Jak naučit manžela hospodárnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14110
31.8.15 08:20

@Kikuška90 mě to s tím autem taky napadlo, ale pak mi zase docvaklo, že třeba manažeři v praze se hodne pohybují po centru, každou chvilku jinde a pak honem zase někam, parkovat se nedá v podstatě nikde, to je s autem k uzoufání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35967
31.8.15 08:21

A na co setris ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
31.8.15 08:22

Chlapa nezměníš! Ani ty, ani kdokoliv na e-miminu, ani jeho rodiče, ani pes, ani nikdo jiný! Chlap se může změnit pouze a jedině sám od sebe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
31.8.15 08:29

Co si s ním zkusit promluvit o důchodu? O tom, že se třeba každý měsíc pošle nejdřív částka na spoření a pak se může utratit ten (rozumný) zbytek? Rezerva se taky hodí, může onemocnět, přijít o práci. Jinak boty a obědy celkem chápu, nevím, co má manžel za práci, ale ne všude lze chodit v oblečení ze sekáče a jíst každý den rohlík s točeňákem, je potřeba chodit na obědy/kafe s kolegy, klienty. Ale taky souhlas, že není dobrý „prožrat“ celý výdělek, pokud je slušný. Když ty něco chceš, tak to koupíte? Nebo jsi prostě šetřivější?
U nás jsem šetřivější já, nákupy řešíme tak, že je prostě dělám většinou já. Taky mám na to teď víc času, když jsem doma. Občas jde manžel a to máme hned luxusnější maso atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
31.8.15 08:32

Ono je to těžké, ze začátku jsem počítal a šetřil, potom jsem zjistil že je pro mě snadnější víc vydělávat a nepočítat.
A když už prostě člověk ví že vydělává přes 100 000kč tak proč by si nedopřál co chce. Jako opravovat boty a nakupovat v sekáči, to si snad děláš srandu. Žena je v domácnosti a posílám jí na účet tolik co vydělala v práci, ona toho taky moc neutratí (většinou platí mojí kreditkou)a tak je to v podstatě takové spoření.

A autobusem jsem jel naposledy když mi silničáři zavalili garář 1,5m sněhu který do rána zmrznul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35967
31.8.15 08:37

Můj muž teda MHD jezdí, ale co si koupi a kolik utratí za obědy fakt neresim :nevim: něco je utrácení, ale nechapu proc ty děláš socku a on granta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
31.8.15 08:39
@Krrysa píše:
@Kikuška90 mě to s tím autem taky napadlo, ale pak mi zase docvaklo, že třeba manažeři v praze se hodne pohybují po centru, každou chvilku jinde a pak honem zase někam, parkovat se nedá v podstatě nikde, to je s autem k uzoufání…

kup mu kolo a elastáky…a sváču mu bal sebou do pytlíku, kafe do termosky… a penízky se jen pohrnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
31.8.15 08:47

@PAN66 jo no, já jela taxikem párkrát v životě. Chápu že někdy je to lepší. Ale bylo napsané že jezdí vždycky taxíkem, a to mi přijde přehnané. I to nakupování bez rozmyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
31.8.15 08:48
@jakanas píše:
kup mu kolo a elastáky…a sváču mu bal sebou do pytlíku, kafe do termosky… a penízky se jen pohrnou

No nevím. Můj manžel má největší útraty zrovna za kolo a jiný sportovní vybavení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
31.8.15 08:51

Ahoj, tak prvně bych ti chtěla říct, že máš pravdu v tom, že je lepší šetřit si určitou část, protože jeden nikdy neví..Třeba si za čas budete chtít pořídit lepší bydlení, nebo já nevím co a našetřená hotovost se vždy hodí, určitě tisíckrát lepší než úvěr. Zkus mu nabídnout, že by třeba určitou část poslal na společný účet, kde by jste společně spořili :kytka: Na druhou stranu, ale bych na něj nebyla moc hr..Nevím ale já bych při 100tisících za měsíc taky nechodila po sekáčích a už vůbec bych nenosila boty do rozpadnutí. Já si kupuji boty sice u „větkongu“ nebo v Deichu., sice ano špatná kvalita, ale jakmile mají buď větší vadu, žraloka, nebo i horší opotřebení, tak buď rovnou vyhazuji, nebo dávám stranou na zahradu. A tak jsem to dělala i dříve u značkových a kvalitnějších, po několika zkušenostech s opravnami a rozbitými botami..Stejně ta bota pak už moc nevydrží a než si dělat ostudu s rozbitou botou, to si raději koupím nové a 2000 není až tolik a pochybuji, že by toto dělal každý měsíc..A kvalitní oblečení chápu také, nejspíše to jeho plat a pozice vyžaduje..Co je přes čáru je ten taxík, tak bych mu řekla ať jezdí vlastním autem, to jsou zbytečně vyhozené peníze..A nevím tedy, jak pochodíš s latíčkem, já bych se nenechala, vydělává dost, nejspíše je to úměrné náročnosti práce a aby si nemohl dát nějaký oblíbený nápoj, nebo nemít rituál v podobě kavárny a latíčka, no nevím, pak bych si říkala, na co se tak dřu, když z toho nic nemám. Takže závěrem, šetřit ano, ale i šetřit se musí s rozumem, a ne vše seškrtat a mít pocit, že si těch peněz moc neužiji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
31.8.15 08:51

Holky, ale pokud měsíčně utratí skoro stovku, tak je to teda fakt na pováženou. Přijde mi zvláštní, že to spoustě lidí přijde OK :think: Takže zakladatelku chápu. Finanční negramotnost je něco strašnýho a obzvlášť u člověka, který vydělává tolik :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
31.8.15 08:53

@Amys Na takovouhle úvahu bychom potřebovali nejprve znát kolik celkem dělají nutné výdaje ( jak zakladatelka psala - nájem, poplatky, jídlo, benzín, kino, telefon, pojistky atp. )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
31.8.15 08:56

Takze vy nehospodarite dohromady, ale kazdy zvlast. No nevim, co ho chces ucit, kdyz jste si to nastavili, ze poplatite jednotlive polozky a pak si kazdy muze delat co chce. Chapu dobre, ze nemate ani sve bydleni a ani uspory? Uprimne nedivim se ti, ze ti to vadi, vadilo by mi to taky. S takovymhle platem je snad normalni sporit na horsi casy nebo na bydleni, ne? A jak ho to naucit? No asi jedine hospodarit z jednoho uctu a vzit to zkratka do svych rukou. Rozumne si promluvit, kde je mozne, aby manzel slevil ze svych pozadavku.

• Citovat
  • Upravit
20777
31.8.15 09:00
@Kikuška90 píše:
@Amys Na takovouhle úvahu bychom potřebovali nejprve znát kolik celkem dělají nutné výdaje ( jak zakladatelka psala - nájem, poplatky, jídlo, benzín, kino, telefon, pojistky atp. )…

Však i tyhle výdaje se dají korigovat. Ono je hezký vydělávat hodně, ale pokud člověku na kontě po měsící téměř nic nezbyde, tak je to fakt na pováženou a někde je chyba. Spousta z vás se tu pozastavuje nad latíčkem a tak. Ale já si myslím, že zakladatelka to prostě myslela tak, že to utratí v takových těch nenápadných minivýdajích (to známe všichni, stačí mi jet s dětma k doktoru do vedlejšího města a už to lítá :lol: ), nešlo přímo o latíčka a nákup v miniprodejnách, ale prostě o to, že peníze rozfrcá za kraviny. Jenže je to dospělý chlap, takže pokud s ním není rozumná řeč, asi má zakladatelka smůlu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
31.8.15 09:00

@Amys V té 100 jsou ale téměř všechny jejich výdaje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie