Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám prosbu o radu. Jak se dá řešit počínající plíseň kolem vany? Máme pět let starou koupelnu a vznikly nám už na spárách černé skvrnky, které nedostaneme dolů ani litrem sava
. Poradí si s tím nějací řemeslníci - slyšela jsem o silikonování… jenže to by museli asi odloupat lišty, počínající plíseň vyškrábat. Řemeslníky objednáme, budeme-li vědět, jaké ![]()
Děkuju moc
I.
A chlap by to sám nezvládl?
Pratetě jsem spárovala kuchyňskou linku, nic na tom není ![]()
@bamboo Na ten silikon se plíseň chytá mnohem líp než do spár…mám ten samý problém se silikonem ve sprchovém koutě - taky černá. Mám dojem, že aby se tak nedělo, musela bych po každém sprchování sprcháč vytírat úplně do sucha… ![]()
Přímo savo proti plísním nepomohlo? nám se to dělá na oknech na silikonu a to modrý savo funguje
To je divne, že savo nepomaha. Mame to to samy a strikam cistym obyc. savem prim a na nejakou dobu to zmizí.
@bamboo ten plesnivý silikon se musí odstranit - vyřezat a nanést nový, prodávají se i protiplísňové. My to zvládli svépomocí…
Ano Silikon by se správně měl cca po 1,5 roce měnit a jsou přesně sanitární a ty obsahují něco aby to tolik neplesnilo a šlo to desinfekcí ošetřovat
@bamboo píše:
Ahoj, mám prosbu o radu. Jak se dá řešit počínající plíseň kolem vany? Máme pět let starou koupelnu a vznikly nám už na spárách černé skvrnky, které nedostaneme dolů ani litrem sava. Poradí si s tím nějací řemeslníci - slyšela jsem o silikonování… jenže to by museli asi odloupat lišty, počínající plíseň vyškrábat. Řemeslníky objednáme, budeme-li vědět, jaké
Děkuju moc
I.
Podle mě to zvládnete sami, postup je třeba tady . Odstranila bych ty lišty, vystříkala savem, vyškrábala zbytky a dala nové lišty a silikon, ale ten dražší s příměsí proti plísním a vhodný do vlhkého prostředí. Když jsme byli v pronájmu, tak jsme to také dělali sami a vypadalo to dobře. Ale přečti si jak správně dělat se silikonem, je dobré s ním dělat v chirurgických rukavicích, vodou totiž ty ruce pak nejdou umýt, to jsem si vyzkoušela
.
Nanést silikon a potom to pěkně setřít - nanesete jarovou vodou na silikon a špachtlí odstraníte nazbytek
a pak to bude jak od profesionála
Zkusila bych místo sava, larrin proti plísním. Nám savo taky nepomohlo a po larrinu to zmizlo. A ještě je mnohem levnější. ![]()
@bamboo musí se odstranit silikon kolem vany, určitě je po 5ti letech popraskaný a za vanu zatéká a bude tam zdroj té plísně.. za tou vanou to pořádně prostříkat Savem, nechat zaschnout a pak znova zasilikonovat a nechat zatuhnout s vanou napuštěnou vodou, ať se to tak snadno zase neutrhne. Pak mi i na ty spáry Savo zabralo a nečernaly. Jinak vyškrábat spáry a zadělat spárovačkou zvládl manžel i sám, měli jsme je popraskané a zatékalo nám za dlaždičky..
Děkuju moc za příspěvky, sami tohle nezvládneme. Nejde o odstranění silikonu, ale je zažrané to mezi spárama, nevím, jak bychom to vyškrabávali, alespoň to říká manžel
Posílám fotky, abyste to viděli
Děkuju moc.
![]()
Evidentně je to pod tou spárou u vanu a leze to vejš. Chce to odstranit, pořádně to vysavovat.. a tak stejně u té vody, musí tam někudy téct…jinak by se to tam neudělalo. Je tam nějaká netěsnost
@bamboo píše:
Děkuju moc za příspěvky, sami tohle nezvládneme. Nejde o odstranění silikonu, ale je zažrané to mezi spárama, nevím, jak bychom to vyškrabávali, alespoň to říká manželPosílám fotky, abyste to viděli
Děkuju moc.
Hm tak to by asi chtělo vyměnit i tu spárovací hmotu. Tak na to najít šikovného zedníka.