Jak naučit jíst lžičkou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak naučit jíst lžičkou
Od včerejška jsme začali s příkrmy(je nám 5,5 měsíce), ale malá vůbec nechce na lžičku otvírat pusinku. Skoro se se mnou pere. Když ji nějak oblafnu a zeleninu do ní dostanu, tak ji spapá. Nechci v ní vypěstovat nějakej odpor k jídlu, tak prosím o nějakej fígl a radu.
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
nespěchat a zkoušet zkoušet zkoušet
jde to pomalu a taky se to musí naučit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otvírat taky
Mimina všechno opakujou ![]()
A když tak pomalu zkoušet, jestli jí to chutná, tak napatlat trochu na ret, ono ji to bude nutit olíznout a když zjistí, co to na ni zkoušíš, že to je jako jídlo, tak začne otvírat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to pro ni zcela nova zkusenost, na kterou si musi zvyknout
. Kdyz Ti ze zcatku spapa treba jen dve nebo tri lzicky uz to je uspech, ktery vypilujete k dokonalosti. Dej ji cas a obrn se trpelivosti, urcite se tomu za par dnu zasmejete
, az Ti spapa celou misticku na posezeni. Urcite to spolu zvladnete
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,chce to čas, musí přijít na to co ji to dáváš do pusy a naučit se jídlo polykat, já taky začínám s příkrmy, malá - půlroční - pusinku na lžičku otvírá a papá, ale jídlo je všude, je strašně živá, neposedná, vrtí se otáčí hlavičku, máchá rukama, máte někdo radu?
- Citovat
- Upravit
Prosím o radu - malou se pokoším už skoro dva měsíce přikrmovat zaleninou. A pořád žádný úspěch. Prvních čtrnáct dní nesnědla nic, další dva týdny po lžičce, dvou, teď je to mezi 20 - 40 g. A pořád neumí otevřít pusu, vzít jídlo ze lžičky nebo polknout. Je jí 6 M a je plně kojená.
Vím, že žádný maturant si na sváču matku s prsem nevodí - ale už jsem zoufalá. Jak ji naučit jíst?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobně bych se obrnila trpělivostí a snažila se po malých dávkách pokračovat do zblbnutí - teď mě to čeká. První syn se naučil jíst během týdne, jedno z dvojčat mi taky po týdnu sní celou skleničku a druhé už ukecávám dva týdny a po dvou lžičkách konec diskuze. Zkusila jsem změnit mrkev za brokolici a výsledek ještě horší. Zkoušelas změnit to jídlo?
- Citovat
- Upravit
Je potřeba tu lžičku strčit dál do pusinky. Když dostanou jídlo dopředu na jazýček, snaží se ho sát - tudíž si ho nechtěně vystrkují z pusy ven. -když dostanou jídlo dozadu, je to lepší. Trvá nějaký čas, než se naučí otevírat pusinku hodně a správně jíst ze lžičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem otevírala pusu s malou
dělala jsem blbosti a jak se usmála, šupl lžičku do pusy…brzy pochopila, jak se to paapání do pusy dostane
když nechtěla otevírat, tak jsem jí po třoškách to do té pusy dostala…my měli spíše problém, že nechtěla jíst doma vařené…skoro dva měsíce jsem s tím zápasila a teď jsme přešli na skleničky, prostě jsme to vzdali ![]()
- Citovat
- Upravit
Zkusila jsem mrkev, brmbor, brokolici, bílou ředkev, porek, jablečnou přesnídávku - od kousků ke kaši, různé konzistence, různé kombinace. Na špičku jazyka vystrkuje, dozadu do pusy ji nadavuje…
piškot rozžužlat a polknout umí.
už nevím jaký trik použít, protože začíná být chudokrevná a musí začít jíst maso - tak musím přijít na to, jak ho do ní dostat.
Vařím doma, teplé to má.
Jsem nakoupila různé druhy zeleniny - i batáty - i když nevím co to je a zkouším. Jen zjišťuju co dělám špatně a jaký jiný figl použít…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neschopná mamka tak to jsi toho vyzkoušela víc než já, takže jsi zkušenější a nemám ti co poradit
hodně štěstí
- Citovat
- Upravit
@neschopná mamka píše:
Na špičku jazyka vystrkuje, dozadu do pusy ji nadavuje…
piškot rozžužlat a polknout umí.
Já to dělám tak, že lžičku přiložím k dolnímu rtu, malinko přitlačím, aby otevřela pusinku, lžičku dám dovnitř a trochu stlačím jazyk dolů a lžičku vytáhnu - otře se o horní patro a jídlo tam zůstane.
Kdybych to dala až dozadu, tak se bude dávit.
Hodně si oblíbila brambory se špenátem, je to malinko nasládlé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Milli píše:
Já to dělám tak, že lžičku přiložím k dolnímu rtu, malinko přitlačím, aby otevřela pusinku, lžičku dám dovnitř a trochu stlačím jazyk dolů a lžičku vytáhnu - otře se o horní patro a jídlo tam zůstane.
Kdybych to dala až dozadu, tak se bude dávit.
Hodně si oblíbila brambory se špenátem, je to malinko nasládlé.
Tak přesně tahle technika u nás zabrala taky.
A nechtěl vůbec jíst domácí, tak jsme první měsíc a půl kupovali skleničky. Mrkev a pak brambory s mrkví. Potom jsem mu začala míchat půl skleničky s domácím a dneska baští všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit