Jak na plesnivění vany?

82
6.2.15 15:55

jak na plesnivění vany?

Ahoj, mám prosbu o radu. Jak se dá řešit počínající plíseň kolem vany? Máme pět let starou koupelnu a vznikly nám už na spárách černé skvrnky, které nedostaneme dolů ani litrem sava :-). Poradí si s tím nějací řemeslníci - slyšela jsem o silikonování… jenže to by museli asi odloupat lišty, počínající plíseň vyškrábat. Řemeslníky objednáme, budeme-li vědět, jaké :-)
Děkuju moc
 I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4373
6.2.15 16:00

A chlap by to sám nezvládl?

Pratetě jsem spárovala kuchyňskou linku, nic na tom není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
6.2.15 16:01

@bamboo Na ten silikon se plíseň chytá mnohem líp než do spár…mám ten samý problém se silikonem ve sprchovém koutě - taky černá. Mám dojem, že aby se tak nedělo, musela bych po každém sprchování sprcháč vytírat úplně do sucha… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
6.2.15 16:07

Přímo savo proti plísním nepomohlo? nám se to dělá na oknech na silikonu a to modrý savo funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
6.2.15 16:08

To je divne, že savo nepomaha. Mame to to samy a strikam cistym obyc. savem prim a na nejakou dobu to zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
6.2.15 16:13

@bamboo ten plesnivý silikon se musí odstranit - vyřezat a nanést nový, prodávají se i protiplísňové. My to zvládli svépomocí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
6.2.15 16:16

Ano Silikon by se správně měl cca po 1,5 roce měnit a jsou přesně sanitární a ty obsahují něco aby to tolik neplesnilo a šlo to desinfekcí ošetřovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
6.2.15 16:19

@Nina Filipi To možná bude ono. My ho máme už skoro 5 let. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
6.2.15 16:21
@bamboo píše:
Ahoj, mám prosbu o radu. Jak se dá řešit počínající plíseň kolem vany? Máme pět let starou koupelnu a vznikly nám už na spárách černé skvrnky, které nedostaneme dolů ani litrem sava :-). Poradí si s tím nějací řemeslníci - slyšela jsem o silikonování… jenže to by museli asi odloupat lišty, počínající plíseň vyškrábat. Řemeslníky objednáme, budeme-li vědět, jaké :-)
Děkuju moc
I.

Podle mě to zvládnete sami, postup je třeba tady . Odstranila bych ty lišty, vystříkala savem, vyškrábala zbytky a dala nové lišty a silikon, ale ten dražší s příměsí proti plísním a vhodný do vlhkého prostředí. Když jsme byli v pronájmu, tak jsme to také dělali sami a vypadalo to dobře. Ale přečti si jak správně dělat se silikonem, je dobré s ním dělat v chirurgických rukavicích, vodou totiž ty ruce pak nejdou umýt, to jsem si vyzkoušela :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
6.2.15 16:24

Nanést silikon a potom to pěkně setřít - nanesete jarovou vodou na silikon a špachtlí odstraníte nazbytek :-) a pak to bude jak od profesionála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
6.2.15 16:29

Zkusila bych místo sava, larrin proti plísním. Nám savo taky nepomohlo a po larrinu to zmizlo. A ještě je mnohem levnější. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
6.2.15 16:30

@bamboo musí se odstranit silikon kolem vany, určitě je po 5ti letech popraskaný a za vanu zatéká a bude tam zdroj té plísně.. za tou vanou to pořádně prostříkat Savem, nechat zaschnout a pak znova zasilikonovat a nechat zatuhnout s vanou napuštěnou vodou, ať se to tak snadno zase neutrhne. Pak mi i na ty spáry Savo zabralo a nečernaly. Jinak vyškrábat spáry a zadělat spárovačkou zvládl manžel i sám, měli jsme je popraskané a zatékalo nám za dlaždičky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
6.2.15 16:57

Děkuju moc za příspěvky, sami tohle nezvládneme. Nejde o odstranění silikonu, ale je zažrané to mezi spárama, nevím, jak bychom to vyškrabávali, alespoň to říká manžel :-) Posílám fotky, abyste to viděli :-) Děkuju moc.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
6.2.15 16:59

Evidentně je to pod tou spárou u vanu a leze to vejš. Chce to odstranit, pořádně to vysavovat.. a tak stejně u té vody, musí tam někudy téct…jinak by se to tam neudělalo. Je tam nějaká netěsnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
6.2.15 17:50
@bamboo píše:
Děkuju moc za příspěvky, sami tohle nezvládneme. Nejde o odstranění silikonu, ale je zažrané to mezi spárama, nevím, jak bychom to vyškrabávali, alespoň to říká manžel :-) Posílám fotky, abyste to viděli :-) Děkuju moc. :nevim:

Hm tak to by asi chtělo vyměnit i tu spárovací hmotu. Tak na to najít šikovného zedníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný