Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, včera mne do chodidla píchla včela, a v noci mi otekl celý kotník i chodidlo. Nezabírá fenistil, přidala jsem k tomu i lék proti alergii. Otok mám pocit že se zvětšuje. Blbě se chodí, pálí to a dost mě to štve… Žihadlo tam nezůstalo. Nenapadá vás cokoli dalšího co by srazilo otok? Děkuju za každý nápad
Když jsem byla malá a píchla mě včela máma mi na to dávala hadr namočený v octovém roztoku nebo i cibuli ale to jsem jen slyšela to není odzkoušeno
@neschopná mamka Jo, taky se mi to stalo, přesně jak píšeš, do chodidla a noha oteklá až po kotník. Jinak k otázce, babské rady jsou např. nastrouhaná brambora nebo šťáva z jitrocele (to mi řekla i doktorka, u toho jitrocele pozor, aby to byl jitrocel pravý - stačí natrhat listy, aby vytekla šťáva). Dávají se taky studené obklady s octovou vodou. Mně se to stalo už dvakrát, podruhé jsem jela i na pohotovost, dali mi nějakou míchanou mast z lékárny a kdybych tehdy nebyla těhotná, dostala bych i injekci. Takže klidně si zajdi k doktorovi, pokud ti doma nic nezabere ![]()
Příspěvek upraven 14.07.14 v 19:56
Octový obklad, ale nevím, jestli to pomůže když to už oteklo
My prikladame okamžitě po pichnuti rozrizlou cibuli a pak octovy obklad. Většinou to ani nenatece. Zkusila bych ten ocet a případně zítra k lékaři.
Ocet a cibuli. Ten octový obklad bych nechala klidně přes noc a ráno by to mělo být lepší.
Ocet, ale má se dávat hned. Po takové době už si myslím, že je to fuk, jestli to máš hodně oteklé a bolí to, došla bych zítra k dr, max ti dá injekci..
Zkus vypít šumivé kalcium. On ten vápník snad ten jed nějak neutralizuje nebo co, nevím, ale na mě to funguje stopro.
Chladit, chladit… a počkat. jinak asi tady zacnu obchodovat se zeleninou
Ale souhlasím s @PetaP - kdyby to trvalo déle, tak je líp zajít k doktorovi, rána může být infikovaná.
Nohu jsem obložila cibulí, všude vůně octa a noha díky otoku vypadá jako buclatý páreček…mohla bych dělat reklamu na utopence
snad to zabere. Kalcium jsem teď vypila tak čekám zlepšení. Jinak zitra doktor.
Cibule, octová voda, citrón, všechno osobně vyzkoušeno. Ale nejlíp to účinkuje, když se přiloží hned, druhý den už to moc efekt nemá. Smůla je, že nicz toho člověk obvykle nenosí s sebou, když někam jde. Loni jsem takhle dvakrát na výletě prosila v nejbližší hospodě o půlku cibule na zchlazení bodance.
A jestli ti to pořád otéká a hodně to bolí, radši bych zašla k doktorovi. Mohl tam zůstat kousek žihadla, který ani nemusí být vidět. To se mi loni taky stalo, zůstal mi tam kousíček toho háčku, úplně miniaturní, vyhnisal až za víc než týden.
Ahoj holky, oživuji diskusi..předevčírem mě píchla včela do hlavy, tak jsem hned použila cibuli, dala dva prášky na alergii a pohoda..jenže včera ráno jsem se vzbudila a měla jsem úplně nateklé oko, a mám to tak pořád
..nevíte, co s tím a případně za jak dlouho to přejde? Nechci s tím jít za doktorem.. ![]()