Jak jste zvládli návrat do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já osobně mám hroznou výhodu v pracovní době.. Pracuji od osmi hod., tudíž odvážím děti do školky já…odpoledne po třetí vyzvedne manžel, rozveze na kroužky. Já mezi půl čtvrtou-čtvrtou končím v práci, obstarám nákup, vyzvednu děti z kroužků. Asi nejhorší u nás bylo, aby si zvyknul manžel, že pracuju a že i on musí hýbnout krapet zadkem ![]()
Co se snažím opravdu dodržovat, i když chápu, že to nejde všude, je to, že v práci zaberu od pondělí do čtvrtka, pátek je už taková pohoda, kdy končím i dřív, obstarám nákup na víkend, abych nemusela lítat během volna a vyzvedávám i děti dřív..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elot a kamarádka v okolí co by zvládla odpoledne i tvoje dítka? případně ráno při cestě dát svoje dítka k ní aby je odvedla společně se svýma nemáte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lonette píše:
@lecijasek nejde naplánovat vše, taky jsem musela zůstat s dcerou, když měla horečku. Ale já můžu pracovat i z domova, což je obrovská výhoda.
To máš pravdu, homeoffice je s dětmi ohromná výhoda. Tak proč to někteří zaměstnavatelé nechtějí pochopit, ačkoli se jedná o práci, kde to je technicky možné
Vždyť by to pomohlo oběma stranám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lecijasek píše:
To máš pravdu, homeoffice je s dětmi ohromná výhoda. Tak proč to někteří zaměstnavatelé nechtějí pochopit, ačkoli se jedná o práci, kde to je technicky možnéVždyť by to pomohlo oběma stranám…
Protože ti ostatní mají pocit, že se doma flákáš a nic neděláš… v situaci, kdy to pomůže oběma stranám, tak na to zaměstnavatel většinou přistoupí, tedy člověk musí být určitým způsobem těžce nahraditelný a lepší než ostatní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Protože ti ostatní mají pocit, že se doma flákáš a nic neděláš… v situaci, kdy to pomůže oběma stranám, tak na to zaměstnavatel většinou přistoupí, tedy člověk musí být určitým způsobem těžce nahraditelný a lepší než ostatní.
to bych brala, pokud bych chtěla homeoffice na stálo. Ale pokud chci tu možnost po dobu očr, tak si těžko někdo bude myslet, že se doma flákám. Naopak si kolegyně oddychnou, že nemusí zase dělat za mě, protože mám zase nemocné dítě… A já budu více psychicky v pohodě a nebudu pracovat pod tlakem, kdy zase vypadnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
A nebo musí být dlouhodobě spolehlivý, co se týče plnění svých pracovních úkolů a zastihnutelnosti i v době home office. Je to hodně myslím o firemní kultuře, zodpovědnosti a discipline zaměstnance, vyspělost/schopnosti management a vzájemné důvěře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lecijasek No, to právě bude… klasická závistivá úvaha je, že se stejně budeš věnovat tomu nemocnému dítěti a ne práci a ještě za to budeš brát plný plat… takhle to buď někdo udělá za tebe v rámci své pracovní doby nebo to na tebe počká a zaměstnavatel ušetří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lecijasek V něčem máš pravdu, někdy zbytečně zaměstnavatelé hází klacky pod nos a je to I k jejich vlastní škodě. Na druhou stranu, zas pkud pracuješ z domu, tak zaměstnavatel musí zajistit proveditelnost co se IT týče, a to taky není zadarmo. Organizovat vzdálený přístup nebo kupovat všem noťas kvůli pár lidem, kteří občas skončí na OČR, se jim nemusí vůbec vyplatit (pokud přemýšlí jen v intencích čísel).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice To jo, ale na prosazení tam, kde to není zvykem to většinou nestačí, tam musí být lepší, jinak k tomu zaměstnavatele nedotlačí. Jasně, tam, kde už to funguje, je to jednodušší a tam máš úplnou pravdu. Já mám zkušenost i s tím prvním případem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 možná máš pravdu, závist je hrozná věc, ale co má potom chudák ženská dělat
Tak holt dál budu lepit hlídání v době nemoci, jak se dá a kolegyně budou dál dělat za mě, se kvůli tomu nezblázním
Ono to nebude trvat věčně… Tohle je prostě náročné období. Jen tedy doufám, že mě kvůli častým očr nevyhodí, ale tak snad ne. Zatím to tak děsné nebylo. To až teď, jak je malá doma dlouho, se mi začíná systém hroutit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@lecijasek V něčem máš pravdu, někdy zbytečně zaměstnavatelé hází klacky pod nos a je to I k jejich vlastní škodě. Na druhou stranu, zas pkud pracuješ z domu, tak zaměstnavatel musí zajistit proveditelnost co se IT týče, a to taky není zadarmo. Organizovat vzdálený přístup nebo kupovat všem noťas kvůli pár lidem, kteří občas skončí na OČR, se jim nemusí vůbec vyplatit (pokud přemýšlí jen v intencích čísel).
tak vím, jak to funguje u známé. Tam je to běžná věc… Noťasy opravdu všem nekupují, ale v případě potřeby ho pouze zapůjčují. Doma se připojíš přes net. U nás to ale není zvykem, systém na to ale připravený je. Nejvyšší manažeři ten přístup mají.
Já bych řekla, že u nás je problém, že to je nová věc a to se prosazuje těžko. Ono stačí můj částečný úvazek, už to bylo v podstatě sprosté slovo a víceméně o tom nemám moc mluvit… A je pravda, že tu závist tam pociťuji. Ono je hezké, že mi závidí, že končím dřív. Ale že se celou dobu nezastavím, protože pracovní povinnosti až tak pokrácené nemám a že beru taky zkrácený plat, to už lidi nevidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lecijasek Bohužel je to tak, mám za sebou prosazení homeoffice v polostátní organizaci, už to bude skoro 6 let a vím, že to je některým stále trnem v oku… a to mám tak dvojnásobek práce než někteří tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ano, pokud nechceš chybět v práci, tak ano… nebo to nějak zkombinovat, třeba pokud se chodí jednou za 3 týdny, tak když jednou půjde partner a jednou ukecá třeba babičku, tak to už vychází jen jednou za 9 týdnů a to už není ani z pohledu zaměstnavatele problém.
Uz vidim, jak nekdo dojizdi x km treba do krajskeho mesta ![]()
Na logo musi chodit jeden clovek, co to pak s ditetem cvici.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 tohle je přesně myšlení Čechů. On je doma a nic nedělá, za to když sedí v kanceláři, tak dře jak fretka. Notebooky máme u nás ve firmě všichni, hodně lidí dělá jen z domova, protože se tím šetří energie a hlavně já jsem si u svých lidí schopná ověřit, zda udělali práci, co chci ať dělají kdekoli.
V ČR je to koncepční problém, strašně dlouhá rodičovská dovolená, problém pak se vrátit po takové době, nejsou zkrácené úvazky, homeoffice, sdílená místa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lonette Jojo, je to tak, myšlení lidí se totiž mění úplně nejhůř a trvá to nejdelší dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit