Jak naučit dítě jist ,,suché jídlo,,?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak naucit dite jist ,,suche jidlo,,?
Ahoj holky, chtela bych radu mala ma 13mesicu
Basti hezky omacky polivky vse co je v konzistenci blata muze byt hutsa jak chce ale musi byt proste blativa. Zvladne kousky testovin jako je tarhina, pismenk nudlicky, maso krajim na drobno, zeleninu mixuju na hrubo. Udelala velky pokrok na to ze donedavna vse musela mit ridky a hladky a ted zvladne husty kde stoji lzice a tyhle kousky. Ale co ji vadi
Udelala sem kralika a brambory na stouchacku s mrkvi
Chutnalo ji to ale jen pokud sem to rozpatlala ze sem ti zalila vyvarem abyo proste bylo blativy
Jakmile to bylo taklen suchy prskala to plivala a to je se vsim co je taklen treba kousicky brambor nebo neco co by melo byt ve forme sucheho jidla snad chapete co tim myslim. Napriklad jako ty stouchany brambory s masem a zeleninou tak to proste ji vadi kdz to ma v puse uz tak pk i síe ji zveda zaludek proste ji to vadi.
Takze varim vse formou omacek a hustych pokevek vse stema kousky co zvladne. Aoe chtela bych aby sem ji treba mohla udelat zapeceny testoviny s masem nebo ty bramobry s masem nebo zapect losos z bramborwm ale ji to proste vadi a nevim jak ji to naucit vzdy zkousim vidim jak to nejde a du redit treba vyvarem.nebo tomu proste dat cas a jen sem tam nabidnout? Jinak chleba s lucinou to taky nechce otvira pusinku na to nebo i si sama da ale zjisti ze je to to,,suchy,, tak jak si stim asi neumi poradit plive to. Kousky jablek a banan taky ne banan skrabu a jabko strouham
Jinak vylezli ma poradne dva horni zuby a pet zubu ma ctvrtky venku. Neni to nic co bych hrotila kdz to nepujde hned tak urcite s vice zubama to pujde tomu verim. Jen sem chtela jestli nemate naky figl
Dekuju za zkusenosti a hezky den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Moc to resis, stolicky pravdepodobne nema a to vlhke jidlo je proste snazsi ma zpravovani. Vzdyt je mala.
Ja taky nejim suche jidlo.
K zapecenym testovinam si davam kecup nebo kysely okurek, kure s ryzi si poliju vypekem a vezmu si k tomu repny nebo zelny salat, k lososovi delam koprovy nebo bylinkovy dip.
Suche jidlo je hnusne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VitaminC kamaradka ma stejne dtarou holcicku a dava ji testoviny zapecene s masem bez niceho nebo prave brambory mrkev a losos bez omacek taky nema stolicky
A zvlada to tak me zajimalo co si otom mysli ostatni. Ale jak tam i pisu nehrotim to je mi jasny ze casem bude bastit vse. Je skvelej jedlik. Ale treba ona by chtela jist ty kousky chleba s lucinou ale proste ji to vsdi jak je to jakoze suchy a vyplivne to
Jj nema stolicky ma jen predni zuby a dvojky predni horni ma cely ty druhy se ji ted vyklubali a spodni jednicky ma ctvrtky a jednu lehce dvojku videt
Snad to rikam dobre😄
Ono ji to zajima ze veme to jablko ukousne ho prednima a vyplivne. A prave jak znam hidne mamin vo jim jedi uz poradky kusy i bez zubu ze jefi to blw metodu tak sem jestli neni naky treba figl protoze mala by to chtela jen ji to proste v ty puse vadi a neporadi si a plive
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje první dcera měla 1.zub až po 12.měsíci, takže do té doby a dlouho i po měla vše s omáčkou, nevidím v tom problém.
Podle mě do toho musí samo dozrát a hlavně nic nenutit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 maly taky prvni zub vylezi v 11mesicich. Ale dobry sem rada za to co si napsala taky sem si rikala proste ze je cas
Jen me zajimalo jak ti vidi ostatni🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leknin31 jo v klidu, ono to příjde
buď ráda, že ti tak pěkně baští ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli má první zub sotva dva měsíce, tak s nimi ještě neumí moc pracovat.
Suché jídlo se v ústech zpracovává tak, že se rozžvýká se slinami, což ona ještě úplně nemůže.
Takže za mě klid ![]()
Synovi jsem myslím ze začátku taky dávala na pidikousek chleba hodně lučiny a kousek šunky na to, aby to bylo „mokré“. Místo těstovin rizoto (ne smíchaná rýže s masem, ale pěkně vlhké, smetanové, vývarem zalévané), a malé kousíčky, ať se ty drobky stíhají v pusince vlhčit plus dát k jídlu i pití.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leknin31 nemá to nic společného s tím, kolik má zubů. Když dítě chce, dokáže to zpracovat dásněmi, má v nich neskutečnou sílu. Prostě jí zatím vadí ta konzistence. Taky to může být nepříjemné, pokud se někde tlačí zuby další. Může to trvat, může se to zlomit ze dne na den. Nabízej, ale nenuť. Sem tam jí nabídnu vařenou bramboru do ruky, těstovinu, kousek masa. Řekla bych, že v tomhle jsou žravější děti horší, mají na to chuť a to suché prostě potřebuje víc práce
. Přijde to, neboj jinak moje děti už jsou velké (3 a 5) a dodnes zalévají snad každé sousto velkým množstvím vody
či jiného napije. Jak kachny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřeš to a dávej ji to co ti sní! Jí ti krásně buď za to ráda… jen občas zkus…ono se to prostě jednou zlomí. Jak nechce a chutná ji to ředěné vývarem, tak řeď vývarem.. zase má další tekutiny z toho. Já zase musela dceři mixovat tak do 14-15m uplně na kašičku.. jinak se dávila… a pak ze dne na den víceméně a pohoda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to obráceně. Co nejde vzít do ruky to moc neboduje. Na milost bere jen ryzoto, přesnídávku a jogurt. Asi jenom kvůli kelímku, lžičce nebo víčku se kterým si pak může chvilku hrat
![]()
- Citovat
- Upravit