Jak naučit jíst lžičkou

484
7.10.10 12:48

Jak naučit jíst lžičkou

Od včerejška jsme začali s příkrmy(je nám 5,5 měsíce), ale malá vůbec nechce na lžičku otvírat pusinku. Skoro se se mnou pere. Když ji nějak oblafnu a zeleninu do ní dostanu, tak ji spapá. Nechci v ní vypěstovat nějakej odpor k jídlu, tak prosím o nějakej fígl a radu.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
7.10.10 13:03

nespěchat a zkoušet zkoušet zkoušet :lol: jde to pomalu a taky se to musí naučit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.10.10 13:09

Otvírat taky :lol: Mimina všechno opakujou :wink:
A když tak pomalu zkoušet, jestli jí to chutná, tak napatlat trochu na ret, ono ji to bude nutit olíznout a když zjistí, co to na ni zkoušíš, že to je jako jídlo, tak začne otvírat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
7.10.10 13:15

Je to pro ni zcela nova zkusenost, na kterou si musi zvyknout :wink: . Kdyz Ti ze zcatku spapa treba jen dve nebo tri lzicky uz to je uspech, ktery vypilujete k dokonalosti. Dej ji cas a obrn se trpelivosti, urcite se tomu za par dnu zasmejete :palec: , az Ti spapa celou misticku na posezeni. Urcite to spolu zvladnete :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
7.10.10 15:55

Je malá, jste na začátku příkrmů. Dej jí čas.

• Citovat
  • Upravit
mom.kri
7.10.10 21:43

ahoj,chce to čas, musí přijít na to co ji to dáváš do pusy a naučit se jídlo polykat, já taky začínám s příkrmy, malá - půlroční - pusinku na lžičku otvírá a papá, ale jídlo je všude, je strašně živá, neposedná, vrtí se otáčí hlavičku, máchá rukama, máte někdo radu?

• Citovat
  • Upravit
22.5.13 11:55

Prosím o radu - malou se pokoším už skoro dva měsíce přikrmovat zaleninou. A pořád žádný úspěch. Prvních čtrnáct dní nesnědla nic, další dva týdny po lžičce, dvou, teď je to mezi 20 - 40 g. A pořád neumí otevřít pusu, vzít jídlo ze lžičky nebo polknout. Je jí 6 M a je plně kojená.
Vím, že žádný maturant si na sváču matku s prsem nevodí - ale už jsem zoufalá. Jak ji naučit jíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
22.5.13 11:59

Mě jídlo malá ze lžičky „sála“, dávala jsem víc tekutější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
22.5.13 12:01

Osobně bych se obrnila trpělivostí a snažila se po malých dávkách pokračovat do zblbnutí - teď mě to čeká. První syn se naučil jíst během týdne, jedno z dvojčat mi taky po týdnu sní celou skleničku a druhé už ukecávám dva týdny a po dvou lžičkách konec diskuze. Zkusila jsem změnit mrkev za brokolici a výsledek ještě horší. Zkoušelas změnit to jídlo?

• Citovat
  • Upravit
14079
22.5.13 12:05

Je potřeba tu lžičku strčit dál do pusinky. Když dostanou jídlo dopředu na jazýček, snaží se ho sát - tudíž si ho nechtěně vystrkují z pusy ven. -když dostanou jídlo dozadu, je to lepší. Trvá nějaký čas, než se naučí otevírat pusinku hodně a správně jíst ze lžičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
22.5.13 12:06

Já jsem otevírala pusu s malou :D dělala jsem blbosti a jak se usmála, šupl lžičku do pusy…brzy pochopila, jak se to paapání do pusy dostane :D když nechtěla otevírat, tak jsem jí po třoškách to do té pusy dostala…my měli spíše problém, že nechtěla jíst doma vařené…skoro dva měsíce jsem s tím zápasila a teď jsme přešli na skleničky, prostě jsme to vzdali :D

• Citovat
  • Upravit
22.5.13 12:20

Zkusila jsem mrkev, brmbor, brokolici, bílou ředkev, porek, jablečnou přesnídávku - od kousků ke kaši, různé konzistence, různé kombinace. Na špičku jazyka vystrkuje, dozadu do pusy ji nadavuje…
piškot rozžužlat a polknout umí.
už nevím jaký trik použít, protože začíná být chudokrevná a musí začít jíst maso - tak musím přijít na to, jak ho do ní dostat.
Vařím doma, teplé to má.
Jsem nakoupila různé druhy zeleniny - i batáty - i když nevím co to je a zkouším. Jen zjišťuju co dělám špatně a jaký jiný figl použít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
22.5.13 12:26

@neschopná mamka tak to jsi toho vyzkoušela víc než já, takže jsi zkušenější a nemám ti co poradit :mavam: hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
14079
22.5.13 13:06
@neschopná mamka píše:
Na špičku jazyka vystrkuje, dozadu do pusy ji nadavuje…
piškot rozžužlat a polknout umí.

Já to dělám tak, že lžičku přiložím k dolnímu rtu, malinko přitlačím, aby otevřela pusinku, lžičku dám dovnitř a trochu stlačím jazyk dolů a lžičku vytáhnu - otře se o horní patro a jídlo tam zůstane.
Kdybych to dala až dozadu, tak se bude dávit.
Hodně si oblíbila brambory se špenátem, je to malinko nasládlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
22.5.13 15:05
@Milli píše:
Já to dělám tak, že lžičku přiložím k dolnímu rtu, malinko přitlačím, aby otevřela pusinku, lžičku dám dovnitř a trochu stlačím jazyk dolů a lžičku vytáhnu - otře se o horní patro a jídlo tam zůstane.
Kdybych to dala až dozadu, tak se bude dávit.
Hodně si oblíbila brambory se špenátem, je to malinko nasládlé.

Tak přesně tahle technika u nás zabrala taky. :palec: A nechtěl vůbec jíst domácí, tak jsme první měsíc a půl kupovali skleničky. Mrkev a pak brambory s mrkví. Potom jsem mu začala míchat půl skleničky s domácím a dneska baští všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí