Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pudloslavo, my jedem letos poprvé na delší čas pod stan s devítiměsíčním dráčkem a já jsem teda zvědavá, jak to zvládnu. Ale pořád si říkám, klííd stačí jí, že je s váma, víc nepotřebuje. Ani vaničku, ani chůvičky apod. ![]()
Sorry za OT
Taky máme většinou bezdětné kamarády a kamarádky. Takže my jsme pak mezi nima jako exoti. My teda na „pařící akce“ jezdit nemusíme. On si je totiž můj
nazve k nám domů
Holt máme zahradu, bazén. Takže pak je tady taková situace, že já jsem s holkou a tatínek se oddává grilovačce a společnosti. Vždy se docela diví, že se nebavím tak dobře jako on. Teď co jsem těhu, tak mne ty akce opravdu neberou.
Nedávno to gradovalo tím, že jsem přišla s malou ze školky a po zahradě se promenádovala kamarádova přítulná přítelkyně nahoře bez a pohodáááá. Vůbec jí nevadilo, že za mnou přijela moje ségra s dětmi a manželem - pro přítulu cizí lidé. Prostě u nás fungovala soukromá koupačka s přítulnou přítulou. A ještě se nám divila, že jsme takový zasloužilý matky, co mají i dvě děti. ![]()
Já tu jeho partičku nemám ráda, je to takový ten spolek, kde každej s každým chodí „kámen drbe cihlu“.
Taky se ráda bavím, ale některé akce jsou už prostě na mně dost. Navíc zůstane po nich akorát binčes, však to přeci hodíme do myčky neee?
Pudloslava píše:
no ja si pred lety musela prozit svoje zvykani an prirodu a nepohodli pro sebe, stalo se, prirodu miluji - ale tedka bych potrebovala, aby me nekdo vzal a hodil do vody, abych se odvazila s mladetem tehoz
Mláďata jsou odolná, nebála bych se
Ale premiéra nás teprve čeká, tak jsem zvědavá ![]()
Consi, tak nějaká polonahá hvězda u mě na zahradě by mi přišla veeelmi nevhodná
Co to je proboha za lidi? ![]()
Angu - jako nejsem nějaká puritánka, ale docela mně to dostalo. Už kvůli tomu, že tam byli pro ni cizí lidé. A to nemluvím o tom, že když si svlíkala spodní díl plavek, tak sukničku vykasala skoro až ke krku ![]()
Jenže to jsou kamarádi, co si na nás vzpomenou je v případech:
Ale..když bylo potřeba pomoct s domkem, tak jen měli plnou pusu slibů a činy žádný. A to mně od nich fakt docela mrzí.
já bych asi jela, když píšeš, že tam bude kamarádka, proč se nedomluvíte sspolu a s dětma?? Nemusíte přece být s chlapama?Ale každého věc, já někdy taky radši sedím doma v klidu, když nemám náladu
kvaček píše:
já bych asi jela, když píšeš, že tam bude kamarádka, proč se nedomluvíte sspolu a s dětma?? Nemusíte přece být s chlapama?Ale každého věc, já někdy taky radši sedím doma v klidu, když nemám náladu
Asi proto, že spolu a s dětma jsme skoro furt. Skoro každý víkend a občas je „akce“ i přes týden. Jela bych ráda buď se svojí rodinou, a nebo jen se svým mužem, a nebo s kamarádkama, ale bez dětí. Prostě varianta, kdy my mámy se „bavíme“ hlídáním dětí, mi už nějak nepřipadá natolik atraktivní, abych tak strávila další víkend, potažmo naší rodinnou dovolenou … ![]()
já někdy jsem radši s kamarádkou a s děckama, protože si děcka navzájem pohrají a já pokecám s kamarádkou než sama doma s děckama
ale zase chápu, že to měla být rodinná dovolená, tak prostě jet nechceš.
Konkrétně tohle je teda mamina, o které mluvím jako o kamarádce, ale víc než kamarádka je to teda manželka manželovo kamaráda, jestli rozumíte … návštěvu, výlet, budiž, nemám problém, ale obě cítíme, že nějakou společnou dovolenou nee … zvláště pokud bychom byly vedle našich manžílků odkázány právě na to bavit se prakticky jen spolu … jde i o tu spolupráci, máme prostě rozdílné pohledy, názory, nejen na výchovu, ale vůbec životní styl …z toho by byla ponorka jak bagr … to její odmítnutí cítím i směrem ke mně … nezlobím se, já to cítím taktéž
Jo, kdyby jela třeba Kačka
..... jenže ta je s rodinou v Chorvatsku ![]()
Consi, já právě též nejsem puritánka, ale nahou ženskou bych u sebe doma nechtěla
Takoví kamarádi jsou fakt super… ![]()
Angu a to si představ, že můj chlap na tom samozřejmě neviděl nic špatnýho. Prostě nechápal, proč jsem byla vytočená. Takže jsem byla za semetriku
Jako možná to bylo i hormonama, že jsem pak takhle vylítla
A co mně nejvíc dorazilo, když za sebe a svého přítele mi pak na FB napsala, že děkuje hostitelce za krásné dopoledne
![]()
A to nemluvím o tom, že jsem jí už několikrát prosila ať nad hrajícími si dětmi na pískovišti nekouří, natož v mé přítomnosti. Jestli by si prostě nemohla zapálit za altánem, že mi ten kouř pod nosem fakt docela vadí. ![]()
tak to jo, jestli spolu moc nevycházíte, nebo se nějak spolu nebavíte, tak to chápu
Consi, tož koza
A chlap, co chceš
Já jsem se dřív taky ráda předváděla (nemusela bych být teda zrovna polonahá), ale pak mi právě došlo, že partnerkám to nemusí být příjemné (a to jsem tím nikdy nic nemyslela, nedejbože, že bych chtěla třeba někoho svádět
)
Angu jo máš pravdu, byla to koza
Jak jsem psala, taky se ráda bavím, ale vše má své meze. ![]()
No každopádně, s takovou kámoškou bych na dovolenou nejela. Jo, chtějí jet do ZOO. Tam snad bude oblečená
![]()
consi píše:
Angu jo máš pravdu, byla to kozaJak jsem psala, taky se ráda bavím, ale vše má své meze.
No každopádně, s takovou kámoškou bych na dovolenou nejela. Jo, chtějí jet do ZOO. Tam snad bude oblečená![]()