Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, potřebuju poradit nějaký recept na silný kašel, který jde na průdušky? Už víc jak týden bereme antibiotika, sirup na průdušky a mucosolvan a včera malá byla u doktorky a prý, že se to nelepší, že počkáme do pátku a pak jí asi bude muset udělat odběry a malá se injekcí šíleně bojí, tak bych tomu chtěla předejít a zkusit to vyléčit ještě s něčím, ty sirupy má do středy, tak něco co se s tím snese. Dávám jí med do čaje, ale vypije mi hrozně málo (normálně málo pije ať dělám co dělám). Tchýně mi poradila, že mám dát na hadřík změklé máslo a přes noc jí to nechat na prsíčkách, co si o tom myslíte, pomůže to? Nebo jiné zaručené rady, moc děkuji
@Dana 07 S tim maslem mevim ale je vyborne psi sadlo. Namazat na hrudnicek. Ma vlhky nebo suchy kasel?
Kašel má asi vlhkej, už hezky odkašlává, ale když ji doktorka poslouchala, tak tam furt něco slyšela co jí nelíbilo ![]()
Kolik ji je? Z takových těch babskych rad se nám kdysi osvědčila cibule s medem? Nakrájís cibuli, pocukrujes, dáš do lednice, ona pustí šťávu a tu podávat po lzickach s medem. Jinak naše malá, příští týden rok, má zrovna teď taky už po druhé poradny kašel a co nám z leku opravdu zabira je na suchý kašel Stoptussin a pak když začne vykašlávat hleny tak Ambrobene, už po druhé nám to krásné zabírá. Mucosolvan mi nesmí do baráku, nikdy nám nezabral, vyhozene peníze.
@mína77 Ten sirup z cibule jí také dávám, ale když je to jen menší kašel, dávala jsem to přes víkend než jsem šla k doktorce a nepomáhalo. A můžu jí teď nasadit ještě jinej sirup, když 9 dní bere ten mucosolvan?
Tymianovy sirup.2 dc vody svarit s 20 dkg cukru, pridat sáček tymianu, odstavit, nechat schladnout a precedit.
V kombinaci s cibulovou stavou, nam bezvadne zabira.
@Dana 07 Zavolej si do místní lékárny, měli by ti poradit a nebo pokud chceš radši, tak doktorce, ale já se přiznam, že pokud to neni nic vážného tak k dr. už nechodím. Je to pořad dokola, nikdy nám nejak zvlášť nepomohla a to co mi řekne ať koupim tak to si zajdu do lékárny a kolikrát poradi lip jak dr.
@Dana 07 tymianovy sirup (recept najdeš na netu) pak je výborná Kaloba (bylinné kapky z lékárny) ale nefim estli je můžou deti Pak sirup Stopkasel a klidne bych preventivně dávala mozna i Sinupret at se odhleni i nahoře. Poptej se v lékárně estli tu Kalobu ještě snecim kombinovat… On ten kašel je na dlouho, hlavně buďte v teple
Mucosolvan je hnus
Nám krásně pomáhá Bronchipret, pokud to je na průduškách. Nebo Myšpulníkový sirup. Obojí je bylinkové.