Jak na záchvaty zuřivosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9356
3.9.06 22:55

Aprilmouse,přesně vím o čem mluvíš.M¨Nebylas někdy u nás?? :oops:

Tohle mně dělá Mirda.Dneska i před návštěvou.První jsme chtěli ať vypne kompo,potom kvůli jídlu a pořád něco.Pak se na něj stačí jen podívat a hystericky řve.Podotýkám,že má 5,5 roků.
Takže jen pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
3.9.06 22:56

Aprilmouse - tak tebe už asi zachrání jenom chůvy v akci. Nemyslím to ironicky, ale jak jsem to tak sledovala, docela dobře ty děti zvládly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
4.9.06 07:41

Holky, tady nepomůžou ani chůvy :) On je totiž před cizíma lidma většinou úplně svatej. Dokonce i když ho někdo hlídá, tak si nemůžou vynachválit, jak je vychovanej a poslušnej (v principu pravda, ne že by byl vyloženě neposlušnej, jen je prostě zatvrzelej a vzteklej).
U psychologa jsme byli, když mu bylo asi 2,5 roku - bylo to nějak poté, co jsem rozkopala dveře od ložnice, protože už jsem vzteky neviděla a měla jsem strach, že ublížím Jířovi, tak jsem se musela vybít jinde. Pak jsem se zhroutila na zem a bylo jasný, že se to musí řešit nějak jinak, že to asi není jen tak normální období vzdoru.
V podstatě mi řekl, že kvůli blbýmu porodu atd. a že je hodně inteligentní a má trošku sklony k autismu (bohužel opravdu ano, je to sice jen sklon, ale objeví se v momentě záseku vzteku a já s ním nehnu) a že musím vydržet. Že ho mám přesvědčovat o své lásce. Snažím se, ale ono to taky vždycky nejde.
Jinak jsem opravdu vyzkoušela všechno, nastudovala hafo knížek o výchově dětí atd… prostě nic. Dokonce někdy propagovaná, jindy zavrhovaná studená sprcha!! Vemte si, že dejme tomu se vzteká, že nechce boty a chce jít ven bos. Po chvíli kdy se hystericky válí po zemi a kope a nevnímá, chci ho strčit pod vodu - řve - nenene. Tak se zeptám, tak vezmeš si ty boty? Nenene nevezmu. On by se radši nechal „zabít“ než by couvl z toho, co jednou řekne.
Vím, že pokud bych se mu neustále přizpůsobovala a ustupovala, bude to nejhodnější kluk na světě. Ale já si nemyslím, že je dobré, aby dítě mělo na co ukáže a vždycky bylo po jeho… Achjo.
Jdem si dát boj o oblečení a odvedu ho do školky. Díky bohu za ty čtyři hodiny denně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
4.9.06 09:42

Ach jo, holka, nemáš to lehký :) , budem Ti všechny držet palce, ať to zvládneš ve zdraví 8) .

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
4.9.06 09:53

Dano, nestraš! I když je fakt, že původní tvrzení, že ve třech letech to přejde (no, ono to podle toho samého tvrzení mělo začít až po druhém roku vlastně že…) - takže si říkám, že snad do pěti let??? Ve škole už snad nebude ležet kvůli tomu, že mu někdo cokoliv řekne ne? Ach můj bože!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
8.4.07 00:40

Nas Michalek 3,5r se taky silene vzteka (nekdy se u toho i pocura). Nejcasteji, kdyz mame odnekud odejit. Nepomaha nic : nevsimat si, odejit, naplacat, vysvetlovat, ani kdyz ho predem pripravuju, ze odejdeme a doma si budeme hrat,… Naposledy pomohlo,kdyz jsem vytahla novou hracku(co znal nezabirala), ze si s ni bude doma hrat.Ale nevim,jestli je to dobry reseni.Myslim, ze moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
3.4.08 08:23

Ahojky, aprilmouse to máš doma divoký.
U nás bohužel začíná druhé období vzdoru. První bylo od 2 do 2,5 let. Teď začalo druhý a nějak jsem to přestala zvládat, proto jsem včera byla na poradě v Montessori a dostala jsem alespoň rychlý návod. V úterý jdu na podrobnější konzultaci.

Záchvaty prý jsou dva druhy:
První kdy dítěti něco zakážeme: zde se má vysvětlovat a vysvětlovat. Klidně hodinu i dýl. Dokud ho to nepřejde.
Druhý typ kdy se prostě začne vztekat kvůli něčemu na čem my nemáme podíl. Zde se má nechat vyvztekat a nevšímat si ho. Jít něco dělat do jiné místnosti a vydržet.
Jinak pro předcházení záchvatů doporučují věnovat dítěte několikrát za den určitý čas (třeba 15-30 min) kdy se mu intenzivně věnujete, jen jemu, nedělat při tom nic jiného. A vymýšlet pro každý den nějakou zajímavou činnost.
U nás jsou teď ještě noční záchvaty, ty mám prý ingnorovat.

Tot teorie. Jo a nárok na to prý mají až do 6 let. Pokud jsou záchvaty ještě během školní docházky měl by to řešit psycholog.

Po úterku budu ještě moudřejší tak pak napíšu co jsem se ještě dozvěděla.
Aprilmouse přeji hodně a hodně trpělivosti, snad to přejde do těch 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
3.4.08 16:56

Holky kukněte do batolat, taky jsme to řešily!!!

• Citovat
  • Upravit
1434
7.10.08 17:48

ahoj,
jdu si pro radu, nebo se aspoň trochu vypovídat. Mám doma pětiletého Tomáška a roční Aničku. Tomášek byl vždycky vztekloun, ale od té doby co začal chodit do školky a co se nám narodila Anička je to čím dál tím horší. Už fakt někdy nevím co s ním. Přijde mi, že se pořád ještě nevyrovnal s tím, že už není jedináček. Často se začne vztekat z ničeho nic, nebo kvůli nějaké kravině, viz včera ráno, že jsem mu roztrhla obal od Brumíka a on si ho chtěl otevřít sám Začne hned ječet, dupat, vztekat se, nějaké řeči aby se zklidnil, aby to nedělal, to je jak když hrách na stěnu házím, absolutní ignorace, když ho plácnu, tak je to ještě horší, to ho chytne hysterák, začne se mi věšet na nohu, kvílet, no fakt děs. V poslední době začal hrozně odmlouvat, musí mít poslední slovo a ví že mě tím hrozně vytočí. Nejspíš to dělá schválně, včera jsme šli na nákup a on mi utíkal, nechtěl jít u kočárku, běžel přede mnou, samozřejmě je tam silnice, pokaždý,když tam jdeme, říkám ať se zastaví, rozhlédne, včera taky, jenže on nic, jak přede mnou utíkal, tak jsem na něj zařvala - nejspíš to slyšela půlka sídliště pak dostal na zadek, odmouval, tak jsem mu zakázala televizi… jenže on si jí umí sám pustit (a dětská pojistka tam bohužel není, je to starý krám), tak jí včera pořád zapínal, já vypínala, no prostě jak u bláznů. Pak provokoval, schválně strkal do Anička, tak už dostal rákoskou, ve finále jsme brečeli oba, on mi pak pusinkoval a sliboval, že bude hodný.. no vydržel to asi dvě hodiny než šel spát… dneksa ráno už se zase vztekal. Sice ne tolik, ale stejně.
Už nevím co s ním, přitom si s ním hraju, když Anička spí, když je vzhůru, tak si hrajeme společně, chodíme na výlety, na hřiště… ve školce je víceméně v pohodě, tam poslouchá a nezlobí (nebo jen vyjímečně). A když jsou každý zvlášť, tak je taky úplně zlatý.
Přijde mi, že když dostane na zadek, tak je to ještě horší, jenže když jenom mluvím a mluvím, tak to k ničemu není a mě pak prostě ujedou nervy a je to v pytli.
Nejspíš by to chtěla radu od nějakého psychologa, tak se chci zeptat, jestli neznáte tady v Praze nějakou poradnu, našla jsem sice něco na netu, ale jestli nemáte už některá nějakou osvědčenou…
Knih jsem přečetla spoustu, ale nějak to nepomáhá…

Uf, tak jsem se z toho aspoň vypsala, omlouvám se za román.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
9.10.08 10:01

Docela by mně zajímalo, jestli vám co jste byli v té dětské psych. poradně nějak poradili nebo pomohli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
27.10.08 20:55

Vzteklounek.

Ahoj.

Našemu je 3a 2měsíce..Nějak se začíná také projevovat to vztekací období..Na všechno říká Nééé a nééé..nechce se koupat,násilím ho musíme osprchovat a jakou dneska ztropil zcénu,že se otřásala celá koupelna..Tak jsem otočila kohoutek na studenou vodu a trochu se vzpamatoval,vytáhla ho z vany a poprvně mu dala vařečkou na zadek..ještě te´d se třesu..Odpoledne jsme byli v nákupním centru,ptám se chceč čůrat?Máš zase mokrý kalhoty néééé a přitom byl už mokrý..Já povídám tak jdem na záchůdek-v klidu a zase néééééééé..a pak začalo rodeo..Praštil sebou o zem a řval a vztekal se,no lidi koukali,já byla rudá až někde,spocená vyřízená,smykem jsem ho dotáhla na wc a tam ženský nechápaly co se děje,malej čůral už skoro přes kalhoty ale pořád říkal nééééééééé nechci…no děs běs..Co s tím s ním???Ptám se???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adelkakatka
14.3.11 11:18

Dobrý den, radu nemám ,ale stejné dítko. Jsem už na nervy. Mám čtyřletou dceru ,které když se řekne ne začne řvát. Ale i když jí jen řeknu, že chvátáme,blokne se a je konec. Poslední dobou mi začala dělat ještě to ,že brečí protože se nemůže rozhodnout jaký triko,čaj,či boty. Na zadek nepomáhá,myslím ,že se mi ještě vysměje. Samozřejmě brečí,ale žádný efekt. Už je zvyklá ,že když začne jde rovnou do pokoje aniž bych jí to řekla. Všichni říkají ,že je to věkem. Ale já radím -pevné nervy,hodně místnostína unik a skleničku na nervy.
Hodně štěstí s výchovou Katka

• Citovat
  • Upravit
75
24.3.12 19:02

Ahoj holky, tak ja se jdu taky vypovidat… :(
Dnes jsme se se znamou z prace domluvily, ze vezmeme nase kluky (muj v Cervenci 3, jeji v Kvetnu 5) na detske hriste. Uz si spolu nekolikrat hrali, nejsou si cizi. Na hristi vsechno v pohode, nez se to tam dost naplnilo a hodne deti si prineslo svou hracku (balon, velke auto, jakesi svitici kraviny apod.) Nas malej je momentalne v obdobi, kdy co vidi je „moje“, takze si dovedete predstavit co to s nim delalo, kdyz tam deti litaly se svymi hracky. :roll: Bral je od deti, utikal jak splaseny a rval ze je to to jeho, delal sceny jako blazen, kdyz si deti braly hracky zpet. :twisted: Na zacatku jsem byla trpeliva a vysvetlovala mu, ze to nejsou jeho hracky, at si z detmi pekne hraje. Jeho zurivost se stupnovala az jsme se nakonec rozhodli, ze radsi pujdem, ze to nema smysl. No, to bylo neco na nej! :twisted: Zacal mi delat takove sceny, rval, jako nikdy predtim, jecel, hazel s sebou na zem, liskal me. Uz jsem citila, jak varim, ale snazila jsem zustat v klidu, a klidnym hlasem mu vysvetlovla, ze bude lepsi, kdyz pujdeme, protoze na hristi ho to zbytecne rozcilovalo. Nic. Krik, jeceni, liskani me po obliceji. Lecba objetim take nepomohla, rval jak sileny at ho pustim, vubec se neuklidnil. Kdyz jsem ho pustila utikal zpatky a vyzadoval si hracky ostatnich deti, nakonec pry ze si chce jit jeste klouzat na klouzacku. Ja uz jsem teda nemela v zameru se na to hriste vratit, trapne mi bylo dost, :roll: :oops: vsichni se za nami jen otaceli. Nakonec uz jsem to nezvladla, zacla jsem brecet dostal na prdel. To samozrejme nepomohlo vubec, takze jsem ho rvouciho, kopajiciho odnesla az skoro k autu. Mrskla jsem ho do sedacky, on si jeste porval, nez jsem se rozloucila s tou svoji znamou.
Kdyz jsem sedla za volant, s klidnym hlasem jsem mu rekla, ze je maminka velmi zklamana z toho jak se dnes choval, ze nebyl duvod se takhle rozcilovat a delat sceny, ze me to hrozne mrzi, ze byl takovy, ze jsem si myslela, ze si uzijeme hezky den na hristi......a on jakoby utnul!! 8o 8o Hned se uklidnil, rikal, ze je veliky chlapecek, ze uz bude hodny. Cesta domu probehla uplne bez reci a doma byl jako andilek!!!!!!!!!!!! 8o Nechapu nic!!! :nevim: :nevim:
To je jedna z mnoha, kazdopadne tahle byla asi nejhorsi. Nikdy jsem ho nevidela takhle vyvadet.
Hodne stesti a pevne nervy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
24.3.12 19:17

:think: Náš mladej to dělá taky. Řve, kope kolem sebe, že nechce odejít, ale jak se za náma zavřou dveře, jako kouzelným proutkem je to spolupracující dítě :think: Jako kdyby toho na ně najednou bylo příliš.
Tuším, jak ses na tom hřišti cítila, mám doma o samé, a jsem přesvědčená, že mi začíná přituhovat, malá je šíleně tvrdohlavá a vzteklá :roll: Bude horší, než její bratr :zed:
Snad bude brzy líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
24.3.12 19:25

Holky, držte se. Nejste v tom sami. Momentálně jsem si dala dva panáky slivovice, dcera usnula, protože jsem myslela, že dnešní den opět nepřežiju. Trvá to asi měsíc. Má přesně 2,5 roku. Vztek, hysterie, řekla bych až vydírání mě, když něco chce apod. Do toho začala pro změnu mě také liskat, když se jí něco nelíbí, ale to zatím zvládám řešit, že dám ruce před sebe a přestane. Podotýkám, že ji vůbec nebiji, ale nevím jestli teda nemám začít. Do toho se poslední dva dny přidaly hysterické scénky, když zmizím na chviličku z jejího dohledu, nedej bože odejdu na hodinku pryč. Maminka, kde je moje maminka a zase až takové zkoušení scének na toho s kým zůstane. Ale do pěti minut je klid a je to andílek......Fakt to nechápu, snažím se jí porozumět, ale asi nerozumím. Jsem dost zoufalá. Ten panák pomáhá, ale neudělám přece ze sebe alkoholičku, jedno 2,5 leté dítě?????????? Díky Bohu, že zatím nečekám druhé, ale jednou se už na něj těším. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí