Jak na afty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rozmary
10.8.11 16:46
kozisek píše:
Pomka píše:
kozisek píše:
Pomka píše:
zulok píše:
mne pomaha B komplex
:palec: mně taky. jedině.
Holky, ale Rozmary má také kojence, ne? mě dali v lékárně nějaký multivitamín, ale jenom béčko pro malé děti není, vše je nejdřív od tří let :think:
Já vím, proto se zeptat lékařky, jestli je nějaká forma i pro děti, netuším. Já jen, že mi to bezpečně zabírá - do dvou dnů přestanou bolet a začnou se zacelovat. Mně doktor řekl, že je to způsobeno nedostatkem tohohle vitamínu.
Určitě to je i tímhle, teď jsem toho prošla docela dost, protože mě v životě nenapadlo, že to jsou takový … :cert: Ale říkám v pátek jsem byla prvně u mudry, protože měl i ty horečky, takže ta říkala hned vynechat kyselé, ovoce, hodně pít. Gelíky na zuby to umrtvují-obsahují prý lidokain, takže také nic moc pro malé děti :nevim: Jinak prý pro mrňata nic není, takže jsem vzala aspoň ten multivitamín http://www.lekarna.cz/…sirup-150ml/ :nevim: No a teď v pondělí mi řekla, že jestli ještě přestane pít, tak jedině do nemocnice na kapačky :zed:

Tak se snaž nějakou formou do malého pití dostat,na kapačkách jsem byla se starší třikrát,právě kvůli aftům,proto už to teď u prcka honím stříkačkou,protože vím jak je to strašný,držim palečky ať to zmáknete bez kapaček i když můžu říct,že tenkrát zaplať bůh,že jme na ně jely,fakt už jsem se bála,že mi malá umře jak byla hotová,to jí bylo 14 měsíců :roll: Proto jsem při horečkách do prcka dostávala pití stříkačkou,někomu to možná příjde na palici,ale je to lepší než čekat na totálně dehydrovanýho kojence.Ze špitálu nás tenkrát poslaly domů,že to máme zkusit po lžičkách,že ještě není uplně dehydrovaná,když jsem jim řekla,že pití co do ní dostanu vyzvrací,opět,musíte to zkoušet.Za dva dny jsme jely znova a už natvrdo,těžká dehydratace,člověk by je v tu chvíli nakopal do prdele :cert:

• Citovat
  • Upravit
35545
10.8.11 17:02

Rozmary, to jsi si tedy užila :hug: :hug: fuj, to jsou tedy „nemoci“ :cert: Malý tedy pije, to víš, hustíme to do něj horem spodem, ale pije, v noci dá lahvičku UM a pak hned po probuzení mlíčko s kaší, jinak přes den nic moc, včera trochy rýže. On jí rád a teď nemůže, otevře pusinku a pak začne ječet :cry: ale to nejhorší je už snad za námi :think: Teď vyzunkl kakao, už nevím, jak bych mu to „oživila“ :lol: Je mi jedno, jestli kravské mléko může nebo ne, hlavně, že to vypil, i když je v tom granko :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
10.8.11 20:18

Manžel dostal od lékařky na afty Kamistad - několikrát denně potírat.
Je určený i pro děti, když jim rostou zoubky apod. a určitě zabere i u nich na afty. A fakt pomáhá… Mám to vyzkoušené i na sobě. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
10.8.11 20:29

Rozmary, jak to tak čtu, tak jsem ráda, že to náš špitál tak hrotil, přišli jsme tam po dvou dnech co nejedl a nepil, měl horečky, strávili jsme tam s dehydratací a zánětem hrtanu 3 noci, z toho 2 na kapačkách. Pustili nás až když začal pít sám.

Kozisku, taky na mne v nemocnici koukali jak na vraha, když jsem jim řekla, že vypil hrnek Bikavy se dvěmi cukry, ale pak ochotně prolítli celé oddělení (neb z infekčního to odváží hned) a donesli mu zbyteček co zůstal na JIP, neb to bylo za ty 3 dny první co pil :lol: Dokonce vyštrachali i ten cukr, ačkoliv ho prý dostávají na počet. Doma pak první den pil Cocacolu a kakao, a kdyby mi kdokoliv cokoliv na toto složení pití řekl, tak ho pošlu tam kde slunce nesvítí :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
10.8.11 20:50
Hanule píše:
Rozmary, jak to tak čtu, tak jsem ráda, že to náš špitál tak hrotil, přišli jsme tam po dvou dnech co nejedl a nepil, měl horečky, strávili jsme tam s dehydratací a zánětem hrtanu 3 noci, z toho 2 na kapačkách. Pustili nás až když začal pít sám.Kozisku, taky na mne v nemocnici koukali jak na vraha, když jsem jim řekla, že vypil hrnek Bikavy se dvěmi cukry, ale pak ochotně prolítli celé oddělení (neb z infekčního to odváží hned) a donesli mu zbyteček co zůstal na JIP, neb to bylo za ty 3 dny první co pil :lol: Dokonce vyštrachali i ten cukr, ačkoliv ho prý dostávají na počet. Doma pak první den pil Cocacolu a kakao, a kdyby mi kdokoliv cokoliv na toto složení pití řekl, tak ho pošlu tam kde slunce nesvítí :twisted:

Asi tak :palec:

• Citovat
  • Upravit
35545
10.8.11 21:40

Přesně, dokud nejde do tuhého, tak se můžu dohadovat o tom jestli je něco škodlivé, ale kdo to zažil, tak pak bere vše, co pomůže. Vidět je takhle trpět je nejhorší věc, co může být :cry: Hned bych to vzala na sebe, kdyby to šlo :zed:
My jsem tedy z nejhoršího venku, dneska už neměl ani 38 st., dal si kaši a usnul, ale také je to osmý den :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
6.11.14 21:20
@Pomka píše:
Ahoj,
s aftama mám velký problémy i teď v dospělosti. Ta vodička je dobrá, akorát slouží jenom jako dezifekce, ale nezabrání další tvorbě aftů. Mně se tvoří hodně často - pomáhá vitamin B. Lékař mi doporučil brát ho pravidelně.

já bojuju s afty u dcery(10)je to u nás díky oslabené imunitě-moc trpí-a s vitamínem,,B" souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí