Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@stinga no mě by ještě trefilo z toho, že máš odlet odpoledne nebo večer a ráno musíš už vyklidit pokoj…nesnáším být takhle na někom závislá…já teda ani ten bus, protože v něm zvracím a vadí mi malé uřvané děti ![]()
@Monchichik píše: Více
jo, no to je nevýhoda hlavně těch autobusových zájezdů, že musíš ráno vyklidit pokoj a odjíždí se vždy až večer, letadlo někdy vychází v tomhle líp, ale také jsem zažila, že sousedé z hotelu odjížděli na letiště ve 3 ráno, také nic moc,
já když jsem za covidu letěla do Španělska z Vídně, tak odlet byl 5.30, takže jsme jely vlakem den předem a seděly celou noc na letišti, dcera spala a já jsem ji hlídala
@stinga píše: Více
Ca' Savio. Je to hned vedle benátek. Chatka v kempu na pláži 1000 E/14 dni. Jsem hrozně zvědavá
, naposledy jsem byla v Italii u moře/ u moře v kempu/ jako prvňáček s prarodiči
jak to mate vy?
@Yasmen píše: Více
my jsme jezdili do Itálie do kempů nebo apartmánů asi od mých 4 let do 12, plus minus, pak jsme začali jezdit autobusem do Španělska, jako dospělá jsem začala jezdit do Rimini busem, byla jsem tam se svým prvním klukem, i několikrát s dcerou - tam to byl takový malý hotýlek, letos jedeme do toho Lido di Savio poprvé, je to pod Rimini, ale ono je to všude téměř stejné v Itálii, miluju to tam,
párkrát jsem byla busem v Chorvatsku, a párkrát na Mallorce, tam teda letecky
Nechceš zkusit něco dál? Třeba Thajsko? Tam cestovku nepotřebuješ a je tam levně.
No nevim, na Maledivách jsem tedy nikdy nebyl, ale Chorvatsko mi tedy jako pro socky nepřišlo.
@884135 píše: Více
ne, nechci, už jsem psala, že mě exotika absolutně neláká
@884135 píše: Více
Taky to nechápu. Já celkově nesnáším ty noční přejezdy ani autobusem. Když jsem párkrát dřív jela s dětmi a dovolenou s ck autobusem- Itálie, Chorvatsko, neo lyže Rakousko, tak jsem hledala denní přejezdy. Ale je to celkem problém, ty CK to moc nedělají. I když teď už je to o něco častější, protože se prý zvyšuje poptávka po denních přejezdech. Já potřebuju přejet přes den a večer lehnout do postele. I z té noci v autobuse, kdy neřídím, jsem komplet zmordovaná.
A to není ideální začátek dovolené, přijet tam komplet zničený.
Celou noc vzhůru jsem byla naposledy někdy, když mi bylo přes dvacet a dostávala jsem se z toho vždycky 2 dny. ![]()
Já si myslím, že normální je být vzhůru ve dne a v noci spát. Ale možná si to myslím špatně. ![]()
@TerezaVoříšková píše: Více
majitelé velkých fabrik si naopak myslí, že je dobré pracovat i v noci, a někde je to nutnost, v nemocnicích, na letištích, ve vlacích
Tam, kde je to nutnost, to bohužel jinak udělat nejde.
Naštěstí u cestování vlastním autem to nutnost není a každý si vybere, co je pro něj pohodlnější.
Což nic nemění na tom, že je práce v noci zdraví škodlivá, takže si to @TerezaVoříšková myslí zcela správně
@TerezaVoříšková píše: Více
Vidím to stejně, biorytmy neošálíš.
@TerezaVoříšková Aha, tak to já měla trochu divočejší mládí
a dostávat jsem se z toho nemusela. Souhlasím, že normální je v noci spát, ale nespat jednou nebo dvakrát za rok v noci je pro mě v pohodě. Lepší než jet přes den s otázkami, kdy už tam budeme?
A celou dobu teda píšu o cestě autem, busem bych nikdy nejela.