Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky, co jste cítily při prasknutí plodové vody? Ptám se, protože je to pro mě nové a v noci mě vzbudilo hrozné bodnutí v pochvě, až mě z toho začaly bolet nohy. Od té doby mám neustále vlhko mezi nohama, jenže se to hůře určuje, mám i výtoky. Dnes jsem hodně spavá a oproti včerejšku jsou poslíčci slabší. Nevím jestli to nebyl ten vak a plodovka mi odtéká jen pomalu a postupně. Jinak jsem 39+4tt. Díky za reakce. Nikol ????
Luplo to ve mně a začalo pomalu stýkat po nohou. Nebolelo to, spíš to bylo jemně nepříjemný. Prasknutí vody na 100% poznáš.
@Nikol 17 pokud máš podezření na odtok plodové vody, tak bys už dávno měla být v porodnici. Udělají test na vložce.
Jinak já cítila lupnutí a byla jsem úplně mokrá. Nedalo se to nepoznat ![]()
Jako by mi mezi nohama praskl balonek plný vody… neteklo to pomalu
![]()
To na vodu asi nevypadá. Žádné lupnutí jsem necítila, u obou porodů mi praskla voda samovolně doma a bylo to, jak když propíchneš balónek s vodou. Nemyslím si, že v tomhle stupni těhotenství by ti unikala jen tak, že bys cítila vlhko. Pokud si z toho nervózní, dá se v lékárně zakoupit kontrolní papírek na plodovou vodu, nebo zdarma ti tento test udělají v porodnici, možná i u obvodní gyn.
Přesně, jen to luplo, ale fakt dost, ale vůbec nebolelo a teklo jí tolik, že to fakt nešlo zaměnit ![]()
U prvního nic neluplo. Kýchla jsem a najednou ze mě tekla voda čůrkem. U druhého mi vodu praskli při porodu, u třetího mi praskla ve vaně. Cítila i slyšela jsem lupnutí. Bylo to takové divné, tak jsem se postavila a zase ze mě tekl tenký proud vody a bylo to jasné.
Jsem z toho zmatená.. mluvila jsem s tetou, ta mi řekla, že to měla jak já, plodovka jí tekla pomalinku prý 24 hodin. Pak se to teprve rozjelo.
Já jsem slyšela takové lupnuti, ležela jsem v tu chvíli v posteli. Když jsem ale vstala, tak nic neteklo. Asi za čtvrt hodky jsem měla trochu mokrý kalhotky a chvíli na to se ze mě vyvalil rybníček. A teklo mi to pořád a pořád.
@Nikol 17 neboj, určitě to poznáš.
Mě praskla voda večer u Tv, když jsem seděla na gauči. Bylo to takové lupnutí a najednou jsem cítila teplo a hrozné mokro. Během vteřiny byl obrovský mokrý koláč na gauči a pak ještě tekla po cestě do koupelny ![]()
@Nikol 17 jinak můžeš mít zatím jen výtok. Já to tak měla u dcery i syna. U syna fakt hodně, až jsem si myslela, že mi odtéká plodovka. Měla jsem úplně mokré kalhotky. Radši jsem zajela do porodky, tam mě zkontrolovali a zkouška na plodovku byla negativní. Takže to byl opravdu jen výtok. Tři dny na to už jsem tam jela opravdu rodit.
Držím palce
![]()
@Yasminn tak jsem teda zvědavá, co přijde
už, aby to bylo. To dusno a čekání je hrozný, kdyby alespoň pořádně zapršelo, ale nám se to vyhýbá každý den
říkáme, že Ústí je černá díra ![]()
Mě v noci probudil zcela jasný pocit, že se něco děje, vylítla jsem z postele a celou cestu na wc tekl větší čůrek. A tekl a tekl a tekl… Volám na chlapa, kterej byl chudák vyřízenej po celodenní makačce na baráku, po hodině spánku se mu opravdu nechtělo vstávat. Tak mi oznámil, že jsem se jen počůrala, že je to v pohodě a spal dál
![]()
U mne vzdy nastesti az na porodnim sale, asi jako kdyz vyklopis kybl vody… ![]()