Jak naučit 10 měsíční dítě, aby jedlo samo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tosidelassrandu
26.8.23 10:27
@MonaSun píše:
@Monina96 v 10mes je jeste dite nezrale aby jedlo samo. Dcera ma 21 mes a zacala teprve nedavno jist lzickou, nejradeji ji rukama, lzicku si jeste uplne spravne do pusy neda, ze ji obrati a vykype obsah lzicky.

No ve 21 měsících to je zase druhý extrém. 8o

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
26.8.23 10:32

Když měl syn nejedlíkovské období, dala jsem mu misku s jídlem do ručky na hrací deku. S jídlem si pohrál, osvojil se s tím, bez mámy za zadkem, co by kontrolovala každý pohyb a brzy pochopil, co s tím :lol:. Pro mě jenom trochu uklízení navíc, ale úspora času, když začne jíst sám, veliká. Druhý už na hrací dece baští sám skoro od prvních příkrmů. Teď konečně začal sedět, tak oslavuji. Mnohem radši 2 minutky uklízím než 15 minut nebo půl hodiny krmím :lol:.

• Citovat
  • Upravit
5978
26.8.23 10:37

A nechtěla bys, aby 10 měsících už zvládal rovnice o dvou neznámých? No a on si nedá ani rohlík do pusy a místo toho do něj dloube. Prosím tě, vždyť mu není ani rok. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77497
26.8.23 15:31
@MonaSun píše:
@Monina96 v 10mes je jeste dite nezrale aby jedlo samo. Dcera ma 21 mes a zacala teprve nedavno jist lzickou, nejradeji ji rukama, lzicku si jeste uplne spravne do pusy neda, ze ji obrati a vykype obsah lzicky.

to dítě má dnes 15 měsíců a tedy možná už je někde úplně jinde,
dneska všichni otevírají staré diskuse :roll: asi nuda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
26.8.23 16:53

@MonaSun až budeš mít dvě děti, s odstupem necelých dvou let a chodit do práce na plný úvazek, tak pochopíš. Nemíním veškeré své volno trávit uklízením jen proto, že jsem nebyla důsledná. Ty si nech své dítě jist třeba na záchodě. Jezení i stolu podle mě patří k základním společenským návykům a děti se to snažím učit stejně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1756
27.8.23 00:39

@Aduš8 jaky je rozdil uklidit po diteti kousek podlahy nebo stolu? Ja v tom rozdil nevidim :nevim: tak ja mam asi jinou vychovu no, mladsi syn taky v zidlicce nikdy nejedl a ted sedi normalne u stolu. Nekdy se nektere veci nemusi tak hrotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí