Jak na "slepenou rýži"?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18150
7.11.21 17:21
@Bubla Bůčková píše:
Mám opačný problém :cert: jak se dělá měkká a „sypka“ rýže :nevim:

Tak tu dělám já. Musíš koupit paraboiled. Já osmahnu cibulku, na tom osmahnu propranou rýži a zaleju vodou v poměru 2:1 (hrnek rýže na 2 hrnky vody), vařím cca 15-20 min, hodím tam tak 2 hřebíčky, sůl, až vybublá ta voda, pak vypnu a nechám pod pokličkou dojít. Vždycky je sypká.
Já jsem tu lepivou nesnášela, jsme to jedli celé dětství, tu hnusnou lepivou rýži, ale děti otravují, že mám někdy dělat i lepivou, tak se tady inspiruju, vidím, že rýžovar frčí, to vůbec neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6040
7.11.21 17:26

Za mě:
1. jasmínová rýže. A je opravdu luxusní i chuťově. A to z ní dělám i rýžovou kaši, tu si pochvaluje i tchýně. Rýži vždycky propláchnu vodou a nechám odkapat. A do hrnce nejdříve rozpustit trochu másla a rýži na něm lehounce osmahnout.

2. množství vody - na lepivou 2× násobek rýže (odměřím rýži a tou samou odměrkou odměřím vodu). Na sypkou stačí 1,6 (zhruba, trochu víc než 1,5) násobek vody.

3. vždycky rýži připravím ráno a strčím ji do postele pod peřinu, ona do oběda krásně dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21140
7.11.21 20:52

@Modesta

To pro nás dělávala máma - večeře je na gauči, zabalená do deky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22928
8.11.21 20:25

@Kristyna.Cerna určitě kup jasminovou a když bude k tomu rýžovar, tak je to top.
Já ho pořád nechtěla, že je to další krám do bytu a nakonec jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí