Jak naučit skládat puzzle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2400
18.10.12 07:34

Puzzle nesnáším. A můj syn, když ho loni dostal od babičky, tak na to koukal, a nikdy na to nesáhl, takže se pomamil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
18.10.12 09:25

Já miluju puzzle a skládám je už od 5ti let. Nejdřív jsem to měla za trest, když jsem nechtěla nic dělat, ale zamilovala jsem si to. Zrovna dnes jdu kupovat další :-) a to už tu mám 8 obrazů nachystané na zarámování. :-)

• Citovat
  • Upravit
32
19.12.12 22:57

Dcera začla skládat až teď po 4.roce a ty svoje „nacvičená“ puzzlata zvládá už skoro poslepu a to mají už i třeba 48 dílků. Teprve až po tom 4.roce začala vnímat tvar kostičky, kam to zasunout, jak to otočit a spojit si souvislost co je na tom kousku a jak to pasuje k tomu zbytku.
Kupodivu synovi jsou 2 roky a je na něm vidět, že on by k tomuto poznání mohl dospět mnohem dříve. Ale myslím si, že je to i tím, že se tím teď hodně baví ta starší a tak ho to víc k tomu táhne. :D
Taky jsem si kolem 3 roku říkala, že už by to MĚLA umět a nic. Synovci bylo 5 a nejeví o puzzlata žádný zájem. Co s tím? NIC :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
20.12.12 12:38

Ahoj, můj 3 letý pomalu nepostavil puzle o 6 dílkách, neustále jsem mu donekonečna skládala já, jeho to sice strašně bavilo, ale sám nic nedal. Jednou už mě ruply nervy, řekla jsem mu, že když neumí, tak ať to uklidí a najde si jinou zábavu. Když jsem se vrátila od vaření, najednou složil sám 24 dílkové puzzle a od té doby složí i puzzle od 5 let a je mu 3,5 let. Chce to čas, sám na to přijde a nebo taky ne, když ho to třeba nebaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
23.1.14 19:03

Ještě jsem to nezkoušela, ale mám v plánu všechny hračky tohoto typu polepil magnetickými pásky - koupím v papirnictví, viz. http://www.srovnanicen.cz/q/Magnetická%20lep%C3%ADc%C3%AD%20páska/?min=111 Teda neřeší to tvůj problém úplně, já chci aby to drželo jen v „klidovém“ stavu - když to dítko nerve na sílu, ale chce to jen přenést apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
23.1.14 19:04

To si moc neumím představit, nepřekážely by ty provázky? plus by se zamotávaly do sebe… :think:

my máme všechny tyhle věci v jedné krabici a holt dohlížím, aby se po použití pokum možno zavčas uklidily zase zpátky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.1.14 19:05

To se ti do sebe budou motat ty provázky. Řešila jsem to tak, že jsem tenhle typ hraček držela na poličce mimo klukův dosah, ale tak aby o nich věděl. Sám si přišel a ukázal, že si s tím chce hrát.

• Citovat
  • Upravit
437
23.1.14 19:06

A co navrtat uprostřed desky 6 otvorů, provázky protáhnout a na zadní straně udělat uzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
23.1.14 19:14

Ještě to nemám vyzkoušeno, případně dám na každý obr proužky dva :lol: Doufám, že to pak držet bude :think: Máme doma tuto magnetickou tabulku http://drevene-hracky.heureka.cz/…dilky-krtek/ , též je to na tomto principu mag. proužků a drží to dost. Teda dílky jsou menší, ale případně se kromě proužků dá koupit i „deska“ velikosti A5 (tu jsem viděla u nás v papirnictví) a nastříhat „přesně“ - potom už to musí držet i kdyby nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
23.1.14 19:50

V hračkářství jsem viděla takovéto vkládačky s provázky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie