Zavádění kaší před spaním

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
400
1.10.10 09:14

Zavádění kaší před spaním

Malé je půl roku a před týdnem jsme začali zavádět před poledním kojením zeleninové příkrmy. Problém nastal v noci. Dřív spala bez problémů celou noc, aniž bych ji musela nakojit, ale posledních pár dní se budí hlady minimálně dvakrát na kojení. Jí teď v noci prakticky ve stejných intervalech jako přes den, tedy cca po 3-4 hodinách. Ráda bych jí začala před spaním dávat kaši, ale nejsem si jistá, jestli už můžu. Všude čtu, že to má jít v pořadí zelenina-ovoce-kaše, tak nevím. Předem moc díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
1.10.10 09:18

Ahoj,myslim,ze kasi muzes klidne dat,ja ji zacala davat uz v 5 mesici,protoze jsem si myslela,ze prcek bude lepe spat,ale nestalo se :) No a v pul roce jsem normalne zacala se zeleninkou k obedu.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
1.10.10 09:28

U nás neměla kaše na spaní vliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
1.10.10 09:30

Ahoj, já jsem začala dávat kaši před spaním, taky z důvodu lepšího spaní v noci (se zeleninou jsem ještě nezačala, Matýsek má teprve 5 měsíců). Ale zatím to vůbec nepomohlo, budí se stejně často jako před tím. Ne u všech miminek to pomáhá, některé se budí třeba jen ze zvyku, nebo že jim chybí kontakt s maminkou. Určitě to můžeš zkusit a uvidíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
1.10.10 09:30

U nás tedy taky žádný vliv na lepší spánek neměla, navíc dcera kaši vůbec nechtěla. Má téměř 2 r. a stejně se budí cca 2-3× na mlíko pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
1.10.10 09:32
Mysina píše:
Malé je půl roku a před týdnem jsme začali zavádět před poledním kojením zeleninové příkrmy. Problém nastal v noci. Dřív spala bez problémů celou noc, aniž bych ji musela nakojit, ale posledních pár dní se budí hlady minimálně dvakrát na kojení. Jí teď v noci prakticky ve stejných intervalech jako přes den, tedy cca po 3-4 hodinách. Ráda bych jí začala před spaním dávat kaši, ale nejsem si jistá, jestli už můžu. Všude čtu, že to má jít v pořadí zelenina-ovoce-kaše, tak nevím. Předem moc díky za radu.

ahoj.já začale taky s kaší okolo 5-6 m,páč se mladej začal budit i 4× za noc,tak jsme najeli na kaše a spí skoro celou noc,až nad ránem se probouzí.Kolikrát se ale v noci probudí a chce napít tak dostane čaj a je hned tuhej.Stačí mu párkrát potáhnout a je klid.
Takže kaši určitě doporučuji.Jinak u nás se začalo s příkrmem trošku z opačnýho konce.první lžička hruštička :oops: ale ted jí uplně vše a nemam s nim žádnej problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.10.10 11:07

ahoj,já jsem tedy od 6.ti měsíců začala dávat Bebu na Dobrou noc,švagrové malej po kaši kynul :mrgreen: ale myslím,že na spaní to vliv nemá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
1.10.10 11:23

Dala jsem až v 8mi m. Na spaní v noci to nemělo vliv, ale mě to dodalo jistotu, že to není hlad a podařilo se mi později zdredukovat to na 1 kojení. Sám by se ale nevzdal.

• Citovat
  • Upravit
4989
1.10.10 11:43

mala se take budila po 3h. Kase nezabira,rika se ze kase je „hladova“,akorat po ni muze bolet brisko. Caste buzeni vyresi snad jedine cas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
1.10.10 11:47
lucie.t píše:
mala se take budila po 3h. Kase nezabira,rika se ze kase je „hladova“,akorat po ni muze bolet brisko. Caste buzeni vyresi snad jedine cas :mrgreen:

to jo, ale tak ve 4 letech. :mrgreen: časté buzení vyřeší jedině neoblomná matka. :mrgreen: :-P

• Citovat
  • Upravit
4989
1.10.10 12:33
neczuz píše:
lucie.t píše:
mala se take budila po 3h. Kase nezabira,rika se ze kase je „hladova“,akorat po ni muze bolet brisko. Caste buzeni vyresi snad jedine cas :mrgreen:
to jo, ale tak ve 4 letech. :mrgreen: časté buzení vyřeší jedině neoblomná matka. :mrgreen: :-P

to jo, ale to je hodne tezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
1.10.10 13:08

Já jsem začala dávat kaši asi v 11m, protože kojit 3× za noc jsem už nechtěla. Stejně se vzbudil v naučenou dobu, ale já neoblomná matka jsem ho nechala řvát. První noc asi 45min., druhou asi 5 a třetí noc si jen vrznul a spal dál. Vždycky se budil jen v době prvního nočního kojení a do rána byl klid. Teď nás zase budí zuby :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
1.10.10 13:17

Já jsem začala kaši dávat ještě než jsme začali se zeleninou,jelikož se v noci budil…nevím jestli to bylo tím,ale přestal se budit…nevím,ale říká se že půl roční dítě by mělo vydržet spat celou noc bez buzení,mělo by vystačit se zásobou jídla z večera 8-) ,jestli takhle často kojíš tak si nemyslím že jde vyloženě o hlad,ale o to že je zvyklé a líbí se mu to… :wink: A že tady někdo psal,že kaše je hladová,tak to si myslím že je pěkná blbost,přece se prodávají aby dítě více zasytily,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
1.10.10 14:58
kecačka píše:
Já jsem začala kaši dávat ještě než jsme začali se zeleninou,jelikož se v noci budil…nevím jestli to bylo tím,ale přestal se budit…nevím,ale říká se že půl roční dítě by mělo vydržet spat celou noc bez buzení,mělo by vystačit se zásobou jídla z večera 8-) ,jestli takhle často kojíš tak si nemyslím že jde vyloženě o hlad,ale o to že je zvyklé a líbí se mu to… :wink: A že tady někdo psal,že kaše je hladová,tak to si myslím že je pěkná blbost,přece se prodávají aby dítě více zasytily,ne?

O ty kasi,to mi rek doktor. A urcite,kdyz se budi casto v noci,nemusi to byt z hladu.Pravdepodobneji jen zvyk. Mala mi to taky delala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
1.10.10 22:08
lucie.t píše:
kecačka píše:
O ty kasi,to mi rek doktor. A urcite,kdyz se budi casto v noci,nemusi to byt z hladu.Pravdepodobneji jen zvyk. Mala mi to taky delala.

tak doktor je nějaký divný,ne?A o tom buzení v noci-je to zvyk,nic jiného. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí