Jak najít flexibilní práci na zkrácený úvazek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
2.4.24 16:48

@JancaS84 @medvidka Je to tak. Nemám na to vzdělání. Jedině zkusit rekvalifikaci apod.

@medvidka A ráda bych dodala, že jsem nikde nepsala, že pro tu práci nechci nic udělat. Nejsem zas tak naivní, abych si myslela, že mi všechno spadne samo do klína. jen jsem se chtěla poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
2.4.24 16:49

@Ernais A můžu se zeptat v jakém oboru to je? Jestli účetnictví, obecná administrativa, HR…? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
2.4.24 16:52

@smile_xxx Anglicky se v pohodě domluvím. Řešila jsem i grant se Sillicon Valley, takže i písemně zvládám.
Vypadá to tak…no zkusila jsem se zeptat a všechno zase vidím s jiným nadhledem. Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
2.4.24 16:57
@AlcaCoNevi píše: Více

Korporat, úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
2.4.24 16:59

Ja jsem teda jiny obor a mam VS, ale je to kancelarska prace. Puvodne to takto nebylo v planu, nastupovala jsem na klasickou pozici, tedy plny uvazek naplno v kancelari. Jenze pak prisel covid a my skoncili na plnem HO a pak jsme se nejakym zpusobem v kancelarich tocili a nas sef mel tak moznost zjistit, ze by to mohlo fungovat i takto. Pak jsem otehotnela a nebyla za me absolutne zadna nahrada, takze jsem ucitila, ze ted si muzu zacit diktovat. Takze pracuju z domu a 2× tydne jdu na 2-3hodky do kancelare, uvazek mam zhruba 50%, mam terminy, ktere musim dodrzet, ale jinak je kazdemu jedno, kdy to udelam, takze nektere dny nepracuju vubec a pak to treba dohanim o volne sobote. Kamaradka takto delala HR, ale taky puvodne asi 2 roky pracovala na plny uvazek a sedela fyzicky v kancelari, pak se dohodli na kratsim uvazku z domu, aby o ni neprisli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
2.4.24 17:03

@Ernais To zní slibně, děkuji za inspiraci! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
2.4.24 18:18

Ahoj, hodně záleží, co umíš. Třeba já jsem novinářka, pracuju kompletně z domova a mám denně odevzdat nějaké množství práce, ale jestli to všechno udělám brzy ráno a pak mám volno, nebo to dělám průběžně, nebo naopak až když děti usnou, je každému dost jedno. Kdybych chtěla, mohla bych si to nechat smrsknout do menšího počtu dní a prostě toho v ty dny odevzdat více.

Vím, že nechceš podnikat, ale asi se tomu nevyhneš. Většina takových menších džobů se dělá na živnosťák. Já třeba hledám vždy právě takové práce, abych toho vždycky měla tolik, kolik aktuálně zvládám a kolik zrovna potřebuju vydělat. Ale není potřeba se toho bát, pokud nevedeš firmu, ale jen prostě fakturuješ těm zaměstnavatelům, není to až tak složité. Jen je potřeba si ohlídat, kdy máš kterému úřadu odevzdat jaký papír a včas zaplatit potřebné poplatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanykla33
2.4.24 18:44
@Ernais píše: Více

Mam to úplně stejně. Ten covid před těhotenstvím otevřel úplně nové možnosti spolupráce.

Zakladatelko píšeš že jsi dělala nějaký grant. Zkus ve firmach co dělaji dotace a granty, mam zkušenost, že jim spolupráce na HO nevadí, když máš zkušenosti. Stačí mit IČO, umět a dodržovat termíny. :)

• Citovat
  • Upravit
6859
2.4.24 18:49

Já tě chápu a vůbec tě neodsuzuji. Mám to stejně. Podle mě se ale k takové práci musíš vypracovat a zkrátka vydřít. Mít nějaké zkušenosti. Ty administrativní práce, tam je obrovský přetlak a je hodně zájemců. Buď rozjeď něco svého, nebo bych zkusila i podřadnější práce, vím že někdo napíše, že to kazí životopis, že je to pod jeho úroveň atd. Ale, vidím to u nás, že je problém najít spolehlivé a schopné lidi a hodně se vychází vstříc a máme lepší podmínky. Klidně bych se koukla po restauracích, obchodech, rychlé občerstvení… Každopádně tak jako tak, stejně pracovní dobu dodržovat musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3569
3.4.24 10:24

Jsem zaregistrovaná na portálech mysteryshoppingů. Čas od času nám přijde nabídka, že hledají někoho na přepis a kontrolu mysteryshoppingů. Je to flexibilní a HO. Především ze Spring.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
4.4.24 15:02
@NasranaAdleta píše: Více

Je fakt, že mě to trochu uklidnilo. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
4.4.24 15:05
@vejilka píše: Více

Je to bohužel pravda, administrativu dokáže víceméně každý, kdo aspoň trochu přemýšlí a nevadí mu papárování…Už jsem i přemýšlela, že by mi stačila nějaká takováhle „podřadná“ práce, kde ale budu mít klid a možnost se třeba dohodnout na pracovní době. Vždycky mi ale do toho nějakým způsobem skočilo ego. Na to se teď musím zaměřit :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
4.4.24 15:07
@Lucie008 píše: Více

To zní zajímavě. Děkuji za tip! :kytka: Jako přivýdělek by to mohlo být prima :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
4.4.24 15:24

Musíš změnit myšlení. Já tě chápu ve všech směrech. Ale například podřadně se necítím. Pracuji jako servírka a majitel mi umožnil chodit do práce opravdu jen na pár hodin v té největší pracovní špičce. Do toho mám i volna a nebojím se o práci. Chodím domů s čistou hlavou, práce mě baví, nemám buzeraci a krásné peníze.. Měla jsem možnost i zkusit si před lety administrativní práci a byl tam hrozný tlak od vedení, musela bych pořád studovat, méně peněz, než mám teď, práci jsem si tahala i domů a neustálý strach, jestli přijde někdo zkušenější, kdo mě vymění. Ty, co chtějí mít volnější dobu a diktovat si podmínky, tak jsou to většinou zkušené účetní, které si tu pozici skutečně za léta vydřou. Tak to promysli. Já se vypracovala také na slušnou pozici, ale zkrátka asi jsem zestárla a zjišťuji, že čas je mi drážší, než práce a praxe a šla bych dělat klidně i na poloviční úvazek uklízečku, abych měla víc času na své koníčky a sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat