Jak na sociálku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Veverko, zkus se poptat, starsich postylek se lidi radi zbavi. Taky budu jednu dedit. Matraci si pak koupis za 300,–. A kdyztak ta Ikea, jak holky radily.
Lahvicky se daji sehnat v DM za, tusim, 35 Kč a jsou super, s obrazkama
A dudliky kolem 50 (?) korun, zkus zatim jeden, ty se daji snadno dokoupit po porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mrazíček píše:
No podle me (aspon doufam) je to tak, ze skola to podle me za tebe neplati (to nemocenske pripojisteni). neni to totiz povinost (je to povinost zamestnavetele, ale ne skoly a ani kdyz jsi OSVC tak to platit nemusis). Tak se informuj na pojistovne, tam ti to reknou. Ja teda pracovala jako OSVC a platila jsem si to nemocenske pripojisteni jen kvuli materske.
Na nemocenskou by měla nárok pokud by se nechala zaměstnat (samozřejmě zaměstnání s účastí na soc. poj.)nebo by začala podnikat jako OSVČ a přihlásila se k nemocenskému pojištení (u PPM tam platí ještě podmínka:Pro OSVČ přitom platí ještě jedna podmínka pro získání PPM, a to, že její nemocenské pojištění jako OSVČ musí trvat alespoň 180 kalendářních dnů v posledním roce před začátkem podpůrčí doby. Škola za ni soc. pojištění neplatí, ale tuším že se doba studia v určitém omezení započítávala jako náhradní doba, ale to už neplatí.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanka1 píše:
Levnou postylku i matraci muzes zakoupit v Ikeahttp://www.ikea.com/…cts/00115751
Lahvicky treba nebudes behem prvniho pulroku vubec potrebovat diky kojeni a dudliky treba tvoje mimco nebude ani chtit a navic takova investice to taky neni.
http://www.ikea.com/…cts/10150287
No až budou penízky, tak jedu do IKEI pro postýlku, ta je opravdu skvělá. Já koukala v Möbelixu, tam měli podobnou za 1200.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky chci se zeptat když se tu takhle resi věci kolem sociálky a financí… nevíte někdo jak bych to mela Já?
Mám v péči nesvepravnou sestru.po smrti otce asi přes rok pobírá příspěvek na péči a sestra má plný invalidní důchod.
Partner se odstěhoval nyní se bude odhlasovat z bydliště…zjistila jsem ze jsem tehotna když jsme od sebe a on někoho má…ale to je věc druha.
Spis me zajímá…mam nárok na nějaký příspěvek na bydlení a podobne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit