Jak naučit lézt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lo
6285
17.10.13 19:14

@Cayse Ty jo 8o To si neumím ani pořádně představit, jak u toho vypadá. Ale doporučuju ti, zkus se poradit s někým odborným. Třeba u nás ve městě jsou hodiny cvičení jednou za 14 dní s dětskou fyzioterapeutkou. Zrovna dnes jsme tam byli, jelikož můj malej, bude mít za 6 dní 8 měsíců, se už víc jak měsíc a půl pohupuje na kolínkách, jde na 4, ale to je vše, jakoby uvízl na mrtvém bodě. Hned jak na něj koukla, bylo ji jasný proč..na 4 se zvedá na obě nohy současně, nenakračuje si tou jednou, takže sice se houpe, houpe a houpe, ale jak nemá nakročeno, nepohne se dál..Tak mi jen řekla, že mám mu občas dával nožičku dopředu, aby si ten pohyb zafixoval. Jinak žádný cvičení. Musí jen pochopit. Svaly má prý na lezení připravené.. Já se raději šla informovat, i když´je to o. k. a cvičit nemusíme. Ale třeba moje sestřenice chodila se synem na rehabilitace, protože to potřeba byla. Já bych se někde poptala, za to nic nedáš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
17.10.13 19:21

@Lo jo to mi synáček taky dělal, pořád se jen pohupoval, asi dva měsíce.. Nakonec se ale pohnul, sice oběma nožičkama zároveň, ale po čase pochopil, že má střídat nožky.

• Citovat
  • Upravit
8818
17.10.13 19:22

@Lo určitě - líná huba - holé neštěstí :palec: tak ať se syn brzo rozleze :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
17.10.13 19:22

@Lizzi Tak jsme na tom úplně stejně, no už měsíc a půl to samé, tak snad se brzy dočkáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
17.10.13 19:24

@Cayse Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
17.10.13 19:31
@Cayse píše:
Oživuji téma
Zdravím ženy,
je to trochu neobvyklé, ale mám tuto situaci. Moje dcera (7 měsíců)neleze, ani se neplazí. Já bych to normálně vůbec neřešila - má dost času. Problém je v tom, že ona se přemisťuje poněkud neobvykle. V pozici na zádech udělá „most“ s hlavou v šíleném záklonu (na té hlavě jakoby stojí) zadek, záda plně ve vzduchu. Odráží se nohama a vlastně jede po hlavě. Vypadá to dost děsivě a mám trochu obavu, aby si neublížila. Nezabráním tomu aby neležela na zádech…Je tu někdo, kdo se s tím setkal? Moc děkuji :kytka:

Jej ja jsem si představila film Vymítače ďábla (omlouvám se :oops: ) Jinak bych určitě doporučila zajít za dětskou (bere vaše bez objednání?) a pak na rehabku. Malá sice nedělala takové krkolomné cviky, ale zase nedělala nic, začala jsem to řešit v jejich osmi měsících, dr nás poslala na vojtovku, tam nás vzali až měla dcerka skoro devět měsíců, cvičily jsme asi 10 dní a hned se rozlezla a teď má deset měsíců a teprv se začíná houpat na kolínkách. Trochu si v tomhle dává na čas. Jen jsem ale chtěla povzbudit že vojtovka fakt může zabírat. Vaše malá se zřejmě chce pohybovat, jen potřebuje ukázat jak na to ;) Držím palečky!

• Citovat
  • Upravit
26890
17.10.13 19:31

@Cayse Tohle delal syn uz ve 2 mesicich. Cvicime kvuli tomu vojtovku. Objednej se na rehabilitaci. U nas ani nechteli zadanku od pediatra, zkus se poptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
17.10.13 19:32

Chtěla jsem napsat že po 10 dnech cvičení se rozplazila, ne rozlezla ;)

• Citovat
  • Upravit
8818
17.10.13 19:34

@posibilities no ono to vypadá morbidně :D díky, ta Vojtovka není takový horor - zvlášť, když už je dcera větší. Ona to takhle provozuje…sakra…ani si nevzpomenu - asi cca měsíc. A až dneska, když to viděla kamarádka, tak se toho zděsila a přiměla mě k tom to začít nějak řešit. Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8818
17.10.13 19:35

@Majdula83 a pomohlo vám to? díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
17.10.13 19:49

Jojo, uz to nedela. On byl malinkatej, takze to slo docela rychle. Zada prohnute ma trochu porad a spatne zapojuje brisni svaly. Ale dost se to zlepsilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.10.13 20:01

@Lo Taky chodíme na „cvičení miminek“, jen zatím v liché čtvrtky. :mavam:
Myslím, že by nebylo od věci, aby každé maminko viděla preventivně fyzioterapeutka/rehabilitační okolo cca 3 měsíce, kdy se dá spousta věcí podchytit. Přijde mi, že pediatři zachytí spíš jen opravdové „patologie“ a ohledně podpory motoriky moc neporadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
17.10.13 20:02

@Cayse Ono to není takový horor, přesně jak píšeš, dcera si u toho pak později ze mě dělala i srandu, že např. kousala zubama do podložky apod :D ale zas člověk musí vynaložit sílu, já na ní chudince kolikrát skoro ležela (jsem malá a drobná) abych ji udržela. Ale určitě to pomáhá ;)

Příspěvek upraven 17.10.13 v 20:06

• Citovat
  • Upravit
Lo
6285
17.10.13 20:03

@Svistice Ano, koukla jsem, odkud jsi, tak chodíme na to samé místo :D Třeba se tam někdy potkáme :) Kolik je miminku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
17.10.13 20:05

@posibilities Můj syn lezl až v 11 měsících a to jsme nic necvičili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie