Jak najít flexibilní práci na zkrácený úvazek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1158
4.4.24 16:13

Na zkrácený flexibilní úvazek bych zkusil nějakou práci v callcentru. Vzhledem k tomu, že máte angličtinu, nemuselo by jít vyloženě o prodej po telefonu, ale spíš o zákaznický servis, i když i tam částečně prodej bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
4.4.24 16:52
@vejilka píše: Více

Uvědomuji si to. Ale mám to nastavené stejně jako ty. Nechci žít, abych pracovala, ale naopak. Čas je to nejdražší, co máme, takže motivace je rozhodně velká. Každopádně moc děkuji, přesně proto jsem sem psala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
4.4.24 21:01

Domnívám se, že na standardní pracovní smlouvu to budeš mít dost těžké. Spíš si umím představit to, že budeš na volné noze na dohodu nebo v hodně uvolněné. startupu.
A cítím, že i v korporátu by ses cítila sešněrovaná.
V jednom hodně velkým pracuju, trend je dostávat lidi z HO zpátky do kanceláří. A osobně to vítám. Je důležité se potkávat. I tak mají všichni zaměstnanci nárok až na dva dny v týdnu. Z toho je 1 den na nich a ten druhý je po domluvě s nadřízeným. Já to ve svém týmu nepodporuju, ten druhý den mají jen, když jim třeba přijede opravář nebo jsou nemocní, zkrátka jen vyjimečně. Zároveň pro HO nechci pátky. V jiných oddělení to mají nastavené buď volněji nebo naopak se cítí až provinile, když si chtějí ten jeden svůj den vybrat. Je to i tady o lidech.
Co je super, že víš co chceš a co potřebuješ. Hledání může nějakou dobu trvat, ale vytrvej a já věřím, že najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.4.24 21:23

@Dollorres ty musíš byt jako sef nocni mura, pry HO nepodporuji, v patek vubec a druhy jen na opraváře…co takovy doktor nebo nedej boze jit s detma treba na objednane ockovani ci ortodoncii, jo ty na to mas chuvu. Majstrštyk byla ta diskuse o zrušené, předem naplánované a schválené dovolené podřízené mezi vánocema apod.

Nicmene zakladatelko zkus to ve velkých bankách, tam HO jeste jde. Co vim, tak KB ma Smart office a sdílená pracovni mista jako stoly (tzn. Kdyz jdes do officu, musis do v interní aplikaci zarezervovat stul) a co vim, tak nektere chodi do prace jen jednomesicne na meeting, jinak vse jede pres Teams, vetsina je v Agilu stylu rizeni. Moneta ma 12 dni HO za mesic, UniCredit 3dny v týdnu a sdílená pracovni mista, mBank a Airbank podobne, tusim dva dny v tydnu. ČS na dohodě, známa MS dva dny v tydnu, sle je v leasingu a pry zalezi na odd. ale tam je velky bonus 12 dni volna nad ramec dovolene. Ale toto funguje jen na centralach, max v centrech, kde je back office cast banky. Pobočky a provoz ani omylem.

Kolegyne ted nastupuje do ČEZu a tam je HO nově uplne zrušeny, ale zas maji možnost mit flexibilní a zhuštěný pracovni tyden, tzn. nadělat si na volno.

• Citovat
  • Upravit
6381
4.4.24 21:33
@Hanka1 píše: Více

Věr nebo ne, ale všechno má své důvody a ke všemu jsem si sama musela dojít. Když jsem měla volně lidi na HO jak chtěli, tak se mi kolikrát nepotkali.
To, co si vysvětlíš nebo ukážeš osobně za 3 minuty, to po Teamsech řešíš 15 minut.
Už jsem zažila meetingy, kde jsem fyzicky byla jen já a jeden dva kolegové a zbytek na teamsech buď z domova nebo se ani nebyli schopni a ochotni zvednout ze židle a do tý meetingovky zajít.
A právě ten doktor, očkování, ortodoncie a jiné jsou ty důvody, co se stávají a chápu je. Správně bych mohla chtít propustku od lékaře, ale ja ji nechci. Normálně si tam zajít mohou, jen to chci včas vědět a mít v kalendáři a pak pokračovat klidně z domu, když to maj blíž. Já jen nechci pravidelně dva dny v týdnu, to je prostě moc. Opravdu vím, jak ti lidi fungují z domu a jak z kanceláře. A dokonce jak fungují, když jsem s nimi a když bez nich..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
4.4.24 22:04
@Dollorres píše: Více

Děkuji :) Vytrvám rozhodně, ačkoliv to nebude jednoduché.
Já bych ani tak HO nepotřebovala, pokud by bylo možné pracovat jen pár dní v týdnu. Sama jsem si zjistila, že být v kanceláři je snazší a efektivnější. Všechno jde obvykle rychleji.
Všechno má zkrátka své výhody i nevýhody.

@smile_xxx @Hanka1
A jinak bych vás tu všechny chtěla poprosit - pojďme se do sebe nepouštět. Neznáme se osobně, nevíme, jak to funguje u ostatních. V každé společnosti je to nastavené jinak. A to mně a ostatním dává možnost si vybrat.
Pojďme tu prosím zůstat u sdílení zkušeností, bez odsuzování.
Všechny Vaše zkušenosti jsou pro mě přínosem.

@Hanka1 Děkuji za tip. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
4.4.24 22:05
@smile_xxx píše: Více

Protože spousta lidí si HO v pátek prodlužuje víkend.
Já to fakt dělám nerada, ale když už se kouknu na ten teams a mnozí jsou neustále oranžoví, tak mě to dokáže vytočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.4.24 22:20
@Hanka1 píše: Více

Na to si může vzít doprovod k lékaři. HO kvůli opravari? Whaaat? HO by mělo znamenat 9-17.00, ale pouze nemusíš přijet do kanceláře. Dokud je to prostě obecne takto, nedivím se většině těch zaměstnavatelů, když lze čekat, že půl pracovní doby jsem mimo- jo jasně legendární krafani přece v kuchyňce co půl hodiny :roll: Mě osobně se.rou kuřáci, měli by chodit o půl hodin déle domu nebo já dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
4.4.24 22:21

Tak si ho prodluž taky a nepruď :roll: když je práce hotová, nevidím důvod sedět u PC od-do. Otřesné, taková buzerace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.4.24 22:25
Že si ani nedají svíčku na mezerník aspoň že :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
4.4.24 22:32

Buďte tak hodní a nechte si své pracovní či jiné frustrace pro terapeuty či kamarádky. Prosím vás znovu. Tato diskuze není od toho, abyste se pouštěli do dalších diskutujících. Každý to má ve firmě nastaveno jinak. Pokud Vám to vadí, děkuji za Vaše reakce na mé otázky a nemusíte se tu už více stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat