Jak najít práci když tu žádná viditelná není

75
6.3.25 20:02

Jak najít práci když tu žádná viditelná není

Ahoj, jdu si pro radu, už nevím kudy kam…jsem cca 4 měsíce bez práce a práce s mou praxí a vzděláním nikde nemůžu najít(weby sociální sítě apod.) toť má otázka…kde jinde hledat… už zkouším odepisovat i firmy ale bez výsledku…tedy spíš odpovědi.. Poraďte mi kde se dá ještě jinde hledat…přijdu si jak největší zoufalec… když zkouším odepsat i na mimo obor… tak holt mám smůlu dost často. Administrativní pozice

Příspěvek upraven 06.03.25 v 21:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
204
6.3.25 20:08

Zkus si založit Linkedln, pokud ho ještě nemáš. Zkus si tam co nejlépe vytvořit profil, vyplnit udaje, vzdělaní… a také foto (nepodceňovat a opravdu nahrát reprezentativní). Na této platformě se můžeš zviditelnit třeba tak, že olajkuješ nebo budeš sdílet nějaký příspěvek na svém profilu. Zaměstnavatelé tě mohou oslovit přímo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
6.3.25 20:51

Píše se „holt“. A asi těžko tu někdo poradí, když nevíme obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
6.3.25 20:55

Jaký máš vzdělání a jakou praxi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
6.3.25 21:06

Co umis a kde hledáš? Muzes si udelat ten LinkedIn, jak uz bylo receno, muzes si vystavit zivotopis na Jobsech. Taky muzes oslovit pracovni agentury (ty větší, legalni, mivaji recruiterske oddeleni a sami ti budou aktivně nabízet).
Na jakych webech hledáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
6.3.25 21:15
@tini píše: Více

už sem to opravila…děkuji za upozornění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.3.25 22:01

Neporadím neni to jednoduché bez práce jsem rok, je mi 53 a pravděpodobně jsem pro zaměstnavatele stara. Zoufale to je, nikdy jsem takto dlouho bez práce nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.25 23:14
@Lencakudrnka píše: Více

Jsem ve stejné situaci, hledám teď 3 měsíc a nic. Životopisů odesláno pár, reakce buď žádná nebo, že byl vybrán jiný kandidát. Hledám zatím v oboru ve kterém mám praxi, ale upřímně naivně jsem si myslela, že budu na úp max tři měsíce. Zatím mě finance vyloženě netlačí abych vzala první práci o které vím, že ji dělat nechci, ale dalších x měsíců na úp si taky nedokážu představit. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.25 00:14

Popravdě na LinkedIn i na jobsech jsem figurovala, ale oslovovaly mě vždy jen persononálky a velmi často s pozicemi, na které bych sama určitě neodpověděla, protože bych nevyhovovala uvedenému profilu. Nejsem IT, ani nemám nějakou výjimečnou specializaci, takže přímo firmy mě oslovují minimálně a práci jsem spíše našla klasickou odpovědí na konkrétní inzerát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.25 00:28
@Anne2024 píše: Více

Já jsem stará ve 39, ačkoliv nemám věk v CV :mrgreen:
Celkově je to teď bida. Když už se nekam probojuju, tak pohovor velice často nemá ani úroveň - zjevně diskriminační otázky na potenciální mateřství nebo děti, jednou už tam byly i dost nevhodné narážky na vzhled (pritom ani asistentka jednatele nebyla žádná miss, a to fakt ani vzdáleně) a ten dotyčný už byl taky silné za zenitem.
Asi obecně je víc lidí na trhu, firmy si mohou vybírat, takže lidi zas začínají být víc „zdroje“ a zas upadame to toho klišé absolvent věk 25 s 20 lety praxe, u žen buď bezdětná nebo s deckama nejméně před maturitou :roll:

• Citovat
  • Upravit
5244
7.3.25 01:00

A ta administrativni pozice je konkretne co? V cem mas praxi? Co umis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
7.3.25 06:07

No protože administrativní pozici chce dneska dělat každý, kdo má do pr…le díru… Sorry. Ve větších městech se na jedno místo může hlásit třeba x desítek lidí. To pak musíš mít v životopisu vážně něco extra výjimečného, aby si tě vůbec někdo všimnul. Můj otec je ředitel firmy a vždycky říká, že nikdy nikoho no name,,z ulice,, kdo pošle akorát životopis a nikdo stávající ho ve firmě nezná, neberou… Že jedině ze známosti a na doporučení. Tak asi tak.
Vám se někdy někomu opravdu podařila najít práce podle vašich představ na jobs, prácecz apod? Hlavně mám na mysli teda administrativní pozice? Mně tedy nikdy a to jsem hledala práci v životě už několikrát… Tam se dostane jenom odpad, co nikdo nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.25 06:16

@Pajka89
„Můj otec je ředitel firmy a vždycky říká, že nikdy nikoho no name,,z ulice,, kdo pošle akorát životopis a nikdo stávající ho ve firmě nezná, neberou… Že jedině ze známosti a na doporučení. Tak asi tak.“
Pan otec je asi taky pěkný arogant bez mozku :think:
Však dohodit pozici jen na doporučení nebo ze známosti v práci neznamená, že ten člověk bude kvalitní a pro firmu efektivní. Naopak pokud HR oddělení rozhodí sítě, je velká pravděpodobnost, že se najde někdo schopnější než „ze známosti“

• Citovat
  • Upravit
3736
7.3.25 06:31

Nepíšeš lokalitu, co přesně umíš..administrativu se dneska naučí i cvičená opice, promin za upřímnost. Takže vlastně oproti ostatním kandidátum nemas zadnou speciální konkurenční výhodu. Mas linkedin? Mas vystavene zivotopisy na jobsech, na zivotopisy.cz? Na jaké pracovní portaly denne koukas? Kolik denne životopisu zasilas? Volas i do firem? Googlujes si i firmy ve svém městě a okoli a divas se na jejich webovky, jestli hledaji? Kolik km si ochotna za praci dojizdet? Mas vůbec ŘP? Jaké pozice ti nabizi z personalek? Oni HRisti ve firmach třeba vůbec nejsou proaktivní. Vystavi inzeráty na svych webech a cekaji na reakce, takhle zamestnance taky nenajdou.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
7.3.25 06:37
@suzka1 píše: Více

To je pravda, a ještě jim trvá než ty CVčka laskavě nasdílej a domluvíme si schůzku. Kdo interní recruitery nenáhání, tak kandidáty nemá. Mě by fakt zajímalo, co tam dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat