Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravím,
podzim pomalu začíná a tak přemýšlím nad koupí ochranné kapsy na nosítko. Nosím v Manduce nebo v šátku. Nemůžu se rozhodnou mezi typem MaM Deluxe a Hoppediz 3v1. Jde mi o to, aby kapsa byla dostatečně teplá (i na zimní měsíce) a nepromokavá.
Víc se mi líbí ta od MaM, ale nevím, jak moc je nepromokavá. Je to jen na sníh a lehký deštík, nebo vydrží i slejvák?
Prosím poraďte, ať se rozhoupu.
@Eironil já mám doma fleesovou kapsu a v zimě jsem nosila manželovu zimní bundu. Bylo nám dobře oboum.
Mam MaM a taky myslim ze to do slejvaku neni…to bych asi fakt spis resila nosici bundou. Ale snih a lehky destik zvladne. Ja byla celkem spokojena. Ja nosila i v mrazech a stacila. Ditko jsem vic prioblekla.
Já MaM deluxe má a také myslím, že do slejváku nebude a ani mi nepřijde tak extra teplá. Chumelenici i krátkou procházku v dešti ale bez problému vydrží, tak jí zas nechci křivdit. Ale kdybych si měla kupovat novou, tak teď zvolím tuto - http://www.outdoorkids.cz/?…. Loni v zimě jí měla jedna holčina u nás v MC a celkem jsem jí ji záviděla - teplá, nepromokavá a ještě o polovinu levnější..:)
@kacaha Na tu jsem taky koukala, ale právě jsem nevěděla, jestli je dobrá. Takže vypadala dobře naživo? Já se právě zamilovala vzhledově do to MaM, ale zas tato je levnější a jestli by byla i funkčnější…
@Aspera Já právě nemám žádnou takovou bundu, do které bychom se vešli obě a aby to i vypadlo trochu snesitelně ![]()
A zmoknul jste s tou MaM někdo? Píšou tam že je to nepromokavé do 5000mm, což mi zas přijde dobré..
Tak já také řeším zateplení na zimu, nosím v Manduce…chtěla jsem původně kapsu, ale nějak si neumím představit, jak na svou zimní bundu zapínám dítě do Manducy…nebo prostě svou bundu nezapnu a pod ni dám děcko v nosítku a přes to kapsu? Se ptám jako magor, ale když si představím svou poměrně mohutnou zimní bundu nebo kabát, tak mi to fakt nějak nesedí
Takže nevím, jestli nebude lepší nosící bunda
A když, tak jakou? Nechce se mi za to dávat ty horentní sumy, když to bude tak na tuto zimu, počítám, že příští rok už se malá moc nosit chtít nebude ![]()
@locika tak si na tu svojí bundu co máš teď nech ušít jen tu vsadku.
@locika já ted koukala na ten odkaz od @kacaha, ta nosici kapsa vypadá dobře
Bundu na zimu mám volnější, už bych měla pomalu zkusit, jestli se do ní vejdeme oba ![]()
@milai a jaká je? Je opravdu tak dobrá? Já mám celkově ráda outdorové věci, jak oblečení, tak boty, je to pohodlnější a vzdusnejsi ![]()
@ivana-domca Malá je v tom jako v pokojíčku, je jí teplo, jen když chce koukat, má sundanou kapucu a v tom případě je lepší dát prckovi kuklu kvůli krku, já jsem spokojená, nepromokne, to jsme už zkoušeli, jen nevím, jak to bude v mrazech…teď když bylo před pár dny chladněji, měla v šátku jen dupačky, body a na to nějaké triko s dlouhým rukávem, ponožky a čepici a na tom tu kapsu a byla spokojená.
@Tuco píše:
@locika tak si na tu svojí bundu co máš teď nech ušít jen tu vsadku.
To je taky možnost..jen nevím, kdo by mi to ušil
Ale pokud nic jiného nevymyslím, tak to tak asi vyřeším…
@ivana-domca píše:
@locika já ted koukala na ten odkaz od @kacaha, ta nosici kapsa vypadá dobřeBundu na zimu mám volnější, už bych měla pomalu zkusit, jestli se do ní vejdeme oba
Na tu jsem narazila už než jsem napsala sem, taky se mi dost líbí…jen právě nevím, jak pak s tou mojí bundou…obléct si ji, zapnout a na to dát manducu s děckem a přes to kapsu? Nebo dát na sebe manducu s děckem, přes to kapsu a pak až si obléct bundu a nechat rozeplou?
![]()
@locika já mám šátek takže u nás připadá pouze verze navazat na sebe a přes nás dát bundu, jestli ji zapnu to netuším, musím vyzkoušet a i kdyby ne, tak mě snad prozatím dostatečně zakreje dítko v kapse na břiše, příští rok snad už snese kočár
Je hezké to nošení, ale záda mám bohužel jen jedny ![]()
Tak my nakonec pořídili tu Mam Deluxe a jsem max spokojená
Přežila i slejvák i 2 stupně na třítisícvce v Rakousku
Malá byla jen v bodýnku, tepláčkách a návlekách na nožky s botkama Na hlavě kuklu Manymonth.:-)