Jak na nošení zimního novorozence?

3112
6.9.13 14:17

Jak na nošení zimního novorozence?

Zdravím ženy :mavam:
Jdu si opět pro radu. Máme 16m syna a v polovině prosince čekáme další přírůstek. Syn začal chodit ve 13m, skoro měsíc zpátky jsme měli několik dní úspěch v tom, že zvládnul hodinu a půl dlouhou procházku do města a zpátky po svých, jenže se mu to asi zprotivilo, takže se zase bez kočáru neobejdu. Protože tahat 11kilového syna, břicho a nákup fakt nemůžu. A to už jsem jásala, že v zimě bude chodit jen po svých a mimino půjde do hlubokého, případně jen koupím skejt za kočár. Takže zase začínám přemýšlet, co teď. Sourozenecký kočár díky finanční situaci teď nepřipadá v úvahu, manžel se zabejčil, že už tak máme 3 kočáry, takže sháním rady, co všechno potřebuji k nošení v zimě. Jaké nosítko na novorozence a co k tomu dále jak pro mimino, tak pro sebe. Poradíte? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
6.9.13 14:22

Syn se narodil 13. ledna a v kočárku byl prvně asi ve dvou měsících :mrgreen: Do zhruba dvou měsíců jsem nosila v šátku, pak v Manduce. Mám péřovou bundu Sir Joseph s těhotenským expandérem http://sir-joseph.heureka.cz/…tenska-moda/ (bunda ale stála asi 5000 Kč, ale využívám ji u normálně hodně). Pod ni ve velké zimě ještě těhotenský zavazovací svetr. Malý byl vždycky jen v bodýčku, punčocháčích a čepičce a teplo mu bylo ažaž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
6.9.13 14:43

Nosit v šátku, ten se dá kvalitní koupit z druhé ruky za levno. Nohy jsem schovávala do šátku, na hlavu teplou čepičku, tu bys používala i do kočárku, stejně jako nějaké ponožky nebo botičky. Malé miminko se vejde pod větší bundu, takže nic extra nepotřebuješ. Pokud budeš nosit hodně, můžeš si pak dokoupit kuklu a návleky pro dítě, nosicí bundu pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
6.9.13 14:45

@Beru já ti neporadim s nosenim :) ale mam kluky od sebe 20mesicu a nejdriv jsem kočár pro dva nechtela, že budu taky mladocha nosit, ale to jsem pak zavrhla, narodil se na konci cervna a uvarit bych Ho nechtela, tak jsem chtěla sourozeneckej kocar. Ale pořád jsme cekali a cekali, starsiho jsem prevazne vozila v kocare, protože dojit s nim na určite místo a ještě na čas bylo nemožné. A když se mladší narodil, nebyli hned finance, tak jsem koupila skejt a v pohode, teda procházka dlouhá hodinu a pul je sen, chodíme na hriste, pro obedy a když nekam dal tak autobusem…a malej si to muze jeste rozmyslet a zase šlapat, do prosince casu dost a navíc mu pak nic jineho nezbyde, když si nebude mit kam sednout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
6.9.13 14:49

@Terem No potřebovala bych nosit hlavně do té doby, než malý začne chodit sám bez kočáru a pokud by nás to chytlo, tak i klidně dál :) Z šátku mám trochu strach, ten jsem začala používat u syna, ale měl už zhruba 3 měsíce a nesedlo mi to, ani malému. Věčně sem bojovala s úvazem, pořád ho v tom měla tendence štelovat a i jak začal být více aktivní, tak se mi kroutil a nešlo to pořádně uvázat. Respektive, neměla jsem na to nervy. Proto bych vzhledem k praktičnosti a rychlosti preferovala nosítko :think:

A co teda obléknout novošovi ven v zimě, aby mu nebyla zima a nebo naopak aby nebyl přehřátý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
6.9.13 14:57

@Lemonkas No právě že on si sedne na zem a dál prostě nejde, takže ho musím na chvíli vzít na ruky :zed: Přesně jak jsi to měla ty to vidím taky u sebe. Kočár kupovat dopředu nechci, nejprv vyzkoušíme asi skejt ( i když netuším, jestli projede ve sněhu? :think: ), pak to nosítko a pokud bychom to ani tak nezvládali, tak ten sourozenecký kočár prostě budu muset koupit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
6.9.13 14:58

Zkus se podívat na videa - youtube Definitiv1 a Vonzino, se správným návodem možná zjistíš, že to jde. Pak je důležitý kvalitní šátek. Nosítko novorozenci nesedne žádné, i s novorozeneckou vložkou to není nic moc.
Oblékat budeš stejně jako doma, jen dáš vlněné ponožky a pak takové ty botky do kočáru nebo se prodávají na nošení chlupaté, lepší je ještě schovat nohy do šátku. Na hlavu taky normálně, dobrá je mikina nebo bundička s kapucou. Pokud neseš v kolíbce, tak na hlavu max. bavlněnou čepičku, nohy taky neřešíš. Navážeš dítě a obléknete se spolu. Stačí trochu větší oblečení, mě stačila i moje flíska v pohodě.
Skejt jsem měla pro nejstarší (rozdíl 20 měsíců) a byl na nic, stejně nevydržela stát a dávala jsem ji pak do kočáru k mladšímu. Lepší byla kombinace šátek a kočár pro starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.9.13 15:05

Ja vim, ze pises, ze sourozenecak ne, ale ja bych si bez nej teda dve deti blizko sebe neumela predstavit. Je fakt jeste hodne malej. Jako noseni je taky fajn, ale me teda ten kocar vyhovoval vic.
Manzel se taky netvaril, ale presvedcila jsem ho a sam vidi, ze to je lepsi.

na novorozence je lepsi satek, nebo ergonomicke nositko - to je rychlejsi, i kdyz ja do nej treba male mimi dat nemohla, syn se v tom postavil a stal. Satek byl lepsi, zas ale nekdy nebyl moc praktickej a bylo lepsi kdyz byl mladsi syn v kocarku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
6.9.13 15:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.9.13 15:09

@Beru jako satek nebo nositko kup urcite, to je u dvou deti blizko sebe vec neocenitelna.

sourozenaky se nekdy daji koupit i za docela malo, nemusis do toho vrazet moc penez - ono kvalitni satek ci nositko taky neco stoji a zimni nosici veci taky. Bundu nejak zpytlikujes, ale na satku a nositku neusetris, i ty z druhe ruky jsou celkem drahe.

jako pokud chodis nejakou delsi trasu a tahas nakup, volila bych kocar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
6.9.13 15:19

@suik No já všude slyším, že všichni by pořídili raději sourozenecký kočár a já kdyby byly peníze, tak ho koupím, ale včera jsem o tom měla s manželem debatu a o dalším kočáru nechce ani slyšet :roll: Teda hlavně kvůli financím, stěhovali jsme se o prázdninách nečekaně, takže spousty financí padly na zařizování, proto teď peníze nejsou :| Ale jsem z toho trochu nešťastná, protože si to nošení moc nedovedu představit. Raději bych měla obě děti v kočáru :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
6.9.13 15:25

@suik Tyjo, díky za radu, takže šátek nebo nosítko mám koupit určitě jo? Asi je fakt, že i kdybych nenosila ven a pořád, tak občas se hodit bude :think: Aspoň něco jsem si tedy ujasnila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MV313
6.9.13 15:29

A co prodat ty 3 kocary a koupit si jeden sourozenecky?

• Citovat
  • Upravit
15074
6.9.13 15:31

A musí být kočár novej? Nebo zkus prodat nějakej stávající:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.9.13 15:34

@Beru urcite, ja nosila vicemene jen doma, kdyz mladsi rve a starsi si chce hrat, je to k nezaplaceni. Ono celkove se satek hodi i u prvorozenejch. Ja s nim delala domaci prace, sila jsem a tak.

jeden kocar bych taky prodala a jukni po phil and teds, ted se da pak pouzit jako monokocar. Ja si stavajici kocar nechala a vyuzila jsem ho jednou a pak na balkon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí