Jak koušete tvrdé potraviny?

2.4.21 02:09

Jak koušete tvrdé potraviny?

Trochu zvláštní otázka, ja vím. Ale od jisté doby mám strašně nepříjemný pocit, když jím tvrdší potraviny jako mandle, oříšky, ale třeba i zapečené těstoviny nebo brambory, topinky atd. Nepříjemný pocit mám na velkých stoličkách 6, 7 a 8, když to koušu na ně, proto tvrdé věci rozkousnu vždy na třeňových zubech 4 a hlavně 5, až malinké kousky drtím vzadu na 6-7. Stoličky mám všechny ošetřené, sice to byly větší kazy, ale dobře zaplombované, rtg čistý, asi bych neměla mít důvod ke svým potížím, ale zkrátka při každém zkusu jsem opatrná. Už mám rituál. De facto každé sousto rozkousnu na 5, tak si de facto zjistím, zda je tvrdé, pokud ano, rozkousám ho na 5 a jen malinké kousky pak podrtím vzadu. Pokud je měkké, tak bez obav koušu v celé puse. Asi je to zvláštní, ale jakoby mě ovládal strach, že zub, plomba praskne, jakoby nevěřím tomu zubu, plombě, že vydrží skus tvrdé potraviny. Někdy mám v těch zubech při skusu takový nepříjemný pocit, ale to je asi spíš psychické. Zná to někdo také?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
761
2.4.21 09:28

Ne.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4.4.21 14:31

No zřejmě jsem jediná, kdo něco takového řeší. Je to divná věc, to uznávám, ale myslela bych, že zuby řeší víc lidí.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat