Jak najít flexibilní práci na zkrácený úvazek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@smile_xxx píše: Více
Já teď v malé firmě, kde nas je dohromady 11 lidi a kuřáci jsou tri. Kolikrat ani nevim, ze si odbehli na cigaro, to kolega co chodí pravidelně trůnit na wc je tam podstatně dele…a to kouři klasicke cigarety, ne ty různé plastové a vodové brčka a foukačky
- Citovat
- Upravit
@Bubla Bůčková píše: Více
Klidne si muzu vzit HO kvuli lekari, nevidim duvod si brat doprovod, kdyz ty dve hodky dopoledne u doktora dodělám odpoledne. Staci se domluvit s kolegama ohledne zástupu a označit si mimo kancelář v Outlooku. Pro mě je na HO hlavne benefit ušetřené dve hodiny denne za dopravu, staci mi den, dva v tydnu. Mame krasne kancly v historicke budove v centru a chodim tam rada.
Zrovna dnes jsem byla s mladším ditkem od deviti do pul jedenácté, cestou zpet jsem vyzvedla obed a pak jsem u pc sedela a delala do sedmi než dorazil muz z kanclu a jeste u toho byla - komunikovala s ditkem, leželo v obyvaku u TV a ja byla u kuchyňského stolu.
U nas si na nejake propustky a doprovody jak za minuleho rezimu nehrajeme, nejsme ve statnim, kdy musi byt na vsechno štempl na papíře..
- Citovat
- Upravit
Já mám flexibilní práci, HO kdy chci. Plánuju si výjezdy a „schůzky“ dle sebe a pak zpracovávám papíry z domova, vyřizuji e-maily, telefonáty. Jsem zatraceně spokojená. Máme u naší vedoucí plnou důvěru. Dřív to tak prý také nebylo, ale s covidem se zjistilo, že to jde a tak to zůstalo, to jsem tam ještě nebyla. Běžně to dělám tak, že pracuji třeba 3 dny v týdnu mimo domov cca 7-13(14) pak jdu do fitka, plavat, se psem a pak jsem doma, buď něco dopisuji nebo mám už volno. Většinou dva dny v týdnu mám plný HO, ale pokud si to dobře naplánuji můžu být i celý týden doma nebo naopak když je šrumec, tak každý den pryč. Někdy si jedu odpoledne na výlet a dodělám práci večer nebo třeba i v neděli. Květen - červen mě čeká třeba 5 týdnů HO v kuse, protože musím dopsat papíry a to můžu dělat doma, takže jaro na terase. Navíc rozložení a odevzdání práce je víceméně na mě (deadline je třeba konec měsíce nebo konec srpna), takže během dne střídám práci a koníčky. Vždy však musím vykázat 8 hodin denně.
Práce je odborná a je potřeba 5 let VŠ a praxe. Takže zakladatelce neporadim. Nicméně Doll bych taky nechtěla jako vedoucí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barbucha3 bohužel Doll a Bubla ani par let po Covidu porad nepochopily o čem HO je - o flexibilitě, zhustene ci nadelane praci (jsk si zo kdo pojmenujeme) a naplánování prace… ![]()
Jejich pojetí HO je misto sezení v kanclu 9-17 je drepet doma 9-17 jen s rozdílem, ze se nesedím v kanclu.
Nastesti i zamestnavatele maji o HO a jeho pojetí daleko sirsi rozhled…
Ale nebudu se opakovat, nemam-li přirozenou autoritu u podřízených, tak si ji musim nahonit nesmyslnými zákazy typu zakazování zaměstnavatelem povoleného druheho dne HO v tydnu nebo rušením predem plánované a schválené dovolene mezi svatky apod…
![]()
- Citovat
- Upravit
Já jsem teda z domu taky vždycky udělala daleko víc práce než z kanclu kde pořád někdo chodí za někým a vykecavaji se, pořád někomu zvonil telefon atd. Šéfovi je jedno kdy práci udělám, hlavně že je hotová. Za mě to nikdo neudělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, to je proste emimino, to nepredelas 😁 proste tu jsou někteří něčím natolik známí, ze se na ně těžko v konkrétních tématech nereaguje.
Já třeba začala na rodicaku s příležitostnou administrativni vypomocí na remote, až díky tomu teď prechazim na IČO a jdu to dělat full time.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 píše: Více
Jo na tu Vánoční eskapádu jsem si taky vzpomněla.
Mě by to teda štvalo, že třeba jdu na pohovor na nějakou pozici, firma umožňuje 2 dny HO. Což je pro mě třeba atraktivní a pak mám dovolený pouze jeden. Jako chápu, že mohou být pozice, kde i na HO člověk musí fakt být přítomen pořád. Ale nemyslím si, že jich je tolik. Většinou si člověk řídí tu práci sám a pak se přidá na poradu přes teams apod. Nevidím důvod lidi buzerovat za to, že si odskočí třeba ven se psem a práci dodělají třeba v 5,pokud to jde. Zazdít plánovanou schůzku, protože je pátek a já jsem doma je špatně to je jasné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to chápu a HO mam i k lekari muzu bez propistky, ale chápu z pohledu zaměstnavatele, že když to znamená venčení psa, autoservis, ve 12 odjezd do Krkonoš, tak prostě ten vysoký management to nedá. My teda zas nekecame v těch kuchynkach atd ani po meetu ani s IT… ale chtěla jsem tím jen říct, že pokud si většina lidí pod pojmem HO představuje- dodělám to někdy, jdu si zaběhat, vyřeším pochuzky, tak stále bude těžké to na český pracovní trh dostat nebo udržet- viz ČEZ a další, postupné odpousteni od HO. Nebo čím myslíš, že to je, že ho zaměstnavatel nechce dávat
můj přímý nadřízený by mi ho dal hned, on ví, že maknu, ale celková politika firma je taková a já myslím, že právě z důvodu výše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč by mělo být HO o zhusteny práce?
to je nějaká tvoje definice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková píše: Více
Ano nadělám si praci a hodiny za pondeli a utery, kdy u pc sedim do vecera a ve stredu odpoledne, kdyz vim, ze není v kalendari zadna schuzka, tak si za tu napracovanou dobu udelam volněji, ne ze bych nebyla v dosahu nebo by telefonu, pc mam zapnuté a pracuju na zahrade treba nebo dnes - mam vse hotovo a nadeláno minimalne jeste 5 hodin a odpoledne mam po informováni a souhlasu kolegu z týmu volno a dam si se starsim ditkem po skole sraz u metra a dojdu s nim na Comicon.
Nebo si vyjdeme vstříc s kolegama, kolegyne ma skolni deti na prvnim stupni a vyhovuje ji pracovat brzo od rana a odpoledne driv koncit a vi, ze ja s odrostlymi dětmi zase mi nevadi sedet do sesti, do sedmi a zacit rano pozdeji, zatímco ona dela od sesti, a v poledne se v klidu na hodinu projdu se psem..
- Citovat
- Upravit
No a tadá, z toho je ředitel HR v hellu a zatrhne to všem. Bohužel lidí, co normálně fungujou na HO je pořád menšina a oni to mají jak ověřit. Řešením by byla i ukolova mzda nebo flexibilní pracovní doba jakože fakt flexibilní- no třeba se za 20 let dočkáme revoluce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás chodíme do práce jeden den v týdnu. Naštěstí mají všichni rozum. Tohle trvání na přítomnosti k kanclu je přežité, já mám ho posledních dvacet let. Už bych nepracovala tam, kde to nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda v bývalém korporatu jsem na HO udelala daleko vic prace nez v kanclu - odpadlo totiz krafani s kolegama v kanclu (a to nas bylo v kanclu jen sest), s kolegama a chodit na kaficka na spolecne chodbe u kavovaru, navstevu v kanclu kolegu z IT a jejich vykecavaji plus krafani po meetingu v zasedacce nebo takove to vyvetrání s pokecem na střešní terase.
Takove ty maličkosti, jakoze hodim mezi Teamsama pracku, mycku a susicku a o poledni pauze vyvenčím psa ani nezminuju.
A ještě jsem ušetřila dve hodiny, ktere bych jinak dojizdela do kanclu a zpet.
Ja si pravidelne brala HO v pondeli, jednak kvuli doprave a pondělním ranním pražským zácpám, kdy najizdeji do Phy na pracovni tyden naplavy a jednak system pro klienty fungoval nepřetržitě a nevěděla jsem, co a kolik toho tam front office nasazi za cely vikend… muj kolega končil v patek v poledne na HO a přesouval se na byt do Krkonoš, ale bez problemu fungoval v nedeli podvečer, kdy dodelaval to patecni odpoledne. Nikdo s tim, vcetne šéfa, nemel problem.
To same meetingy pres Teams - neexistovalo nebyt bez predchozi domluvy připojeny a nemit pustenou kameru, v kanclu neexistovalo neprijit do zasedačky.
Nekdo holt ma tu autoritu přirozenou a nekdo si jí musi směšně nesmyslnými příkazy vynutit…
v zivote jsem nehlasila, ze si beru HO pac mi prijde opravář nebo že vezu do servisu prezout auto jako zrovna zitra, maximalne jsem hlásila, ze jdu s dětma k lekari a bud nepřijdu nebo nestihnu Teams nebo se omluvim driv ze schuzky. 
Edit - preklepy
Příspěvek upraven 04.04.24 v 23:12