Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
neczuz píše:Anonymní píše:nebo takový ten gelový polštářek.
Místo plínky si můžeš koupit polstářek s třešňovými peckami. Nahřívá se v mikrovlnce a vydrží dlouho teplý. Cena v DM drogerii cca 70 Kč.
A nebo stačí i sáček s rejží…
Brontik píše:neczuz píše:A nebo stačí i sáček s rejží…Anonymní píše:nebo takový ten gelový polštářek.
Místo plínky si můžeš koupit polstářek s třešňovými peckami. Nahřívá se v mikrovlnce a vydrží dlouho teplý. Cena v DM drogerii cca 70 Kč.
Ten s peckama mně přišel docela těžkej, položit to novorozenci na bříško …
Já nahřívala plínky v mikrovlnce, měla jsem to napočítané na sekundy .. vše ostatní mi přišlo zdlouhavé a pracné
renatika píše:
Premyšlim nad polštarkem z pecek,ale nemam mikrovlnku
ten gelový polštářek jsem vařila v rychlovarné konvici
renatika píše:
Premyšlim nad polštarkem z pecek,ale nemam mikrovlnku
ten gelový polštářek jsem vařila v rychlovarné konvici
Jestli to chceš kvůli prdíkům, tak my jsme nenahřívali plenku, ale foukali bříško z bezpečné vzdálenosti fénem, krásně to pomáhá. Potom se může miminko zabalit do deky, a nosit zabalené, aby se to teplo udrželo.
Ahoj, my nahřívali žehličkou, ale třeba v noci to nebylo moc praktický. Později jsme přešli na pecičkový pytlík do mikrovlnky. Ale myslím, že nahřátá plínka malýmu dělala líp.
Aghata píše:Brontik píše:Ten s peckama mně přišel docela těžkej, položit to novorozenci na bříško …neczuz píše:A nebo stačí i sáček s rejží…Anonymní píše:nebo takový ten gelový polštářek.
Není, mám vyzkoušeno, navíc právě „tíha“ pecek a to, jak se „přelívají“ taky bříško masíruje a prdíky jdou líp ven. Max spokojenost. první nahřátí na max výkon 750 W bylo 20 - 25 sec další pak 20-15 dle toho, jak vyhladly a byly potřeba. A jak byla oblečená.
Plínku bych nahřála žehličkou. Mikrovlnka by mě nenapadla
my doma nahrivame svaly pohankou zasitou ve starym bavlnenym/flanelovym triku/pyzamu.. taky nahrivame v mikrovlnce..
plínku nahřívám žehlickou, stejně tak osusku kdyz koupeme a polstářek s pecičkama v mirkovlnce asi minutu.. ![]()
Ono když jí nahříváte v mikrovlnce, musí se tam dát taky hrnek s vodou, frajerky ![]()
Jinak je jasný, že ta plína začne hořet ![]()
Děkuji všem za odpovědi.
Je pravda, že mikrovlnka mě napadla-ale asi jsem se něčeho bála. Ale už jsem to vyzkoušela a stačí 20 sekund a je krásně teplá. ![]()
Žehlička mě nenadla vůbec…asi už se mi vráží mlíko na mozek ![]()
Lenka512 píše:
Omlouvám se asi za hloupé téma, ale přemýšlím nad tím, jak nahřát plenku, když nemáme zaplé topení ?
Jak to děláte ? už den si tím lámu hlavu, jak to udělat…Potřebuji ji na bříško, předpokládám, že se dává suchá…napadá mě jedině pečící trouba…
nevim...děkuji
30 s v mikrovlnce neschoří a teplá je dost ![]()