Jakym druhem masa jste zacinali?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23033
4.10.10 11:52

Jakym druhem masa jste zacinali?

Jakym druhem masa jste zacinali a jakou gramazi? V kterem mesici?a davate nekdo na prikrm mrazenou zeleninu? kdyz je bio a vice druhova, tak snad nevadi? nebo jo? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
4.10.10 12:04

ahoj, tak já preferuju kuřecí a to jsme dávali od šestýho měsíce, hovězí se musí dlouho vařit a krůtí nemůžu nikde sehnat, jen mražený a křehčený ale přijde mi to samý jako kuřecí. Jinak na příkrmech jsme od 4měsíce (nebyl kojen). Mraženou zeleninu dávám, ale nejdřív ji uvařím, s gramáží ti neporadim, protože ji dávám od oka a vařim na víc dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
4.10.10 12:19

Začínala jsem kuřecím, ale jedině bio. V „normálním“ kuřetí je nejspíš spousta hormonů a antibiotik :-( .
S gramáží neporadím, dávám od oka. Prostě takovej nějakej kousek masa, no :lol: . Začala bych asi s minikousíčkem a pak přidávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.10.10 12:21

Jela jsem cca od 6. měsíce ve skleničkách, teď teda začínám pomaličku domácí vařenou (tedy mraženou) zeleninu - brambůrky, mrkev, hrášek … Synek ochutnal už i nastrouhané a rozmixované syrové jablíčko s piškotama. Ale ty ses ptala i na maso - takže pokud si vybavuju, začínala jsem na kuřecím (Hami). Doma se ho vařit ještě netroufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
4.10.10 12:24

Začínali jsme domácím králíkem, na tom byli prakticky do roka. Pouze občas jsme proložili kupovanou skleničkou, kde bylo i krůtí-kuřecí-telecí. Králíka jsem si koupila tady ve vesnici, manžel mi ho vykostil a namrazil malé kousky, vyndala jsem vždy jen kousek na polívku, přidala zeleninu - kupovala jsem čerstvou bio nebo mraženou bio směs, postupně rozšiřovala druhy. Poprvé s masem měli cca v 7 měsících.

• Citovat
  • Upravit
2081
4.10.10 12:41

Králičím, zhruba v 7. měsíci, když jsme se dopracovali k masu přes zeleninu (brokolice, květák, dýně) a brambor. Každou zeleninu jsme zaváděli minimálně 5 dní, takže to trvalo dýl. Pak - zhruba kolem 10. měsíce jsme dali krůtí. Po prvním roce vepřovou panenku. Hovězí a telecí nemůže, kvůli alergii na BKM.

Jo a začali jsme zhruba polévkovou lžící masa, uvařila jsem ho, udělala z něj robotu kaši a dala zmrazit do mrazáku do těch tvořítek na led, později jsem to vykydla do plastové nádoby a postupně odebírala, krásně to šlo, drolilo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
4.10.10 15:20

Začínali jsme v šesti měsících cca 1 polévkovou lžící bio kuřecího masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
4.10.10 15:25

diky dam to do tvoritka na led, s cim jste to pomixovali ? se zeleninou nebo jen s vodou ja mam desne velky tvoritko na led:D na jednu lzici masa, vyjde tak jedna kosticka:) takze nejlepsi koupit kureci prsni rizek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
4.10.10 22:06

My domácím králičím cca v 8-mi měsících (2 měsíce od začátku příkrmů). Kuřecí pouze bio, ne to běžné, protože v něm je opravdu hodně antibiotik a hormonů. Mixoval jsem stamostatně bez vody a taky dávala do tvořítek na led - taková ta standardní velikost. Zpočátku jsem dávala 1 kostičku, pak 2.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.10.10 15:56

Maso zhruba za 3-4 týdny po zavedení příkrmů, domácí králík, v podstatě je na něm dodnes, výjimečně normál kupované kuře a asi 3× měl telecí, taky normál nebio. Ale na 90% jede na králících od našich. Začínala jsem 20 g vařeného, teďka má cca 35g. Uvařím v papináči a rozsekám na jemno v robotovi s částí toho vývaru a pak ještě projedu tyčákem, je z toho taková hóódně hustá kaše a tu dávám do maxi-tvořítek, přesně 35 gramů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
5.10.10 16:11

to se mate:D ja nemam jak se dostat k domacimu kralikovi, leda ze ho koupim v masne nebo bio v nejakym supermarketu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí