Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj,
mám stejný problém. Měřím 172 cm a mám 49 kg. Je mi 26 let a tento stav mám odjakživa. A váha i výška se mi nehejbe už asi od 14ti let.
Je pravda, že nejím jako kombajn, jím spíš menší porce víckrát denně. Prostě jsem taková už od přírody.
Kecy typu, že jsem hrozně hubená, až vychrtlá či anorektička jsem poslouchala snad od 4.třídy ZŠ. Nejvíc mě štvalo to, když jsem šla po ulici nebo po supermarketu a nějaká tlustá bába jdoucí těsně naproti mě nahlas prohlásila „podívej, jak je vychrtlá“.
Jsem hubená, podváhu mám, ale myslím, že nemocně nevypadám a že jsou i daleko hubenější lidi.
Na nižší tlak taky trpím, to je pravda, i mám často studené ruce, ale štítnou žlázu mám v pořádku.
Myslím, že u mě by to spravilo, kdybych jedla prostě ještě víc a větší porce, protože je pravda, že nemám takovou potřebu jíst a uvědomuju si, že bych klidně víc jíst mohla. Ale můj malej žaludek nemá potebu no…
Jsem 17 týdnů těhotná a nepřibrala jsem samozřejmě nic - no možná 500 g, ale to mám navrch vždycky večer a ráno po probuzení zas nic.
Doufám, že na konci těhu budu mít navrchu aspoň ty 3,5 kg na váze dítěte ![]()
Holky sunar a dětské příkrmy. Po tědle věcech jde váha nahoru jedna radost ![]()
Ahoj, já pracuju jako wellness poradkyně a mám zkušenost i s přibíráním, kdyby jsi chtěla tak napiš SZ.
Taky jsem se tady zapojovala do diskuzí na stejné téma… Co mám malou jsem strašně zhubla. Zkoušela jsem Pangamin (po něm jsem přibrala asi 2kg), ale potřebovala jsem minimálně 6kg, které jsem zhubla.. Už je mám nahoře a zjistila jsem, že u mě nestačí jíst normálně, ale přímo se cpát a nutit se. Takže jím každé 2 hodiny!! Je to strašný, protože na to pořád myslím, že si musím dát něco k jídlu, ale fakt to zafungovalo a přibrala jsem 6kg a konečně jsem se sebou spokojená ![]()
Pipet píše:
Takové diskuse už tu byly… A k ničemu se nedopracovaly vcelku
Jediná zdravá jakž-takž cesta je vyvážená strava a posilovna, tam je možnost nějakého nárůstu svalové hmoty, ale upřímně… Nechce se mi. BMI ani ne 17…Na kecy už jsem si zvykla, vadí mi studené končetiny, nízký tlak… Ale ten bych třeba měla i tlustší, tak nevím.
Joj taky se mi nechce.. ![]()
Na kecy typu jak jsem hubena 168/49 uz kaslu,co mi taky vadi je nizky tlak a studene nohy,ale toho se nezbavim,takze piju kafe a nosim more teplych ponozek.
mmch hlavne nejvic kecu slycham od me matky,ktera mi teda ma co radit 167/51 ![]()
Ahojky muj pritel pri vyce 170cm nebo tak nejak ma jen 45kg,ma to po rodicich,jinak zere porad,jo a chodi na injekce na vitamin tusim B,musela bych se ho zeptat,uz jich par par za sebou a rekla bych ze trosku pribral,poradila mu to jeho mudr,protoze ztoho ma fakt desny depky,lidi na nej koukaj fakt dost blbe ![]()
Jsem na to podobně. Při výšce 167cm mám 50kg. Při zdravotních problémech klidně i 45kg. Doma mám 3 malé děti a i když jsem v těhotenstvích nepřibrala málo, 10, 15 a 17kg. Pokaždé se vrátím zpátky na svých 50, které mám už od puberty. Se štítnou žlázou problémy nemám. Taky bych občas mohla jíst víc, ale každý den mám snídani, oběd, večeři, většinou i svačiny a mezi tím toho pojím taky dost a spíš sladkosti a prostě váha stojí ![]()
To já jím teda fakt hodně, co 2 hodiny. Naopak jsem zkoušela i druhou variantu - někdo mi radil ať jím jen 3× dennně, že když jím pořád tak tělo nemá potřebu si tuky ukláda. Ale ikdyž jsem jedla jen 3× denně, tak jsem byla pořád na stejné váze, jen jsem měla děsnej hlad ![]()
A dětský příkrmy jsem taky zkoušela. Sunar teda ne, to je takovej hnus, že to se jíst nedá ![]()
Holky koukám že být tlustá je jednoudušší.Schodit to jde snáze nežli nabrat.
Já bych to asi tak neřešila,protože jestli normálně jíte tak teda fakt nevím jak se zakulatit.Podle mě to přijde s věkem a ty normální budou boubelky s pupíčkem a vy budete pořád krásné tak akorát.
Myslím že jakýkoliv umělé překrmování a podobě bylo akorát nezdravé. ![]()
Ahoj holky,
Vaše míry mi nepřipadají nijak extrémní.. já 170/53 naopak když se mi váha přehoupne přes 55 už je to hodně vidět a začínám jíst střídměji , dokonce i občas počítám kalorie
Ale nejsem žádná anorektička, prostě si jen udržuju váhu, ve které je mi dobře.. Asi je to hodně o stavbě těla, a kam se komu ukládají tuky..já teda tloustu hlavně tím, když nejím pravidelně.. tak zkuste
mnohdy mám první jídlo třeba až v 6 večer protože přes den nestíhám a to jde váha hned nahoru
Jinak všeobecně - vyšetření štítné zlázy - často bývá problém v tomto ![]()
Pípánek píše:
To já jím teda fakt hodně, co 2 hodiny. Naopak jsem zkoušela i druhou variantu - někdo mi radil ať jím jen 3× dennně, že když jím pořád tak tělo nemá potřebu si tuky ukláda. Ale ikdyž jsem jedla jen 3× denně, tak jsem byla pořád na stejné váze, jen jsem měla děsnej hlad
A dětský příkrmy jsem taky zkoušela. Sunar teda ne, to je takovej hnus, že to se jíst nedá
Oproti nutridrinku je to lahůdka ![]()
Já měla na 172cm 38kg, tak sem si moc vybírat nemohla ![]()
a ano, záleží na proporcích. Mám přes prsa víc jak 90cm. Oproti celku mám velmi velké porsí, takže vypadám poněkud vyhuble.. ![]()
Příspěvek upraven 16.02.11 v 13:48
Pípánek píše:
To já jím teda fakt hodně, co 2 hodiny. Naopak jsem zkoušela i druhou variantu - někdo mi radil ať jím jen 3× dennně, že když jím pořád tak tělo nemá potřebu si tuky ukláda. Ale ikdyž jsem jedla jen 3× denně, tak jsem byla pořád na stejné váze, jen jsem měla děsnej hlad
A dětský příkrmy jsem taky zkoušela. Sunar teda ne, to je takovej hnus, že to se jíst nedá
Jíst pravidelně 5× krát denně se právě doporučuje u diet.. i třeba 3× krát denně ve stejný čas.. prostě na jakoukoliv pravidelnost si tělo zvykne a tuky neukládá protože „ví“ že přijde zachvíli další potrava. Když jíš absolutně nepravidelně tak se tuky ukládají.. ale je to asi dost nezdravé
napsáno hotentotsky nevím jak to napsat normálně ![]()
Theresa píše:Pípánek píše:
A dětský příkrmy jsem taky zkoušela. Sunar teda ne, to je takovej hnus, že to se jíst nedáOproti nutridrinku je to lahůdka
Já měla na 172cm 38kg, tak sem si moc vybírat nemohla
a ano, záleží na proporcích. Mám přes prsa víc jak 90cm. Oproti celku mám velmi velké porsí, takže vypadám jak poněkud vyhuble..
Příspěvek upraven 16.02.11 v 13:47
Jéé tak sunar i nutridrinky miluju
![]()
ahoj, tak já mám úplně stejný problém, nečetla jsem odpovědi, jen co píše zakladatelka…
mám 167cm a 48kg, byla jsem na různých vyšetřeních atd. štítná žláza v pohodě, minerály, krvinky, všechno podle tabulek… ![]()
ale u mě to způsobilo asi kojení, před těhu jsem měla 56kg, s malým jsem nabrala 9kg. Z porodnice jsem přišla ještě macatá 58 kg, po 8 měsících kojení 10 kg dole…
…
Hodně mi doporučují nutridrinky + víc jíst, ale stojí to 50 kč jeden a to je dost drahá srandička, kdybych to měla pít 2× denně…
Příspěvek upraven 16.02.11 v 13:51
Theres tak to teda fakt závidím
já jsem zase úplně plochá a když už naberu tak břicho a zadek
nj člověk prostě nikdy nebude spokojený ať dostane do vínku cokoliv ![]()