Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky mám problém s černými tečkami na obličeji. Dřív jsem používala clean clear, takovou modrou tubu, ta mi pomáhala, ale už ji nikde tady na okolí nemůžu sehnat. Máte s něčím jiným zkušenosti, co by mi od nich pomohlo?
Jéžiš, toho je tolik na trhu, žáleží, co ti bude fungovat. Mně třeba kosmetička doporučila Garnier 3 v 1 (maska, čistící gel a peeling) a celkem funguje, ale na nějakou extrémně citlivou pleť bych to nedávala ![]()
Aho já ti moc neporadím protože radu bych chtěla sama ..tak si počkáme snad někdo přijde s nákým zázrakem ![]()
Já teda nevím, kolik do toho chceš investovat, ale mně pomohly náplasti na T-zonu. Jsou Nivea a nebo také vyrábí levněji Balea.
Já zkusila tu Baleu, ale je jich tam 6 kusů a stojí to přes 100 Kč, a pokud bys to chtěla použít na bradu nos i čelo, tak tu musíš kupovat každý týden.
A to jsem teda řekla že je moc.
Moje osvědčená metoda, kterou používám je peeling, který si doma sama dělám (viděla jsem to jednou v tv), ve vodní lázni rozpustím lžičku medu, aby byl teplý, NE horký a přidám 2 lžičky kávy (na turka, ne rozpustné), udělá se taková kašička, kterou nanesu jako masku a nechám tak minutu působit (nevypadá to moc vábně, ale účinkuje). Poté žacnu kroužit. Přes tváře se snažím co nejjemněji, ale kde mně trápí černé tečky (nos, brada) trochu přitvrdím. Ale pozor, je to hodně hrubý peeling, ale mně pomáhá.
Po umytí ošetřím pleť pleťovou vodou a hojicím krémem.
No a nebo také pomáhá napařit pleť a poté manuálně vymačkat.
Mi docela pomáhá jílová maska (je víc výrobců, já mám Oriflame…).
Me na to nepomaha nic, a to jsem zkousela i veci za 2500kc. Jedinne co zabira je chodit co 14 dni na kosmetiku a mackat. Ale stejne to nikdy nepomohlo uplne. Mam je jen na nose ale ucpany fakt kazd por. Fakt strasne moc:( ty naplasti nive mi jich par vylouply ale jen ze stran nosu a ne z predni strany ale zase se mi po nich ten vylouply por ucpal a vznikl podkozni jebak ![]()
Me moc pomohlo visibly clear od neutrogeny
http://www.manitera.cz/…-maska-150ml
Nejlepší jsou ty lepicí pásečky od Nivea, na nos působí fakt skvěle. Kupuju je na Aukru, vyjde mně jeden pásek na 10 korun včetně poštovného (pro srovnání v obchodě se balení po osmi kusech prodává cca za 150 korun). Většinou kupuju větší množství, tak 40 kusů a to mi prodejce neúčtuje poštovné, takže jeden pásek vyjde asi na 8 korun. Používám jednou až dvakrát týdně, jak si vzpomenu
.
Omlouvám se zakladatelce za vlastní dotaz (s černýma tečkama mám taky problém), ale taky by mě zajímalo, jestli některá z vás nemá zkušenost naopak s bílýma tečka (pupínkama)? Dočetla jsem se, že jsou to tzv. mílie a pomáhá prý buď propíchnutí jehlou (do toho nejdu
) a nebo zajít na kosmetiku. Tak mě napadlo, jestli na to není nějaký přípravek, případně babská rada?
![]()
@Tina007 píše:
Nejlepší jsou ty lepicí pásečky od Nivea, na nos působí fakt skvěle. Kupuju je na Aukru, vyjde mně jeden pásek na 10 korun včetně poštovného (pro srovnání v obchodě se balení po osmi kusech prodává cca za 150 korun). Většinou kupuju větší množství, tak 40 kusů a to mi prodejce neúčtuje poštovné, takže jeden pásek vyjde asi na 8 korun. Používám jednou až dvakrát týdně, jak si vzpomenu.
Jéé, nechtěla by jsi mi napsat nick toho prodejce? Klidně do SZ
![]()
@stesie Hledala jsem, toho „mého“ prodejce jsem sice nenašla (tedy našla, ale nic momentálně neprodává), ale koukněte tady
Ten popis je naprosto totožný s tím, co jsem kupovala já, možná teď vystupuje pod jiným nickem, nevím. Jen je teda trošku dražší, holt zdražování se projevilo i tady
. Ale s tím, že dává 10+2 zdarma se to pořád vyplatí.
Ty naplasti nivea maji i v nekterych lekarnach. http://pripravky-na-cisteni-pleti.heureka.cz/…a-celo-8-ks/
@stesie píše:
Omlouvám se zakladatelce za vlastní dotaz (s černýma tečkama mám taky problém), ale taky by mě zajímalo, jestli některá z vás nemá zkušenost naopak s bílýma tečka (pupínkama)? Dočetla jsem se, že jsou to tzv. mílie a pomáhá prý buď propíchnutí jehlou (do toho nejdu) a nebo zajít na kosmetiku. Tak mě napadlo, jestli na to není nějaký přípravek, případně babská rada?
![]()
No to by mě zajímalo taky. Se mi jedna swině bílá udělala na víčku, vidět to není, nebolí, ale já o tom vím
a ani kosmetička mi ji nechtěla propíchnout, že si mám dojít na oční. No ale lezte na oční s jebákem
![]()
@Tina007 píše:
@stesie Hledala jsem, toho „mého“ prodejce jsem sice nenašla (tedy našla, ale nic momentálně neprodává), ale koukněte tady Ten popis je naprosto totožný s tím, co jsem kupovala já, možná teď vystupuje pod jiným nickem, nevím. Jen je teda trošku dražší, holt zdražování se projevilo i tady. Ale s tím, že dává 10+2 zdarma se to pořád vyplatí.
Moc děkuji
![]()
Na milie pozor, musí se na ni až je zralá a že někdy zraje i rok. Já ji takhle pořád majdala jehlou, pak jednou omylem zmáčkla jen prstama a to teda byl mazec.