Jak naučit spát dvouletou samotnou?

7376
17.3.14 07:27

jak naucit spat dvouletou samotnou?

Zdravím vsechny:-) máte někdo nápad nebo radu, jak naučit nasi 2 roky starou cacorku usinat a spát samou? Spala se mnou v posteli, teď už půl roku spi v pokojíčku, ALE usíná s pohádkou někdy i dvě hodiny tatínkovi pod paží, jak usne, tatínek si vleze do druhé postele v jejím pokoji a musi tam spát, protože se malá budí, někdy v 1 někdy ve 3 někdy až ráno a hystericky ječí a zaleze si k němu do postele. To že tam spolu spi, je problém, ale, že usíná dvě hodiny, to je katastrofa. Různé jsem presouvala odpolední spánek a nepomáhá to. Ona i odpoledne dělá nepořádek a nechce spát… Když nespí, tak je pretazena, večer usne hned, probudí se o hodku později a jde spát v jednu… Manžel už nadává, že chodí z práce do práce ( myšleno domů) že na nem malá pořád visí, že mimino pořád ječí a chce nosit.. že si chvíli z práce neodpocine. Ka zas nadávám, že jen uklidim, prebaluju, kojim nebo uklizim… Včera jsem byla poprvé za dva roky venku, cvičit.. a měla jsem asi 30 zpráv, že je jako indiánská babička a kdy už přijedu. Nemuzu mu krivdit, otec a rodič je snad lepší než já, ma nápady, vyhraje si s nima, občas jde i na zahradu, okdyz jsou pak zas kecy, že nemá čas pro sebe. Koupe malou a maleho, sedí spolu ve vaně všichni, a uspává… Chodí vzorně do prace, nemluvíme sprostě k sobě… Ale poslední dobou to jde dp kytek, spolu jsme nebyli snad měsíc, buď mám děti já a on si hraje na pc nebo ma děti on a já uklizim… Současne obě děti nespí ani omylem. Jako ono to přejde, ale jestli my dva to vydržíme? A všemu by pomohlo, kdyby dcerka nevymyslela blbarny a usla jako jiné děti a mohli jsme mít aspoň večer chvíli pro sebe at už spolu nebo každý zvlášť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
17.3.14 07:32

A když jí dáte později spát? :palec: Já vím, že je to otravný, ale možná lepší, než dvě hodiny být v posteli.
Z vlastní zkušenosti- malej k tomu dozrál a jednoho času řekl že bude usínat sám. Když v noci brečí, dojdu k němu z ložnice a případně pak s ním ležím, ale nejsem připravená v pokojíčku, co kdyby se vzbudil.
Co třeba dát malou do postele a poklízet v pokojíčku, nebo na chodbě? Aby tě slyšela, občas viděla a tys mohla dohlédnout že neleze z postele? Taky jsem si kolikrát vzala počítač a dělala si své.

S chvilkami pro sebe je to těžké, na to radu nemám. Buď si ukradnout chvilku, nebo si počkat, až budou večer oba spát no. Tenhle problém má asi víc párů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.3.14 07:34

Vím, že je tvoje malá akční, ta moje méně a stejně kolem druhého roku přestala spát přes den. Já bych to tak týden, možná dva vydržela - ono vždy při změně to moc nejde, ale pak se to srovná. Nedávala bych spát přes den a večerní usínání a následné spaní se snad srovná.. Chápu, že bys chtěla mít přes den chvíli volného času, kdy budou oba spát, ale moc to nevidím a mám kolem sebe víc dvouleťáků a spousta jich přestala spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
17.3.14 07:41

@Nainuva já bych ji v té posteli musela uvázat. Ona neposlouchá, nemá že mr absutne respekt, vše je ble, fuj a nenenene… Kdybych pokoušela jen pokojicek, to mám za pět minut, ale v koupelně rozsypany písek z kociciho wc, musi se vytrit, vydat celý být x krát denně, všude jsou drobky, maly začíná lézt, v kuchyni… Nechápu, tam uklidim a za pět minut je tam bordel… Nějak mi dochází, že když je chlap doma, tak větší… Já to nesnáším, jak je neuklizeno, tchýně bydlí pod námi ve více generacnim domě a občas přijdou na návštěvu ( bez ohlášení) a pokaždé se musím stydět. Dolů at jdu kdykoliv, ikdyz nejsou doma, je to jako klicka… Začínám mít opravdu depku tady z toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.3.14 07:42

Měla jsem to taky s prvorozenou takhle blbě jsme si ji naučili. Spala s námi tedy do šesti, to jsem odbourat nepotřebovala, ale přesně to usínání, dvě hodiny, už jme z ní tekli. Nepomohlo nic, jen se obrnit, položit a nechat řvát. Nám tedysousedí obývák s pokojíkem, nechali jsme otevřené dveře, takže nás viděla, ale jen nechat vyřvat. Naší bylo přesně 29měsíců. První den ječela ukrutně, chodila jsem jí mezi dveře říkat, že už musí spinkat sama, druhý večer poplakávala, třetí jen fňukala, čtvrtý už bez pláče. Je tedy ale pravda, že usíná stále hůř, trvá jí to klidně hodinu i teď v sedmi letech. Jestli je to tím, jak jsme jí blbě učili usínat v těch prvních letech :nevim: druhorozená ne, tu jsem drilovala s usínáním, nikoliv spaním, to jí mám zase v posteli, a budu mít zrovna tak dlouho, než si řekne o pokojík jak ta straší, ale usínání jsem ji nekompromisně učila, položit, zazpívat, přečíst a ahoj. A ta usíná poměrně rychle.
Obávám se, že jiný způsob, než jí prostě nechat řvát není. Jedna důležitá věc, až se rozhodnete, a dřív nebo později to stejně uděláte, nesmíte povolit, jako nechat jí půl hodiny brečet, pak to nevydržet a jít uspávat, každý další následný pokus bude jen delší, bude vědět, že si to vyřve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.3.14 07:45
@Sibyla0 píše:
Vím, že je tvoje malá akční, ta moje méně a stejně kolem druhého roku přestala spát přes den. Já bych to tak týden, možná dva vydržela - ono vždy při změně to moc nejde, ale pak se to srovná. Nedávala bych spát přes den a večerní usínání a následné spaní se snad srovná.. Chápu, že bys chtěla mít přes den chvíli volného času, kdy budou oba spát, ale moc to nevidím a mám kolem sebe víc dvouleťáků a spousta jich přestala spát.

já má vypozorováno, že jak nejde po obědě spát, večer je to ještě horší. Jenže mi spí fakt blbě od jedné do čtyř, do toho ta starší má ale každý den ve městě 15km aktivity, takže bych potřebovala, aby nespala, takhle se mi to děsně blbě kloubí. 2×týdně prostě nemůže spát, a pak je to večer peklo, řve, dělá scény, je přetažená, usnutí jí trvá sto let, hystericky křičí, nejde utišit… ta naše třeba musí po obědě spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1135
17.3.14 07:46

Kdyz tak dlouho usina, tak mozna neni jeste unavena..kdyz moje starsi spala dlouho odpoledne tak jsme ji taky nemohli vecer uspat. U nas platilo, ze musela mit sest hodin bdeni po odpolednim spanku nez mohla jit spat vecer. Myslim, ze kolem dvou let mi odpoledne prestala spat uplne. My ji ucili usinat samou postupne, vlastni pokojik ma od 10 mesicu to jsem u ni vzdycky sedela a drzela ji za ruku nez usla, postupne jsem zacala odchazet a nechala otevrene dvere a byla v loznici vedle ( volala a kontrolovala jestli tam jsem nez usla). No a ted precteme pohadku, zhasneme, zavreme dvere a usina sama sni od sedmi do sedmi do rana ( odpoledne mi uz ale nespi asi rok). Urcite nedoporucuji aby nekdo u ni celou noc spal, radeji chodit uklidnovat kdyz je treba at si zvyka. Mozna by pomohlo male svetylko, ktere by svitilo celou noc at neni potme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.3.14 07:48

@terinka4444 jo takhle je to blbý.. Však píšu, že si to musí sednout, když je to jednou tak a jednou onak, tak je to nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.3.14 07:51
@Sibyla0 píše:
@terinka4444 jo takhle je to blbý.. Však píšu, že si to musí sednout, když je to jednou tak a jednou onak, tak je to nejhorší.

naše fakt nevydrží, starší jo, ta od dvou nespala, nechtěla, malá hnípe tři hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
17.3.14 07:51

Musíš být tvrdší a zavést jí režim - teda měla jsi to udělat už dávno, takže čím dřív, tím líp. Pokud budeš otrokem svých dětí, brzy přijdeš o manžela. Mně spí malej sám celou noc od 3 měsíců, tak to prostě je, nic jinýho nezná. V 19 h usne a já mám klid. A dělat bordel doma by v tomhle věku už taky neměla. Začni ji rychle rovnat, nebo ti brzo bude skákat po hlavě. To, že z tebe nemá respekt, sis zavinila sama, takže to musíš změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
17.3.14 07:52

Precti si knizku Kazde dite muze dobre spat. Je to v podstate ten princip, o kterem pise terinka44444, ale je tam i spousta povidani o mechanismu spanku a usinani, hodi ti to spoustu veci do souvislosti. A ten denni spanek bych taky jeste nezatracovala, cim hur spi ve dne, tim hur pak i v noci… No, drzim palce, ja se uplne vidim, jak jsem byla na rozsypani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.3.14 07:54
@kacz píše:
Musíš být tvrdší a zavést jí režim - teda měla jsi to udělat už dávno, takže čím dřív, tím líp. Pokud budeš otrokem svých dětí, brzy přijdeš o manžela. Mně spí malej sám celou noc od 3 měsíců, tak to prostě je, nic jinýho nezná. V 19 h usne a já mám klid. A dělat bordel doma by v tomhle věku už taky neměla. Začni ji rychle rovnat, nebo ti brzo bude skákat po hlavě. To, že z tebe nemá respekt, sis zavinila sama, takže to musíš změnit.
:roll: Ty tedy přetékáš láskou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.3.14 07:59
@Sibyla0 píše: :roll: Ty tedy přetékáš láskou.

ve své podstatě má ale pravdu. Napsáno drsně,, třeba to tak nemyslela, jen ten psaný text, vlastní zkušenost, je někdy divný, člověk to nemyslí zle, napíše vlastně pravdu a ostatní si myslí, že je to zlá mrcha, ale má pravdu. Pokud ji dvouleté dítě absolutně nerespektuje a neposlechne, není to dobře. Zase zkušenost, ve dvou letech je totiž ten jejich vzdor a neposlušnost a nerespektování ještě úsměvné, v sedmi nebo už v pěti v té první dětské pubertě začíná být vážně problém, a pak už nejsou tak tvární jako ve dvou letech. Aby dokola vysypávala kočičí záchod, i přes můj zákaz, to bych se alespoň zamyslela a snažila se o změnu tvrdšími metodami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.3.14 08:04

@terinka4444 no ale co si vybavuju, malá od zakladatelky je trošku extrémistka a už i doktorka naznačila spíš nějakou poruchu. Snad se nepletu :think: Tohle jsou takový výkřiky, zbytečný. Stejně tak bych já mohla psát, že zavřít dítě ve třech měsících do pokoje, abych mohla skotačit s manželem je taky zvěrstvo. To bych zase mohla vyčíst v jejích řádcích já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
17.3.14 08:04

@Sibyla0 já se věnuji dítěti přes den. Hrajeme si doma, lítá po zahradě, chodíme do herny nebo do bazénu. Večer je ale můj a v noci se spí. Dítě je tak naučené a nemá s tím problém. Dělali jsme to tak od narození, takže to bylo bezbolestně. Zakladatelka už bude muset být drsnější, protože to nechala zajít dost daleko. Ale určitě to půjde.

Zakladatelko, doporučuju na YouTube sérii SUPERNANNY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí