Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Však nastav 40 a co zbyde na konci měsíce, tak hod na spořicí účet nebo nechavej tam a pak uvidíš co za rok zůstane.
@Cenarius píše: Více
jen to už nezbudu skoro nic na šetření, ani třeba každému na svůj účet..
@Anonymní píše: Více
Vidíš. Tak pokud zmizne vždycky 40, tak budete vědět, že utrácíte hodně a stáhněte to na 30 a 10 rovnou na spoření m
@Anonymní píše: Více
Necim co řešíš. Vůbec ti nepomůže kolik utratime my, protože každý žije jinak. Ten společný účet na společné výdaje bych nastavila % z příjmů, pokud máte příjmy rozdílné. Toto mi přijde jedine spravedlivé. Pokud máte příjmy podobné, pak si říct kolik si každý nechá pro sebe a zbytek dát do společného a pokud neco zbyde, tak spořit společně.
@janickaIII píše: Více
Asi tak, každý určitý podíl a zbytek spořit
Myslím, že by vám mohlo vyhovovat řešení posílat tam 30 000 Kč. 5 000 Kč by pak zůstávalo každému dospělému zvlášť, ať s nimi naloží podle vlastního uvážení. Vy byste si je mohla třeba spořit a přítel si za to kupovat své potřeby, pokud má pocit, že 30 000 Kč nepokryje všechny vedlejší výdaje. Někdo je víc spořivý a někdo si raději užívá života. Je škoda mít spory kvůli penězům.
Na jednu stranu však vy musíte vědět, kolik cca utratite za jídlo, drogerii, děti, oblečení dopravu
Pokud to nevíte, hoďte si první měsíce 40 tisíc a uvidíte hned, jak moc utrácíte ![]()
Pokud nevíte orientačně, jak se u vás výdaje pohybují, těžko ti může radit eMimino ![]()
Jako 90tis. mesicne pro rodinu se dvěma dětmi, které jsou půl měsíce pryč, to mi přijde dost velkoryse nastavené. S tím bych se smiřovala těžko, snažila bych se určitě vyjít z těch 30.
Mám přítele, který má dítě, já mám taky dítě. Koupili jsem si byt na hypotéku společně. Děti budeme mít doma stejně, oba jsou stejně staří od sebe rok a kousek, takže mají stejné potřeby, náklady. Stejné kroužky apod. Výdaje cca stejné. Obě děti jsou ve stejné střídavce.
Já do ted moc finance neřešila. Slušně jsem vydělávala, plus mi ex dával alimenty (vyděláva více), no a žila jsem s dítětem u rodiču, kde jsem platila minimum. Ale je pravda že jsem extra nešetřila. Mám bokem ted směšných asi 150tis, plus platím si penzjko, dítěti stavebko a nějaký fond. Tam bude dokupy taky cca 150-200tis. Měla jsem více, ale šlo to na základ na hypotéku, kdy i přítel dal stejně. A má taky ted cca 100tis na účtu bokem.
Ještě jsem si brali na úvěr auto, nechtěli jsme se plně vycinkat s peněz. Máme jeden účet z kterého půjdou všechny poplatky za hypotéku, úvěr, bydlení, telefony, internet, pojiskty životní (máme oba stejné plus mínus nějaká stokoruna), pojistka roční auto, spoření moje, přítelovo, stavebka od dětí, pojistka byt, dětem obědy… nevím ted co tam bylo vše.. je to spočtene na všechny i roční platby. Je to 50tis měsíčně celkem.
Noo a pak máme další účet kde chceme dát každý nějakou částku na jídlo, drogerií, benzín do auta, školní potřeby dětí, oblečení, obutí, výlety, zábava společná…
A nevím jak tuto čátku nastavit. Já si myslím že 30tis musí stačit až až… muž říká že 40… Plus si chci ponechat svůj účet kde on nebude vidět. Aspn pár tisic měsíčně. A taky jsem chtěla něco i šetřit.. i na dovolenou třeba a tak.
Kolik tak utratíte jako rodina, vlastně s jedním dítětem měsíčně za jídlo, drogerií, benzín, oblečení, obutí, školní věci… tak nějak průměr… boty se nekupují každý měsíc. Nevím jakt o nejlíp nastavit…???