Jak naučit 6 měs. mimi lézt?????????

186
19.2.06 20:51

Jak naučit 6 měs. mimi lézt?????????

Ahojky,

děvčata, prosím vás jak jste učily své mrňousky lézt? Miškovi se moc nechce, když má lézt, tak vypadá jak tučňáček nebo lachtánek (ručičky dá dozadu) a někdy tedy spíš jak želvička na zádech. Nechce se mu dávat nožičky pod sebe a já nevím jak mu to vysvětlit, aby ty nožičky dal tak jak má.

díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
159
19.2.06 20:54

Ahoj,
ja myslim, ze Miska ma jeste cas. Neboj se, ze ho do skolky budes muset nest na rukach. Nac ten spech? Bud rada, ze jeste neleze, to si potom nezajdes ani v klidu na zachod. Nektere deti navic nelezou vubec, ale resit to v sesti mesicich mi fakt pripada moc brzy.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
19.2.06 20:58

díky, no když on by si radši hned stoupnul no a nechtěla bych, aby třeba, řeknu to asi blbě, aby něco nepřeskočil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
19.2.06 20:59

Jéé, a proč ho chceš učit lézt? :D Tohle se ty děti naučí samy, v okamžiku, kdy jsou na to fyzicky i duševně zralé :)
Co ale udělat můžeš, to je, že mu budeš nabízet dostatek podnětů … a on se k nim bude chtít dostat …a začne se hýbat :) Sám :)

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
19.2.06 20:59

Ahoj,

proč myslíš, že by mělo už 6m mimi lézt? 8O

Karolínce je přes 8m a teprve tento týden se začala stavět na kolínka a v pátek se sama po:,–(ila. Opravdu má ještě moooooře času. :)

Navíc vše má být přirozeně, to je jak k tomu děťátko „dospěje“

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
19.2.06 21:01

V sesti mesicich neni kam spechat. Pockej jeste dva, tri tydny a potom muzes zkusit trochu pomoct.
Znam jen dve metody. Pokud mas doma overalball, dej mu ho pod hrudnicek nebo brisko a lakej ho hrackama, aby tahl telicko rucickama. Jeste jednodussi je pry vzit plenku a tou mu to telicko nadzvedavat. Ve cviceni jsme meli chlapecka, ktery zacal lezt az po devatem mesici a nikdo to neresil. Kazde dite ma sve tempo a ja bych urcite nespechala. Treba jeste nema vyvinute svalstvo na to aby tuhle zatez zvladl a jen bys mu tim pritizila…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.2.06 21:01

Miminka se lezt neuci, bud lezou sama, nebo to preskoci a zacnou rovnou chodit. Nebo se plazi a nelezou, nebo se plazi a pak lezou anebo lezou pozadu :D Anebo na to jsdou uplne jinak. Kazde dite je jine a je treba ho nechat se vyvijet vlastnim tempem - moc snahy mu spis uskodi nez pomuze.
A resit tohle v sesti mesicich? No neblazni, ma jeste furu casu!!!!! At spis nenadelas vic skody jak uzitku.
Starsi dcera se mi do osmi mesicu ani neprevracela - driv se umela postavit v postylce nez prevratit z briska na zada nebo naopak - a v deseti mesicich zacala chodit. Sice chvili lezla, ale moc tomu teda nedala… Mladsi bude mit osm a hadej co? Jeste neleze, i kdyz je sikovna, uz se umi prevracet.

Takze klid, babickam vysvetli, ze to nemaji resit a nestresuj se!

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
19.2.06 21:02

Joj, já si taky myslím, že má ještě času fůru, děti začínají lézt tak kolem 8 měsíce, některé dřív některé později. Naše torpédo se po 6 měsíci začalo plazit (styl raněný vojín), regulérně lézt po 4 zvládnul před 8 měsícem a to si myslím, že je spíš trošku napřed (dle tabulek, podle kterých se stejně šlověk řídit nesmí - 3 měsíce pozadu jsou ještě v normě). Hlavně ho do ničeho nenuť.
Mějte se a koulení zdar,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
19.2.06 21:03

Ahoj,

tvoje mimi má ještě čas na lezení:-) Můj Adámek má 9 měsíců a taky ještě nelozí a ten už by teda měl, ale vysvětlit nebo naučit ho lozit to myslím nejde. Taky se snažím dávám mu různé podněty i s nožkama mu pomáhám, ale marně. Musí na to přijít sám a tvůj malý taky. V šesti měsících bych to teda ještě neřešila.

Andrea a Adámek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
19.2.06 21:03

Ahoj,

ja jsem chodila na rehabilitaci a na podporu lezeni existuje cvik. Dite lezi na brisku, nozicka se mu pokrci kolinkem ven (takze je vlastne oprene o vnitrni stranu nohy). V tehle poloze se nozicka pridrzuje. Mimi se po nejake dobe bude snazit odrazet druhou. Tu prvni nozicku drzis nejakou chvilku, aby se mimi trochu tou druhou namahalo a po chvilce ji pustis, aby mohlo popolezt. Po nejake dobe z toho vznikne lezeni, tak jak si ho asi predstavujes - tzn. na kolinkach.

Nevim, jestli jsem ti to vysvetlila srozumitelne, nejlepsi by asi bylo to videt.

My jsem od 6 mesicu tenhle cvik cvicili a moc nam pomohl. Ema leze od 7 mesicu a moc se ji to libi. Je spokojena, ze si doleze, kam potrebuje a ja mam podle me trochu vic volnych chvilek, nez kdyz nelezla a porad vyzadovala program. Zabavi se proste vic sama.

Tak hodne uspechu

lejla

p.s. ten cvik nijak neboli! Takze pokud pri tom mimi rve, asi je neco spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
19.2.06 21:06

Naprosto souhlasím s Lesinou a vůbec nechápu,kde jsi přišla na to,že bys měla učit 6 měsíční miminko lézt???????Promiň,ale dotazy tohoto typu,mně opravdu dostávají.To i vzhledem k dnešní době,ve které je taková spousta publikací a časopisů na toto téma,které předpokládám snad také čteš.Tam je totiž napsané,že děti neučíme lézt a že opravdu mají své vlastní tempo,které když budeme narušovat,tak spíš uškodíme,než pomůžeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
19.2.06 21:11

JEste jsem zapomnela jednu vec - ten cvik na podporu lezeni jsme zacali cvicit, kdyz uz se mala zacinala plazit. Myslim, ze v dobe, kdy jen lezela, by bylo zbytecne ji neco ukazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
19.2.06 21:11

Díky, díky,

máš Lesi úplnou pravdu, ty babičky dokážou fakt člověka zviklat :( jako, že to či ono mimi to už umí tak jaktože ne on :evil: ale moc vám děvčata děkuju za podporu, fakt je, že je dobře, že je takováhle možnost diskuze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
19.2.06 21:18

ahoj,
tak ja musim souhlasit s holkama v 6.mes. je to naprosta hloupost, abys ucila dite lezt. Nase mladsi dcerka zacala az ve 12.mes?!?!? a taky o nic neprisla, proste usoudila, ze v tu chvili je na to pripravena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
19.2.06 21:21

Ahoj,

tak jsem si říkala, že mne hned tak nějaká diskuze nepřekvapí, ale stalo se…

6měs miminko, které leze, je vyjímkou, která potvrzuje pravidlo, že v tomto věku se ještě NELEZE… :roll:

My jsme chodili s Pavlíkem kolem 4měs na rehabilitaci, protože nechtěl být na bříšku a tam mne přímo UPOZORŇOVALI, že se nemá miminkům pomáhat lézt, sedět ani chodit. Narušuje to jejich přirozený pohybový vývoj a může to na nich zanechat následky, které se pak dost těžko napravují.

Pavlík začal někdy kolem 7měs pérovat na kolínkách a pak asi po dalších 14ti dnech se začal posunovat :lol: Nyní už začíná být podezřele rychlý :wink:

Zase ale zatím nesedí… v tomto ohledu momentálně začínáme.

Jen jsem tím chtěla říct, že každé miminko je individualita. Tak jako je jiný každý z nás „dospělých“.

Takže mu dej šanci a on tam ta kolínka dostane, neboj :)

Peťula + Pavlík 8,5měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky