Jak nemuset žehlit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
11.12.22 21:41
@maskovak píše:
Ahoj, vkládám od kolegy, nemám zkušenost: Ahoj, žiju sám a nehodlám to zatím měnit. Jsem v mini pronajatém bytě. Kvůli práci potřebuji čisté a pělně vyžehlené oblečení. Pračku mám, úzkou, ta se mi vejde. Všechny domácí práce umím, jen nesnáším žehlení.Pomůže opravdu sušička, abych nemusel žehlit? Jaká? Jaký konkrétní typ?Ovšem musí se vejít do maličkého bytu. Nechávám si žehlit, ale je to problematické, nevyhovuje mi to. Snažím se dodržet pravidla na správné vyvěšení prádla, nezaplňuji pračku, aby se nemuchlalo atd. Děkuji

Hlavně záleží na osobnm nastavení. Já sušičku nemám, nežehlím, je mi to fuk.
Takže to, že ti někdo napíše, že je to cajk ještě neznamená, že se to bude zdát cajk tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
11.12.22 23:05

Susička u nás konkrétně Samsung, jak to dojede, tak hned vytáhnout a poskládat 🙋🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
2218
12.12.22 01:47

Narvat do minibytu praktickou skříň, nakoupit toho víc na sebe, aby bylo na výměnu a zaplatit si paní na žehlení. Nažehlí na týden a máte vystaráno. :mrgreen: Já po 3. dítěti se na to prostě vykašlala a žehlicí prkno darovala potřebným. Naštěstí nikdo tady nenosí košile. A trička když se dobře složej, jsou ok i že sušáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
12.12.22 06:45

Nežehlím.
Chtělo by se mi napsat „a tečka“ :mrgreen: :mrgreen:

Muj chlap chodi do práce v polotrickach nebo v košilích, ale jak uz bylo zmíněno, kdyz se to dobře vyklepne a vyvěsí, není potřeba žehlit téměř nic. A když se na košili navlékne další vrstva a pak se sedne do auta či mhd, tak se to stejne trochu pokrčí a ten efekt žehličky je vlastne fuč.

Taky záleží na materiálu a vzoru. Na světle sede plátěné košili bude vidět vše (i když budes zehlit jak vzteklej), uz na jemne kostce či nějakém nerovnomernejsim vzoru se schová leccos.
Košili mu žehlím jen na extrakce typu pohřeb (a stejně než vylezem z auta, uz se to krčí)🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.12.22 08:11
@Russet píše:
Taky nesnáším žehlení. Ale žehlím. Žadná sušička nevyplivne košili vyžehlenou. Leda kupuj „non iron“ matroš.

I ten non iron musíš vyžehlit, jinak to vypadá divně.

• Citovat
  • Upravit
24748
12.12.22 08:16

Já nežehlím vůbec. Ale máme na to oblečení no. Košilím asi nepomůže ani ta sušička. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.12.22 09:14
@Janli píše:
I ten non iron musíš vyžehlit, jinak to vypadá divně.

Viděla jsem to na nositeli a docela to šlo. Já košile prostě žehlím, přes to nejede vlak. Ale pro někoho, kdo chce skládat prádlo ze sušičky, to asi stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
12.12.22 12:42

Nežehlím od rozchodu s manželem. Nosíval košile.

Ve tvém případě bych kupovala „nežehlivé“ košile. Sice podle mě taky potřebují přežehlit, ale jejich žehlení není takový děs jako u klasické košile. A možná ve spojení se sušičkou by se nemusely žehlit vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
16.12.22 11:48
@Leenvecka píše:
Trik na tricka :) povesit na raminka a nechat tak uschnout a pak povesit na tyc :) tricka damy a panove zasadne nechavat na raminkach a nikdy v zadnym pripade nikdy neskladat! to je nejvetsi hovadina u nich. Na tricka a halenky mam vesak 100 cm a je to super :) a nezehlim nic, max sem tam halenku dve :)

Ano, to samé u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
16.12.22 12:01
@Lucie-N-B píše:
Nežehlím od rozchodu s manželem. Nosíval košile.Ve tvém případě bych kupovala „nežehlivé“ košile. Sice podle mě taky potřebují přežehlit, ale jejich žehlení není takový děs jako u klasické košile. A možná ve spojení se sušičkou by se nemusely žehlit vůbec.

Košile do sušičky nepatří a minimálně ty límečky se vyžehlit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
16.12.22 13:16
@Zeoli píše:
Košile do sušičky nepatří a minimálně ty límečky se vyžehlit musí.

No kdybych měla dávat do sušičky jen věci, kde není symbol sušičky přeškrtnutý, tak tam nemůžu snad dát vůbec nic. Maximálně utěrky a některé ručníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný