Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@sirikit píše:
Naučila jsem se na ni v Bille a teď nově ji mají i u Nováka (to maso-uzeniny-lahůdky,) v „,předsíni“ našeho Penny..
Ale jsme malé město, ve větších supermarketech budou mít nejspíš taky.
Vyfotím, jak vypadá.
Díky. Tak v Bille můžu zkusit.
@dog.s píše:
@Heivka tak to si asi radši koupim v pekárne, ale diky![]()
Nečetla jsem celou diskusi, ale pokud chcete skvělý recept na vánočku, která skvěle chutná, ale není z kynutého těsta, tak bezva je tvarohová vánočka. ![]()
Dělá se z mokré a sypké směsi:
mokrá směs:
do misky 1 tučný tvaroh ve vaničce (250 g), 2 vejce, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 8 polévkových lžic studeného mléka, 8 polévkových lžic oleje (nebo rozpuštěného másla), štáva z 1/2 citronu. Rozinky namočit do rumu. Rum z rozinek můžeme přidat do směsi – Vše smíchat (já dělám s rumem bez rozinek, ale zas přidávám nastrouhanou citrónovou kůru)
sypká směs:
500 g hl. mouky, 1,5 prášku do pečiva. Podle chuti můžeme přidat mletý anýz, nemusí být.
Do sypké směsi přidáme mokrou směs, z těsta upleteme vánočku, povrch posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů prvních 10 minut. Pak stáhnout teplotu na cca 170 stupňů a dopékáme dalších 35-40 minut. Dopékáme vánočku buď přikrytou alobalem pro světlejší odstín, nebo nepřikrytou pro tmavší kůrku.
Tak můžete zkusit
Já sice umím i kynutou, ale tahle rodině chutná víc.
@sirikit píše:
Tak jsem ji koupila a je fakt vynikající! Díky za tip.
@jita22 píše:
Tak jsem ji koupila a je fakt vynikající! Díky za tip.
A mělas ji hotovou hned, že? ![]()
@sirikit A to je bomba.. Ja zase rozinky vyndavam, pro me je to jak suchý z nosu ![]()
Diky za tip, opravdu koupim.
No strcim na 10m do trouby, pocukruju a vlažná jak čerstvá ňam ![]()
@sirikit píše:
A mělas ji hotovou hned, že?
Jo, super recept ![]()