Jak jste naučily dítě samostatně spát?

3
29.12.23 17:45

Jak jste naučily dítě samostatně spát?

Dobrý den :D
Zajímají mě postřehy a zkušenosti všech matek, kterým děti umí samostatně usnout v postýlce, tzn. bez houpání, náruče, kojení, nošení atp.
JAK JSTE TOHO DOCÍLILY??
začali jste hned od porodnice unavené dítě pokládat do postýlky a hotovo? Nebo jste odnaučovaly? Jak se vám to nakonec povedlo? V kolika měsících dítě začalo spát samo?
Nechci rady o vyplakávání!
Díky všem :D

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35927
29.12.23 17:53
@Marimary píše:
Zajímají mě postřehy a zkušenosti všech matek, kterým děti umí samostatně usnout v postýlce, tzn. bez houpání, náruče, kojení, nošení atp.
JAK JSTE TOHO DOCÍLILY??
začali jste hned od porodnice unavené dítě pokládat do postýlky a hotovo? Nebo jste odnaučovaly? Jak se vám to nakonec povedlo? V kolika měsících dítě začalo spát samo?
Díky všem :D
Žádný návod není. Každý dítě je jinak kontaktní. Některý usne samo, některý potřebuje mámu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
29.12.23 18:06

Nevim, jak jsem to udělala. Ale první dítě bylo nespavec, chovač a tulič. Uspat byl úkol na 2 hodiny.
Druhé dítě mi trochu pokazila babička, když jsem byla v nemocnici. A hodně ji chovala. Tak jsem ji usinami musela “naucit”. Povedlo se to cca v roce a půl. Až když dovedla pochopit, ze ve vedlejším pokoji pracuju.
Třetí už nějak fungovala sama. Usnula, když chtěla. Ja ji režim nijak zásadně neridila- jen den a noc. Po jejím narozeninjsem byla dost nemocna (a navíc stara), tak už jsem fyzicky některé věci (hodinové nošení) nezvladala. Pomazlila, položila. A hodně jsem zpívala. Taky jako jediná měla kolébku.
Asi na to prijdes časem (metoda pokus - omyl).

• Citovat
  • Upravit
3323
29.12.23 18:13

S první jsem musela sedět u postele ještě ve školce, časem to přešlo samo. Mladší jsem uhoupávala a když jí bylo 9 měsíců musela jsem na akutní zákrok do nemocnice a od manžela nebylo houpání třeba, nevim jak to dokázal, prý neplakala, položil, pohladil, odešel. Ale zase měla až do 3 let na spaní dudlík. Za půl roku mě čeká naše třeťátko tak jsem na uspávání sama zvědavá. Asi bych zkusila, aby uspal partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
29.12.23 18:29

Čtyřleté čteme pohádky už od malinka, když neusnula u prsa, četli jsme…uspáváme, ale rozhodně nejsme otroci a nevadí nám to…mladší usíná u prsa 😊

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.23 18:37
@Marimary píše:
JAK JSTE TOHO DOCÍLILY??

Jsem si docela jistá, že za to může prastarý monitor dechu. Dcera měla monitor přilepený na nože plus žloutenka. Vydávala jsem ji v podstatě jen na krmení, přebalování, utišení. Pokud byla v klidu nemalá jsem důvod ji vyndavat. Doma :roll: jsme v podstatě fungovali podobně. Stačí být někde kde na mě bylo vidět. V podstatě v postýlce usinala líp jak semnou nebo v ruce. To ale neznamená, že to tak bylo pořád. Většinou ale ano. Hned jak se podařilo usnout šla do svého. :nevim: do 2 let stačilo položit s flaškou dat dudlík a do 10 minut byla tuhá. Moje přítomnost ji rusila a nespala by vůbec.
Pak měla období, kdy opravdu špatně usínala sama a tak stačilo dát ruku do postýlky a počkat až usne. Pomalinku se vracíme k původnímu režimu. Tedy počkat až je unavená a s mlíkem do postýlky :nevim: :nevim: :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
29.12.23 18:45

Necítím se jako otrok i když uspavám dítě.
Každé dítě je jiné. Některé to zvládne v pohodě samo, některé potřebuje asistenci do, některé do jiného do. Každopádně všechny děti se jednoho dne naučí usínat sami. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
29.12.23 18:47

Navíc každé dítě je jiné. Mé poslední dítě je kontaktní už od mimina, že samo by prostě nespalo a neuslo ani kdybych se na hlavu štavěla.

• Citovat
  • Upravit
12624
29.12.23 18:57
@Marimary píše:
JAK JSTE TOHO DOCÍLILY??

U me problem nebyl, chrnel ve sve postylce od zacatku, ale pravda je, ze jsme tenkrat bydleli v garsonce, takze jsme se kolem nej porad tocili. I kdyz byl oddeleny zavesem aby ho nerusila telka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.23 19:16

Já to ještě nemám, synovi je 13 měsíců. Od miminka by to nešlo ani náhodou, když se jen tak položil do postýlky, okamžitě řval. Nedokázal vůbec být v bdelem stavu v postýlce. Bez ohledu na to že jsem už byla stará a mám zdravotní problémy, nošení je pro mě peklo, ale ji ak to nešlo. Teď usíná mě v náručí, ale nemusím už houpat ani nic takového. Dudlík a sednout s ním do klidu a usne pěkně. Zatím to nechci lámat přes koleno, tohle mi nevadí. Navíc není vůbec chovaci a mazlici typ, přes den se vůbec nenechá, takže si ho pomazlim při uspavani. V postýlce začne nejdřív skákat i pak řvát. Ještě usne v posteli u mě když ležím vedle něj, ale to je horší, to se ho pak nezbavím do postýlky.

• Citovat
  • Upravit
12007
29.12.23 19:27

Nijak. Dokud me bude chtit u sebe pri usinani, tak u nej budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
29.12.23 19:38

Od narozeni spaly děti samy, ale vždy v mé blízkosti.
Nejdřív kolébka u postele, pak postýlka v pokojíčku. :)
Teď má každé svou postel jen “uspavam”. Čtu pohádky, pouštím pohádky.
Máme na uspavaní svuj speciální gaučík :)
Pak odejdeme a sejdeme se až ráno. Samozřejmě se občas stane noční buzení, ale pak zpět do postele a v pohodě.
Já se s dětma prostě nevyspím. Slysim kazdy dech, vsechno. :/ neumim to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
29.12.23 19:46

Jako miminka jsem měla dcery v posteli. Vyplynulo to ze situace. Nejstarší dceru jsem nechala vyřvat. Uspávala jsem ji stylem - prso, ležet s ní - to celé trvalo i 1,5 hodiny a třeba ani neusnula. Bylo to šílený. Takže jsem ji asi v 9 měsících nechala vybrečet. Celé to trvalo 20 minut a od té doby usínala krásně sama a rapidně se zlepšilo spaní v noci. To bylo do tý doby taky šílený.
Ono se to krásně říká, když máš jedno. Ale když máš miminko a po domě ti běhá 2,3,4 letý další dítě/děti, tak nějaké ňuňání není klid a čas. Takže první „násilím“ od 9. měsíce, další dvě prakticky od narození, protože nebyla jiná možnost. V krajní nouzi jsem měla šátek, ale pak jsem si dávala dohromady záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24304
29.12.23 19:49

Nemám co zaškrtnout. :mrgreen: mám děti tři. Otrok uspávání bych řekla, že jsem byla jen u prvního a to proto, že jsem se právě snažila, aby usnul sám. První začal hezky usínat cca v roce a půl. Stačilo vykládat, zpívat. Přes den to teda bylo náročné, ale on je nespavec. Díky za to, že po druhém roce přestal spát přes den. Druhé dítě jsem uspávala v nosítku. Usnul do pár minut a odložila jsem ho do postýlky. Úplná pohoda. V necelém roce a půl stačilo k němu lehnout do postele a u pohádky rychle usnul. Od dvou let nespí přes den. Miminko je náročnější, ale usíná v šátku, houpáním na míči. Večer nakojim a usne během chvilky vedle mě. Nejstaršímu je pět let a uspáváme stále. Čteme pohádku a za chvíli obě starší děti spí. My se na to už i těšíme. Je to úplně na pohodu :srdce: vůbec si neumím představit, že bychom je poslali spát a šli by bez nás. Jednou si myslím, že na tyhle chvíle budeme vzpomínat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24304
29.12.23 19:58
@Aries6 píše:
Jako miminka jsem měla dcery v posteli. Vyplynulo to ze situace. Nejstarší dceru jsem nechala vyřvat. Uspávala jsem ji stylem - prso, ležet s ní - to celé trvalo i 1,5 hodiny a třeba ani neusnula. Bylo to šílený. Takže jsem ji asi v 9 měsících nechala vybrečet. Celé to trvalo 20 minut a od té doby usínala krásně sama a rapidně se zlepšilo spaní v noci. To bylo do tý doby taky šílený.
Ono se to krásně říká, když máš jedno. Ale když máš miminko a po domě ti běhá 2,3,4 letý další dítě/děti, tak nějaké ňuňání není klid a čas. Takže první „násilím“ od 9. měsíce, další dvě prakticky od narození, protože nebyla jiná možnost. V krajní nouzi jsem měla šátek, ale pak jsem si dávala dohromady záda.

Promiň, ale to je blbost- jde uspávat i děti blízko po sobě. Mám děti 5 a 3 roky. K tomu půlroční miminko. Nemusím je nechat vyplakávat :nevim: usínají s námi. Starší děti večer uspí manžel, ale mohla bych i já. Miminko už tou dobou spí. Přes den uspím miminko v šátku a odložím do hojdavaku. Prcek nespí úplně dobře, takže přes den v postýlce nespí. Záda mám úplně v pohodě. To je o úvazu. Teď se začíná víc hýbat, tak přecházím na nosítko. To uspávání je pár minut. Druhého jsem hodila i uspávat normálně přes den do ložnice. Moc hezky usínal a první syn v pohodě vydržel chvíli sám v obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí