Jak naučit holčičku nosit culíčky a sponečky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
339
15.4.13 20:27

Jak naučit holčičku nosit culíčky a sponečky?

Ahoj holky, vím že sem toto téma nepatří, ale potřebuju poradit. Mám tříletou dceru, která nechce nosit culíčky, sponečky ani čelenku. Letos nás čeká nekolik oslav a já bych moc chtěla dceři udělat hezké vlásky. Od miminka má spoustu vlasů, ale jen jí houstly a nerostly do délky, tak jsem ji nemohla dělat na vlasech parádu od mala. Někdy si culik udělat nechá, ale během půl minuty je pryč. Máte s tím některá zkušenost? Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1165
15.4.13 20:35

Jj to znám u ostatních holčiček, myslím, že tomu časem dojde sama, uvidí to u jiných atd. Moje malá mrkne na mě a řekne „taky cuícek“ a tak děláme, protože nosím také a nevadí jí to… je to prostě ak nebo tak, od sousedů chtěla až kolem 4.roku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
15.4.13 20:37

No, naše Kami (2roky) byla to samý, pak přijela kamarádka se stejně starou holčičkou která měla krásné culíky a krásné sponečky. Chce být jako ta holčička takže si je nechá udělat a když se mi povede ji zabavit aby na ně nemyslela, zapomene a vydrží ji třeba půl odpoledne. Ale musím jí říkat, že bude parádnice jako Martínka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
15.4.13 20:37

Dle našich zkušeností nijak. Musí k tomu dospět sama. Teď jé mé dceři 6,5 roku a moc ráda se češe a nosí ozdoby. Druhé je 5 a začíná to zkoušet taky… ale tak do těch 4 let to fakt na hlavě nesnesly ani 5 minut :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
15.4.13 20:38

Co s ní zajít do obchodu, ať si sama vybere a vyzkouší…možná, že když to bude JEJÍ výběr, tak to bude akceptovat víc…ale je možné, že jí to prostě tlačí na hlavě a nesnese to…co takové ty látkové, měkké čelenky???

• Citovat
  • Upravit
686
15.4.13 20:38

Tak naše skoro tří letá culikatá princezna ma sponečky asi od roku. Ze začátku to byl boj, ale postupem času si zvykala a teď uz copánky vůbec nevnímá. Tak radim zkoušet a zkoušet dávat :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
15.4.13 20:42

@kajuska03 Taky si myslím, že ji k tomu nijak nepřesvědčešíš, prostě až bude chtít, tak si culík na hlavě nechá. Naše malá si culíčky nesundává až poslední dobou, má 4,5. Třeba začne závidět holkám ve školce, tak se taky nechá učesat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
15.4.13 20:44

Chce to holčičku, na které to uvidí a aby dospěla sama k tomu, že chce taky.
Nebo začít tím, že pořídíte sponky a gumičky pro panenku a budete ji spolu česat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
15.4.13 20:45

Moje holka má skoro 5,5 a sponky, culiky ani čelenky nechce. V obchodě, aby si vybrala vlastní ozdoby, jsme byli několikrát, vybrala si, ale bez výsledku.
Má období, kdy chce culik i 5dnů po sobě, ale pak i 3měsíce nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
15.4.13 20:45

Jé to bych taky potřebovala nějakou radu.

@kajuska03 Píšeš o mojí dceři? :) - Budou jí tři roky, vlasů moc nemá, spíše husté než dlouhé, ale na krčku už se začíná dost potit, tak jí přesvědčuju že holky nosí culíky aby neměly na krku bebí (má tam už vyrážky a to ještě nezačalo léto), že já taky nosím culík atd. A ona odsekne táta nenosí, Alžbětka taky nebude nosit :roll: a je konec debaty. :roll:

Vůbec nevím co s tím. Ostříhat jí to nechci, ale jestli to tak půjde dál tak to asi na léto půjde pryč.

@Jitka1976 Byly jsme v obchodě, koupila si sama sponečky a gumičky s Kitynou (to já bych jí v životě nekoupila, mám na tu kočku alergii), a stejně to má v hlavě pár vteřin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
15.4.13 20:49

Jsem ráda, že to není jen u nás. Kačence rostou vlasy do délky snad od roka a půl možná až kolem druhého a to mě moc mrzí. Látková čelenka nepomohla a gumičky se sponečkama dle vlastního výběru také nepomohlo. Budeme zkoušet a čekat, ale moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
15.4.13 20:49
@danali píše:
Jé to bych taky potřebovala nějakou radu.

@kajuska03 Píšeš o mojí dceři? :) - Budou jí tři roky, vlasů moc nemá, spíše husté než dlouhé, ale na krčku už se začíná dost potit, tak jí přesvědčuju že holky nosí culíky aby neměly na krku bebí (má tam už vyrážky a to ještě nezačalo léto), že já taky nosím culík atd. A ona odsekne táta nenosí, Alžbětka taky nebude nosit :roll: a je konec debaty. :roll:

Vůbec nevím co s tím. Ostříhat jí to nechci, ale jestli to tak půjde dál tak to asi na léto půjde pryč.

@Jitka1976 Byly jsme v obchodě, koupila si sama sponečky a gumičky s Kitynou (to já bych jí v životě nekoupila, mám na tu kočku alergii), a stejně to má v hlavě pár vteřin.

Je fakt, že i moje dcera začala nosit sponky a gumičky až ve školce…v 5 letech!!! Až podle ostatních holčiček… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13073
15.4.13 20:51

Uáááá o tohle se pokoušela moje máti. Výsledek je ten, že to už dokonce života nesnesu mít na hlavě :pocitac:

Ten střílecí smajlík je na moje vzpomínky z dětství, ne na zakladatelku, aby bylo jasno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
15.4.13 20:53

To by mě taky zajímalo, naše 3 letá je pořád jak vrabčák, vlasy jí lezou do jídla a když jí dám cokoli do vlasů, tak zuří a hned sundává. Přitom v obchodě vždycky kouká na sponečky a gumičky. Když nějakou koupíme, slíbí, že ji bude nosit, je z ní nadšená, ale prd, nosit to nechce :roll: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
15.4.13 20:53

@Jitka1976 Já právě tajně doufám že jí ovlivní ta školka - teď sice taky chodí do soukromé, ale tam je sama holčička a 5 kluků, takže tam ten vzor nemá. Tak snad až nastoupí do klasické školky, tak snad to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková