Jak na smradlavou lednici

741
17.9.12 18:16

Jak na smradlavou lednici

Maminky, máme velký problém s lednicí, po nastěhování do nového bytu jsme „zdědili“ i starou lednici, smrděa jen trooošku, ale stejně jsme si řekli, že ji raději vyčistíme. Já ji vydrhla cifem, pak vodou, pak jarem, pak jsme ji ještě nechali odmrazit úplně a znovu vyčistili. Poté jsme ji znovu zapli a neuvěřitelně smrděla, nedalo se do ní nic dát! Nejdřív jsem zkoušela babské triky: kypřící prášek, ocet, mléko, nic nezabralo. Ani speciální čistič ledničem z DM nezabral. Teď jsme koupili pohlcovač pachu taky z DM a ten zabral, ale nezlikvidoval zápach úplně. Už jsem zoufalá, na novou lednici nemáme, tahle je perfektní, prostorná, vyhovuje nám. Je snad 7× drhnutá, už nemůže existovat místo, které bychom nevyčistili… nemáte některá nějakou radu? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
17.9.12 18:23

Jen mne napada podivat se dozadu na vyparnik jestli je samoodmrazovaci, jestli neni neco tam… jinak my jsme lednici museli vymenit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
17.9.12 18:25

Umyla jsi i ten kanálek k odmražování. Já jen co jsem našla na googlu z rad jiných. Zadej „smrdí lednice“ a už jen číst. :palec:
Ale co vím nejlepší je ocet - hodně moc.
Na zápach prý pomáhá čerstvě pomletá kává tak 5 lžiček!

Hodně stěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
17.9.12 18:35

Děkuju moc, tu mističku, kam se voda odpaří jsme vymyli, ale kanálek ne :/ jen jsme ho propláchli, doufám, že ji nebudem muset měnit, ale už jsem se dost nadřela na ní :(

Příspěvek upraven 17.09.12 v 18:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
17.9.12 18:35

Nejlepší je ocet na mytí a pak jsem slyšela dát rozpůlenej citron do lednice že pohlcuje pach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.9.12 18:37

A co gumové těsnění okolo dvířek, tam je spousta záhybů - nedrží se něco tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
17.9.12 18:45

Jeste me napadlo, že prodávají takovou houbičku, která pohlcuje pachy..staji do 20kč a má vydržet asi 2 mesice…
Ono i to kafe by mohlo zabrat, ze by mohlo ty pachy pohltit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
17.9.12 18:47

Myslím, že to bylo v pořadu „Máte doma uklizeno“ a tam dali do lednice dřevěný uhlí, který se používá na grily. vysypeš uhlí na nějakej tác a strčíš to do vypnuté lednice. V tom pořadu to byl extrémní bordel a říkali, že to tam bude muset zůstat několik dní, u tebe to tak dlouho asi nebude třeba.

• Citovat
  • Upravit
30420
17.9.12 19:05

Jestli nepomohl ocet tak zkus rozpůlit citron :-) to zabere dycky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
17.9.12 19:51

Do misky jedlou sodu zamíchat s vodou a to taky vytáhne zápach ;-)

• Citovat
  • Upravit
3441
18.9.12 12:54

Umej ji octem, pak čistou vodou s jarem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
18.9.12 15:06

Díky moc moc za typy, ocet jsme už zkoušeli několikrát, nepomohl, zkusím ještě kafe a ty uhlíky, on totiž ten pohlcovač pachu, co teď máme docela zabral a ten je složený z uhlíků, ale nezabralo to bohužel stoprocentně…Každopádně díky holky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
26.2.20 21:43

Nová lednice-čím umýt

Holky na úplně novou lednici vodu s octem nebo stačí jarová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
26.2.20 21:45

@ArumLily0 já bych jí vzala octem, je to ekologičtější a odstraní to zápach, k čemu jar, ten odmašťuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
26.2.20 21:49

@ArumLily0 ocet… Jen dávej pozor na „nerezové“ součástí, mě je jednou po octu sloupaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný