Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Časem to sleze, chladit, chladit, ale já bych k lékaři šla. Nejlépe zabírá Dithiaden a ten je jen na předpis nebo kalciová injekce popřípadě kapačka s Dithiadenem, po té bys splaskla rychle. Já měla jednou nateklou nohu 14 dní.
@Beruska.tucnacek55 Těžko říct, dítko mělo nohu nateklou asi 4 dny a pak to ještě bylo další týden znát - už tedy ne nateklé, ale pořád červené.
@Beruska.tucnacek55 píše:
Ahoj holky, oživuji diskusi..předevčírem mě píchla včela do hlavy, tak jsem hned použila cibuli, dala dva prášky na alergii a pohoda..jenže včera ráno jsem se vzbudila a měla jsem úplně nateklé oko, a mám to tak pořád..nevíte, co s tím a případně za jak dlouho to přejde? Nechci s tím jít za doktorem..
@Beruska.tucnacek55 Asi bych k te doktorce šla. Loni me stipla vosa nejdřív jsem tam neměla nic a po 2dnech mi začala otekat ruka a po 4dnech jsem šla k doktorce, protože me ruka strašně bolela a byl tam zánět, dlostala jsem antibiotika.
@Bellatrix Lestrange Jo tak dithiaden zkusím, mám ho doma, děkuji za tip. ![]()
@rozmaryna1234 Tak já musím říct tedy, že mě to zatím vůbec nebolí, ani nesvědí ![]()
@Beruska.tucnacek55 píše:
@rozmaryna1234 Tak já musím říct tedy, že mě to zatím vůbec nebolí, ani nesvědí
Tak to zas vypadá dobře
jinak prý hodně záleží na tom, jak vytáhneš to žihadlo, když ho blbě chytíš a zmáčkneš, tak si tam vymáčkneš všechen ten jed, což se přesně povedlo dítku, neb si myslel, že je to tříska.
@Beruska.tucnacek55 Dej si ho 3× denně, ale většina lidí je po něm ospalá, dost tlumí.
Dobrý večer maminky, syn včera šlápl na včelu, nechala žihadlo, to jsme vyndali, dali ocet, chladili, Dithiaden. Bylo to včera po poledni tedy je to více než 24 hodin a noha otéká a otok se stále zvětšuje, Dithiaden dostává dál, nyní se mu objevil průjem, byť syn teď moc nejí, může to nějak souviset s žihadlem? Předem díky za zkušenost ![]()
Ano, může mít alergii, zašla bych k mudr..asi to vážné nebude pokud nemá potíže s dechem,křeče.. ale aspoň vám řekne..
Šla bych k dr když to do rána nesplaskne, může mít alergii, i když já na včely alergická jsem a po dithiadenu mám klid.
ještě zkuste dát na otok kolečko cibule, taková babská ráda co celkem zabírá…
Nám poradila babička nastrouhanou syrovou bramboru tak jsme na noc dali tu. Teď spí. Bohužel naše dr. má teď dovolenou a k zastupující se mi moc nechce, byli jsme tam před rokem kdy měl syn alergickou reakci zřejmě po liči džusu a nijak nám nepomohla (byť je přímo i dětská alergoložka) a syn natékal a flekatěl dál a skončili jsme v nemocnici
. Tak uvidíme asi do rána a případně asi zajedeme raději do nemocnice ![]()