Jak naučit 5 měsíční mimi pít??

168
18.2.12 19:22

Jak naučit 5 měsiční mimi pít??

Ahojky maminy,jdu si opět pro radu mam chlapečka 5 měsiců mu bude na konci unora,od začátku je na UM,3 týdny papame mrkvičku a zeleninku na obídek,ale vubec mi nechce pít ani čaj ani vodu ani štavičky naředěné nic jen mlíčko :-/ Prosim o radu co je nejlepší mu dávat a hlavně jak to mam udělat aby to pil? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
18.2.12 19:24

Ahojky nechci tě nějak strašit, ale u nás mi malá nepije do teď :roll: každý den nabízím čaj, vodu, štávy no prostě téměř vše co jde, a prostě ne, dokonce jsem zkusila dát i do lahvičky 300ml vody a 1× odměrku UM to se trošku napila a pak ani omylem :roll: Nám je 7měsíců a stále se taky nedaří :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
18.2.12 19:26
werunkaw123 píše:
Ahojky nechci tě nějak strašit, ale u nás mi malá nepije do teď :roll: každý den nabízím čaj, vodu, štávy no prostě téměř vše co jde, a prostě ne, dokonce jsem zkusila dát i do lahvičky 300ml vody a 1× odměrku UM to se trošku napila a pak ani omylem :roll: Nám je 7měsíců a stále se taky nedaří :roll:

Achjo to je trápeni,protože když nepije blbě kaká po těch příkrmech,asi tyden se nám dařilo tak 20ml lžičkou pít ale už přišel na to jak se to dá prskat a je po legraci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
18.2.12 19:28

Lžičkou jsem to zkoušela taky, a u nás teda to ani nepolkla jen se šklebila a teklo jí to ven :nevim: Dr mi řekl že pokud vypije aspoň půl litru UM denně tak to zatím nevadí, že má hodně tekutin v jídle, ale máme se snažit a nabízet :roll: jak to už neporadil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
18.2.12 19:29

No neporadím, sama jsem přišla nakouknout :lol: Já teda kojím, ale spolu s příkrmy jsem se také snažila, aby pil, povedlo se mi to až v 10 měsících (a i tak vypil max 100ml za den), byl nemocný a při horečce byl za vodu rád :oops:´ Tak zase i v těch příkrmech máš vodu, ve které tu zeleninku vaříš, to je také tekutina, dej mu čas a nabízej dokola a dokola.

• Citovat
  • Upravit
31594
18.2.12 19:30

Mě syn nepil moc vodu, ale teď v 8m už jsem si říkala, že je na čase se do toho trochu obout, takže jsem nejdřív zkoušela čaj, to mu nic moc neříkalo, tak jsem holt koupila granulát sunárek, ten mu jede. Než jsem ho sehnala, tak dostával extrémně slaboulinký sirup, měla jsem hello, ten je hodně tekutý, tak jen kapičku do vody a stačilo to, byl pomerančový, tak jsme přešli po týdnu na pomerančového sunárka. Výhoda je, že sunárek neobsahuje klasický cukr :palec:
A s pitím to nějak nehrotím, dám mu flašku do ohrádky a když chce, tak se napije sám, někdy vypije celou flašku za dopoledne, někdy jen půlku. Pokud chceš, aby se naučil pít, tak zkus dávat pití když je hladový, to bude sosat i to pití, zvykne si na to a pak mu to nebude děat problém ani po jídle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
18.2.12 19:34

Holky, tak náš malý (7měsíců) zase chce jen vodu. Zkoušela jsem mu dát různé čaje, šťávičky, ale to naprosto odmítá. Dřív si občas dal i UM (když jsem nebyla doma), teď to taky nechce :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.2.12 19:42
Klarinetka1 píše:
Holky, tak náš malý (7měsíců) zase chce jen vodu. Zkoušela jsem mu dát různé čaje, šťávičky, ale to naprosto odmítá. Dřív si občas dal i UM (když jsem nebyla doma), teď to taky nechce :?

Prosím tě, buď ráda. Prvorozený pil taky jen vodu, ne že by si něco jiného nedal, ale dokud to nevyžadoval, tak nedostal. Teď furt poslouchám, že chce šťávičku nebo džusík, minule jsem mu dala jen vodu, mrsknul s flaškou o zem a začal ječet :roll:
No a druhorozený vodu vůbec a musím míchat granulky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
18.2.12 19:46

JJ, Gladys. mně to však nevadí :palec: . Vadí mi, že nechce tu UM, ale to chce taky čas. Já to spíš slyším ze všech stran, že je to chudáček, že mu dávám vodu. Tak se ignoruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
18.2.12 19:49

Já jsem radši začala zkoušet čaje už teď (4m),malá z mm hodně přibýrá, vypije mi kolem 50-100ml slabého dětského nebo fenyklového čaje za den, tak snad jí to vydrží a bude pít dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
18.2.12 19:51
prudusinka píše:
Já jsem radši začala zkoušet čaje už teď (4m),malá z mm hodně přibýrá, vypije mi kolem 50-100ml slabého dětského nebo fenyklového čaje za den, tak snad jí to vydrží a bude pít dobře.
:potlesk: ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
18.2.12 20:07

My jsme taky bojovali. Nedřív nechtěla nic, pak časem vzala na milost šťávu - neredenou!!!, nejčastěji kupuju jablko. :nevim: Ma to dodnes, vodu nechce. taky jsem bojovala s pítky, nejlip šlo takove to od nuku s ousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
18.2.12 20:10

mě malá zatím taky skoro nic nevypije,ale dávám ji to ted do kouzelného avent hrnicku a s tím si aspoň hraje a cuca,sem tam něco upije,tak doufám,že pořádně pít začne.ale my krom oběda zatím kojime,tak jsem v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
18.2.12 20:28

Já zkusila dát malé flašku s oušky, je fakt, že si s tím spíš víc hraje, ale aspoň trochu vždy vypije…

• Citovat
  • Upravit
25959
18.2.12 20:53
prudusinka píše:
Já jsem radši začala zkoušet čaje už teď (4m),malá z mm hodně přibýrá, vypije mi kolem 50-100ml slabého dětského nebo fenyklového čaje za den, tak snad jí to vydrží a bude pít dobře.

omlouvám se za OT, ale nedá mi to: kojená moc přibírá? A to ti řekl doktor? 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí