Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den,mam skoro 15 mesicni miminko a jeste stale pije z flasky ucim ho aby si to alespon drzel sam ale bez vysledne pokazde kdyz mu dam na flasku rucicky po chvilce pusti.Zkousela jsem ma davat pit napr:z jupiku jak tam je ten cucacek ale nechtel to.Nevim jak ho naucit poradite mi ?? Dekuji
ahoj, malá si hrneček sama sice drží (avent), ale nechápe, že si ho má naklonit, tak to zvládá jedině vleže, pije hrozně pomalu a nic nevypije. Tento týden jsme ji naučili pít z normální sklenice (samozřejmě ji držíme), ale napije se za chvíli a dost, moc jí to baví.
Tak tohle bylo pro me donedavna taky jeste scifi. Syn si dal hrnecek mezi zuby a vic nechtel pochopit. Pak jsme jeli na pobyt s matkama a detma, prijeli jsme domu a aniz bych mu cokoliv rikala, jak tam koukal na ty deti jak pijou z hrnicku, najednou si doma sam vzal sklenicku a pil jako starej mazak. Naucil se to v cca 2 letech a 5 mesicich. Do te doby vsechno s brckem.
Ahojky, já jsem malému dávala každý den trošku pití do hrníčku. Nenapil se hodně a taky se hodněkrát polil, ale docela rychle se to naučil sám. Chce to pořád zkoušet, nejlépe každý den. A taky jsem mu dávala do hrníčku brčko a to se mu moc líbilo.
Ahojky nám pomohl hrníček z DM od Nuby, stojí asi 90 Kč a má hodně měkké to pítko. Ty tvrdé od Aventu mi malá taky nechce. No a pak zkoušet a zkoušt. Držet si hrníček se naučila tak že ráno když má mlíko tak jí ho dávám vleže. Nejdřív jsem jí tam dala plínku a postupně si začala flašku držet sama.
Karolínko naklonění nám taky dělalo problém, jak jsem já naklonila tak malá pustila hrneček. Takže jsem jí vždy zvedala ruce pod loktemm když pila a za dva týdny se to naučila a teď se zaklání jak mazák. ![]()
Moje dcerka nechtěla až donedávna pít z ničeho, zabrala až lahev s tím vyklápěcím brčkem a ejhle, posledních 14 dnů pije jak drak a po lahvi s vodou se přímo sápe ![]()
Podle mě na to prostě mrňous přijde sám, když mu to budeš dostatečně dlouho a trpělivě nabízet a ukazovat jak na to ![]()
Hodně úspěchů!