2 ), uspavaji
, podle me to uz je otrocina, uspavat 5 lety dite ![]()
Ono je taky rozdil mit jedno dite a plne se mu venovat, ale co kdyz prijdou dalsi ![]()
Ja jsem starsi dceru taky hodne dlouho uspavala ( to jsem jeste mela energii
), houpala jsem si na kresle a zpivala, pak to preslo na polozeni do postylky a hladila jsem si nebo drzela ruku a kdyz byla starsi a chapala, tak jsem ji rekla, ze se jdu vycurat nebo neco a zkousela jsem, jestli me bude volat a postupem casu zacala krasne spat sama.
S dvojcatama se upvat a houpat samozrejme neslo, tak ty chudinky byly hned pokladany a kdo brecel byl zvednut, odbknut, chvilku pochovan a sup zase do postylky a postupne brekot ustaval…
Ted maji 15 mesicu, dostanou kasi, lehnout, zhasnout, pustit svetylko a hudbu a odchazim a zadny problem neni ![]()
8 mesicu, to jejeste mala, presto bych to zkousela, ne vsak nasilym, naprohloupis, jaky si to udelas, takovy to mas ![]()
Myslím, že názor typu „dítě by mělo a nemělo“ je sice fajn, ale každé dítě je jiné a rodiče taky!
Já chci např. spávat s holkama v jedné posteli, co to půjde
!Jenom to teď musím ještě vypilovat s dvouletou a dvouměsíční je to nemožné, ikdyž už se nám to párkrát povedlo, když si pro nás starši v noci přišla
!
Jinak starší usíná pouze v přítomnosti mé nebo manželové - prostě jen s ní leží mě v posteli, jakmile usne, tak odcházíme, manža ale většinou zůstane
!
Takhle male dite bych nedokazala nechat vyrvat…a uz vubec ne tak dlouho…nasi je 17m a spi v nasi posteli…chlapa vyhnala do obyvaku, protoze se hrozne roztahuje…ale kdyz jdeme spat(musi byt dostatecne unavena), tak je to 10ti minut tuha…