Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Rozmary, to jsi si tedy užila
fuj, to jsou tedy „nemoci“
Malý tedy pije, to víš, hustíme to do něj horem spodem, ale pije, v noci dá lahvičku UM a pak hned po probuzení mlíčko s kaší, jinak přes den nic moc, včera trochy rýže. On jí rád a teď nemůže, otevře pusinku a pak začne ječet
ale to nejhorší je už snad za námi
Teď vyzunkl kakao, už nevím, jak bych mu to „oživila“
Je mi jedno, jestli kravské mléko může nebo ne, hlavně, že to vypil, i když je v tom granko
![]()
Manžel dostal od lékařky na afty Kamistad - několikrát denně potírat.
Je určený i pro děti, když jim rostou zoubky apod. a určitě zabere i u nich na afty. A fakt pomáhá… Mám to vyzkoušené i na sobě. ![]()
Rozmary, jak to tak čtu, tak jsem ráda, že to náš špitál tak hrotil, přišli jsme tam po dvou dnech co nejedl a nepil, měl horečky, strávili jsme tam s dehydratací a zánětem hrtanu 3 noci, z toho 2 na kapačkách. Pustili nás až když začal pít sám.
Kozisku, taky na mne v nemocnici koukali jak na vraha, když jsem jim řekla, že vypil hrnek Bikavy se dvěmi cukry, ale pak ochotně prolítli celé oddělení (neb z infekčního to odváží hned) a donesli mu zbyteček co zůstal na JIP, neb to bylo za ty 3 dny první co pil
Dokonce vyštrachali i ten cukr, ačkoliv ho prý dostávají na počet. Doma pak první den pil Cocacolu a kakao, a kdyby mi kdokoliv cokoliv na toto složení pití řekl, tak ho pošlu tam kde slunce nesvítí ![]()
Hanule píše:
Rozmary, jak to tak čtu, tak jsem ráda, že to náš špitál tak hrotil, přišli jsme tam po dvou dnech co nejedl a nepil, měl horečky, strávili jsme tam s dehydratací a zánětem hrtanu 3 noci, z toho 2 na kapačkách. Pustili nás až když začal pít sám.Kozisku, taky na mne v nemocnici koukali jak na vraha, když jsem jim řekla, že vypil hrnek Bikavy se dvěmi cukry, ale pak ochotně prolítli celé oddělení (neb z infekčního to odváží hned) a donesli mu zbyteček co zůstal na JIP, neb to bylo za ty 3 dny první co pilDokonce vyštrachali i ten cukr, ačkoliv ho prý dostávají na počet. Doma pak první den pil Cocacolu a kakao, a kdyby mi kdokoliv cokoliv na toto složení pití řekl, tak ho pošlu tam kde slunce nesvítí
Asi tak ![]()
Přesně, dokud nejde do tuhého, tak se můžu dohadovat o tom jestli je něco škodlivé, ale kdo to zažil, tak pak bere vše, co pomůže. Vidět je takhle trpět je nejhorší věc, co může být
Hned bych to vzala na sebe, kdyby to šlo ![]()
My jsem tedy z nejhoršího venku, dneska už neměl ani 38 st., dal si kaši a usnul, ale také je to osmý den
![]()
@Pomka píše:
Ahoj,
s aftama mám velký problémy i teď v dospělosti. Ta vodička je dobrá, akorát slouží jenom jako dezifekce, ale nezabrání další tvorbě aftů. Mně se tvoří hodně často - pomáhá vitamin B. Lékař mi doporučil brát ho pravidelně.
já bojuju s afty u dcery(10)je to u nás díky oslabené imunitě-moc trpí-a s vitamínem,,B" souhlasím…
Tak se snaž nějakou formou do malého pití dostat,na kapačkách jsem byla se starší třikrát,právě kvůli aftům,proto už to teď u prcka honím stříkačkou,protože vím jak je to strašný,držim palečky ať to zmáknete bez kapaček i když můžu říct,že tenkrát zaplať bůh,že jme na ně jely,fakt už jsem se bála,že mi malá umře jak byla hotová,to jí bylo 14 měsíců
Proto jsem při horečkách do prcka dostávala pití stříkačkou,někomu to možná příjde na palici,ale je to lepší než čekat na totálně dehydrovanýho kojence.Ze špitálu nás tenkrát poslaly domů,že to máme zkusit po lžičkách,že ještě není uplně dehydrovaná,když jsem jim řekla,že pití co do ní dostanu vyzvrací,opět,musíte to zkoušet.Za dva dny jsme jely znova a už natvrdo,těžká dehydratace,člověk by je v tu chvíli nakopal do prdele