Jak na otok po píchnutí včelou

14.7.14 19:49

Jak na otok po píchnutí včelou

Zdravím, včera mne do chodidla píchla včela, a v noci mi otekl celý kotník i chodidlo. Nezabírá fenistil, přidala jsem k tomu i lék proti alergii. Otok mám pocit že se zvětšuje. Blbě se chodí, pálí to a dost mě to štve… Žihadlo tam nezůstalo. Nenapadá vás cokoli dalšího co by srazilo otok? Děkuju za každý nápad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65501
14.7.14 19:51

Prý cibule ale sama jsem nezkoušela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
14.7.14 19:52

Když jsem byla malá a píchla mě včela máma mi na to dávala hadr namočený v octovém roztoku nebo i cibuli ale to jsem jen slyšela to není odzkoušeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
14.7.14 19:56

@neschopná mamka Jo, taky se mi to stalo, přesně jak píšeš, do chodidla a noha oteklá až po kotník. Jinak k otázce, babské rady jsou např. nastrouhaná brambora nebo šťáva z jitrocele (to mi řekla i doktorka, u toho jitrocele pozor, aby to byl jitrocel pravý - stačí natrhat listy, aby vytekla šťáva). Dávají se taky studené obklady s octovou vodou. Mně se to stalo už dvakrát, podruhé jsem jela i na pohotovost, dali mi nějakou míchanou mast z lékárny a kdybych tehdy nebyla těhotná, dostala bych i injekci. Takže klidně si zajdi k doktorovi, pokud ti doma nic nezabere ;)

Příspěvek upraven 14.07.14 v 19:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
14.7.14 19:56

Octový obklad, ale nevím, jestli to pomůže když to už oteklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21773
14.7.14 20:00

My prikladame okamžitě po pichnuti rozrizlou cibuli a pak octovy obklad. Většinou to ani nenatece. Zkusila bych ten ocet a případně zítra k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
14.7.14 20:03

Ocet a cibuli. Ten octový obklad bych nechala klidně přes noc a ráno by to mělo být lepší.

• Citovat
  • Upravit
19200
14.7.14 20:06

Ocet, ale má se dávat hned. Po takové době už si myslím, že je to fuk, jestli to máš hodně oteklé a bolí to, došla bych zítra k dr, max ti dá injekci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
14.7.14 20:36

Zkus vypít šumivé kalcium. On ten vápník snad ten jed nějak neutralizuje nebo co, nevím, ale na mě to funguje stopro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
14.7.14 20:38

Chladit, chladit… a počkat. jinak asi tady zacnu obchodovat se zeleninou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
14.7.14 20:38

Ale souhlasím s @PetaP - kdyby to trvalo déle, tak je líp zajít k doktorovi, rána může být infikovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.14 20:45

Nohu jsem obložila cibulí, všude vůně octa a noha díky otoku vypadá jako buclatý páreček…mohla bych dělat reklamu na utopence :mrgreen: snad to zabere. Kalcium jsem teď vypila tak čekám zlepšení. Jinak zitra doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
14.7.14 20:49

Cibule, octová voda, citrón, všechno osobně vyzkoušeno. Ale nejlíp to účinkuje, když se přiloží hned, druhý den už to moc efekt nemá. Smůla je, že nicz toho člověk obvykle nenosí s sebou, když někam jde. Loni jsem takhle dvakrát na výletě prosila v nejbližší hospodě o půlku cibule na zchlazení bodance.
A jestli ti to pořád otéká a hodně to bolí, radši bych zašla k doktorovi. Mohl tam zůstat kousek žihadla, který ani nemusí být vidět. To se mi loni taky stalo, zůstal mi tam kousíček toho háčku, úplně miniaturní, vyhnisal až za víc než týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
14.7.14 21:26

Ocet, cibule, rajče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
16.8.17 09:47

Ahoj holky, oživuji diskusi..předevčírem mě píchla včela do hlavy, tak jsem hned použila cibuli, dala dva prášky na alergii a pohoda..jenže včera ráno jsem se vzbudila a měla jsem úplně nateklé oko, a mám to tak pořád 8o..nevíte, co s tím a případně za jak dlouho to přejde? Nechci s tím jít za doktorem.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí