Jak mít silnou vůli?

19
18.5.23 14:17

Jak mít silnou vůli?

Ahoj holky! Tak nějak celý život bojuji se svou postavou.. Ne že bych byla nějak obézní, ale prostě mám pár kilo navíc, hlavně v nohách a zadku.
Můj problém je, že asi nemám dost silnou vůli dlouhodobě hubnout a omezovat se - například ve sladkém.. :nevim:
Asi od prosince jsem začala chodit do fitka, opravdu jsem se do toho oprela a dokonce ani nejedla moje milovaný dobroty a opravdu jedla plnohodnotná jídla. Začala jsem už i vidět výsledky.. :dance:
Ale teď jsem zase tam kde jsem byla.. Začala jsem jist zase během dne úplně zbytečný sladkosti, brambůrky, moc neřeším jakou má jídlo co jim výživovou hodnotu a je mi to tak nějak fuk.. Nemám už vůbec chuť chodit cvičit a podobně.. Docela mě to mrzí, protože už jsem se začínala cítit ve svém těle dobře :(
Nemáte někdo nějaký tip jak zpátky najít motivaci? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.5.23 14:35

1. Omezení se v jídle není o tom, se zařeknout a už si nikdy nedat nic dobrého. Ale o tom, že místo tabulky čokolády ti postačí dva čtverečky, místo sáčku brambůrků malá mistička atd.

2. Propašuj do jídla zeleninu; kde je možné, smetanu nahraď lehčí alternativou atd. Mnohdy si záměny ani nevšimneš.

3. Razím přesvědčení, že kdo nemá rád sport, si ještě nenašel ten pravý pro sebe. Co chůze, tanec, kickbox, brusle, aqua aerobic? Něco, co pro tebe bude příjemně strávený čas a ne nutná otrava.

Držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
18.5.23 15:23
@broskvová zmrzlina píše:
1. Omezení se v jídle není o tom, se zařeknout a už si nikdy nedat nic dobrého. Ale o tom, že místo tabulky čokolády ti postačí dva čtverečky, místo sáčku brambůrků malá mistička atd…

Tak tohle mi vůbec nefunguje. :lol: Ne že bych potřebovala hubnout, spíš naopak, ale chtěla jsem přestat tolik „prasit“ kupovanými sladkostmi. A prostě jsem tu čokoládu domů přestala kupovat a už několik měsíců jsem v pohodě i bez ní a obdobných průmyslových sladkostí. Ale jak říkal manžel - u nás doma neexistuje načatá čokoláda, buď je celá, nebo snědená, nic mezi tím. Takže mám vůli to nekupovat, nechybí mi to, ale když ji načnu, tak vůle ji nesežrat, je potřeba vynaložit daleko, daleko víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
18.5.23 15:27
@klamonožka píše:
Tak tohle mi vůbec nefunguje. :lol: Ne že bych potřebovala hubnout, spíš naopak, ale chtěla jsem přestat tolik „prasit“ kupovanými sladkostmi. A prostě jsem tu čokoládu domů přestala kupovat a už několik měsíců jsem v pohodě i bez ní a obdobných průmyslových sladkostí. Ale jak říkal manžel - u nás doma neexistuje načatá čokoláda, buď je celá, nebo snědená, nic mezi tím. Takže mám vůli to nekupovat, nechybí mi to, ale když ji načnu, tak vůle ji nesežrat, je potřeba vynaložit daleko, daleko víc.

Presne tak :D To uz je milosrdnejsi, ji vubec nenacinat, nez si dat jen 2 kosticky :lol: 8o :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18.5.23 15:29

Tyjo, to bych zas nedala já. :lol: Jak není doma, nouzová kontrolka bliká a nutně ji musím doplnit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15971
18.5.23 15:38

@broskvová zmrzlina vidím to úplně stejně jako ty. Dám si vše na co mám chuť, ale v malém množství. Už jen ten pocit, že mám něco zakázané by mi vadil. :(
A pohyb je samozřejmostí. Svižnější chůze osvědčená. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
18.5.23 15:56

Jsem na tom stejne, cvicila jsem pravidelne a hlidala stravu a jen co jsem spokojena, polevuji. Sezeru i celou cokoladu na posezeni :zed: nicmene zatim to neni na postave znat, ale i tak me to stve. Vuli mam bud na 100% nebo na nule. Nic mezi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
18.5.23 17:14

No na tom jsem podobné a proto jsem to nechala teď na výživové poradkyni co mi dělá i trenérku a začala jsem běhat. Protože ona mě pozitivně nakopává, a tak trochu na mě bere pomyslný klacek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
18.5.23 19:56

V tomhle je třeba mít opravdu silnou vůli. V dětství jsem měla taky pár kilo navíc a sama jsem chtěla zhubnout. Zařadila jsem k jídlu hodně ovoce, zeleniny, vyvážená jídla (mám určitá onemocnění a cvičit nesmím, takže si musím hlídat jídlo a vyjít na procházku) a výsledky byly vidět. Nejedla jsem zbytečná jídla během dne (sladkost, brambůrky apod.) a místo toho jsem si dala buď ovoce anebo zeleninu. Chuť na sladké zažene ovoce, příp. čtvereček hořké čokolády. Vy hlavně musíte chtít zhubnout, chtít cvičit a jíst pestrá a vyvážená jídla. Když nebudete kupovat zbytečné potraviny, nebudete je jíst. Při nákupu je nedávejte do košíku, nebudou vás doma lákat. I člověk, který hubne, si může dát něco sladkého, ale opravdu jen kousek a ráno. Není to ale o tom, že budete hubnout s tím, že přestanete určitá jídla jíst napořád (svíčková, apod.), ale dáte si menší porci typu 3 malé knedlíky místo šesti a nalijete si o polovinu méně omáčky. Tak s chutí do toho a půl je hotovo. Přeji hodně štěstí a úspěchů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
18.5.23 21:37

Pokud budes mit spravne sestaveny jidelnicek, tak ti ubydou chute na sladke. Ja mam i zkusenost, ze kdyz makam, tak telo nebazi po junkfoodu, a radsi si dam kvalitni bilkoviny. Spravne sestaveny jidelnicek je zaklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
19.5.23 00:56

Hodila by se ti značná motivace. Ok, chceš zhubnout- co kdyby sis někam nalepila fotku tvé vysněné postavy? Jo zní to možná divně, ale když budeš každý den mít na očích, že k takové figuře se dopracuješ, tak pak věř, že silná vůle se dostaví a bude to stát za to.

• nějaký parťák který tě bude umět vyhecovat. Ono když vlastně bys ani nemusela vstávat a jít cvičit, běhat, protože jediný člověk který by ti mohl nadávat jsi TY sama, tak pak je to snadné. Ale v momentě kdybys k sobě měla někoho kdo tě podpoří a popřípadě,,stáhne" z postele, je to jiné kafe.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
19.5.23 16:47

Říká se, že když s něčím vydržíš 21 dní, tak si na to zvykneš… můžeš to zkusit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.5.23 16:53

Silna vule se znacne precenuje, o dost efektivnejsi je z dlouhodobeho hlediska vybudovani navyku. Takze vymysli, jak cviceni zautomatizovat, mlsani blbosti nahrad mlsanim neceho jineho, prihod si tam neco, cim se „odmenis“ - treba si udelej playlist oblibenych pisnicek a poustej si je vzdy JEN pri cviceni. Mozek si casem vybuduje spojeni a budes ty veci delat automaticky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.23 17:00
@beruska9 píše:
Silna vule se znacne precenuje, o dost efektivnejsi je z dlouhodobeho hlediska vybudovani navyku. Takze vymysli, jak cviceni zautomatizovat, mlsani blbosti nahrad mlsanim neceho jineho, prihod si tam neco, cim se „odmenis“ - treba si udelej playlist oblibenych pisnicek a poustej si je vzdy JEN pri cviceni. Mozek si casem vybuduje spojeni a budes ty veci delat automaticky :nevim:

Joo, tohle mi připomnělo, že je taky bezva motivace si koupit krásný sportovní oblečení. :dance: Jestli si troufáš, tak třeba i dražší - kamarádka se odnaučila si kousat nehty tím způsobem, že si pořídila lak na nehty Dior, který jí následně bylo líto sníst. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.23 16:14

U me to vyresil maly financni rozpocet po osamostatneni se od rodicu. Prodte jsem mela jen na zakladni potraviny a zadne cokolady ani susenky bramburky atd jsem si nekoupila. Nebo jsem sise radsi usetrila na neco na sebe. Ted to mame se synem stejne. Sladkosti kupuji akorat babicky a stejne nam doma porad prebyvaji… nikdo to tu nezere protoze uz jsme si od sladkeho odvykli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková